Microsoft Windows Sandbox ще изпълнява подозрителни приложения в изолация

В раздел: Новини от на 21.12.2018, 1,897 показвания

В свят, който винаги е онлайн, за да се тестват неизвестни програми или .exe файлове на PC компютъра, налага използването на допълнителен софтуер (с неговите собствени проблеми), или виртуална машина. За да се премахне страхът от работа с неизвестни програми, заедно с желанието да се направи тестването по-лесно, Microsoft обяви разработването на Windows Sandbox.  Тази нова функция ще дойде в Windows 10 Pro и Enterprise през следващата година и вероятно вече се досещате, че тя позволява създаването на временна работна десктоп среда. Тази среда е сигурна и разполагаема, което означава, че можете да пуснете приложение в Sandbox за проверка за съвместимост, евентуални проблеми, злонамерен софтуер и т.н. и след като свършите, просто да изтриете цялото съдържание на Sandbox.

Цялата система работи, като се използва Hypervisor на Microsoft, за да създаде напълно отделно ядро, изолирано от хост компютъра. Всеки път, когато се изпълнява, то създава прясна инсталация на Windows, тъй като нищо не продължава да съществува между стартиранията. По-важното е, че системните му изисквания са ниски – Windows 10 Pro или Enterprise Insider build 18305 или по-късен, активирани опции за виртуализация в BIOS, 4 GB RAM памет, 1 GB свободно дисково пространство и 2 процесора ядра. Препоръчителните спецификации включват процесор, който може да изпълнява едновременно четири нишки програмен код, 8 GB памет и SSD устройство, което в днешно време е съвсем минимално по отношение на хардуера. Въпреки че тази функция едва ли е толкова интересна за обикновения потребител, тя ще направи живота на IT персонала малко по-лесен.

Източник: Techpowerup


Етикети: ,5 коментара

 1. 1 Сашо // 21.12.2018 в 11:44

  Демек пак виртуална машина, недостъпна за обикновения потребител с виндос хом.

 2. 2 Йордан // 21.12.2018 в 13:58

  Е това вече е яко!

 3. 3 Denislav Slavchev (acdc) // 21.12.2018 в 15:23

  Е то на обикновения юзър (който обикновено ползва и Home) за какво му е тази функционалност?

 4. 4 gan4o // 21.12.2018 в 18:02

  силно се съмнявам в сигурността на този сандбокс и никога не бих го ползвал. Стана ми интересно друго – “Всеки път, когато се изпълнява, то създава прясна инсталация на Windows… системните му изисквания са ниски …1 GB свободно дисково пространство” т.е. бозата може да е 1ГБ не 30 ( в същност не знам колко е )

 5. 5 merlinofchaos // 28.12.2018 в 15:47

  Хахах е откриха топлата вода. Дори безплатните антивируси имат SandBox от години, макар и не във вид на виртуална машина…

Коментари: