ADATA XPG Spectrix D41 DDR4-3000

ADATA XPG Spectrix D41 DDR4-3000

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 29.11.2018, 3,145 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7


Поглед отблизо
ADATA XPG Spectrix D41 не е толкова впечатляващ на външен вид като комплекта Spectrix D40, но въпреки това, той има свой уникален стил. ADATA предлага този модел памет в две цветови разновидности – с традиционните червени радиатори или с черни.

Модулите, които получихме от ADATA, са с черно PCB и от двете страни имат залепени червени охлаждащи радиатори (независимо, че са едностранни модули, тоест само от едната страна има чипове памет), които по същество представляват щамповани алуминиеви пластини.

Вече стана ясно, че комплекта ADATA XPG Spectrix D41 DDR4-3000 16 GB е съставен от два DIMM модула.

Както се вижда от горния скрийншот на софтуерния инструмент Thaiphoon Burner, чиповете памет, които използва този комплект памет са производство на SpecTek.  В PR материалите си ADATA твърдят, че чиповете за тези модули са подбрани, а самите “радиатори” са със специално разработен дизайн, така че да подобрят качеството на предаване на сигналите, което води до по-голяма стабилност на работа.

Горната част на всеки модул завършва с бял пластмасов световод/дифузьор с изобразено в центъра му лого XPG. Под него на самото PCB са разположени RGB LED диодите.

Световодът и по-големите радиатори, правят тези модули по-високи от стандартните и това трябва да се има предвид.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Спецификации
  3. Опаковка
  4. Поглед отблизо
  5. RGB подсветка и управление
  6. Тестова система и резултати
  7. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , ,Коментарите са забранени.