Ревю на Mesh системата Tenda Nova MW3

Ревю на Mesh системата Tenda Nova MW3

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 28.12.2018, 3,495 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Заключение

Ако търсите свръхбързи скорости на сваляне или редовно използване на големи файлове от домашния NAS сървър, тогава Tenda Nova MW3 очевидно не е правилният продукт за вас. Нейните бавни Ethernet портове действат като пречка, така че не можете да се зарадвате на пълната скорост на висококачествена интернет връзка или мрежово устройство за съхранение (NAS).

Това обаче не означава непременно, че трябва тя да бъде отписвана. Системата MW3 осигурява много добра хомогенност на покритие и то практически, без каквато и да е необходима конфигурация от ваша страна. Независимо от слабите скорости, те са достатъчно високи за обикновените потребители, който основно сърфират в мрежата с мобилните си устройства (телефони, лаптопи), използват нейните ресурси и не използват чувствително големи локални файлове.

И накрая, макар че няма да се справи с най-високите скорости за пренос на данни или да осигури покритие на най-големите домове, Tenda Nova MW3 е чудесна възможност за обитателите на апартаменти, които отдават приоритет на простотата и лекотата на използване. При тази разумна цена, за доста хора Mesh системата Tenda Nova MW3 би представлявала интерес.Всички страници от статията:

 1. Въведение
 2. Как работи Tenda Nova MV3
 3. Спецификации
 4. Поглед отблизо
 5. Впечатления от работата
 6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , ,3 коментара

 1. 1 Сашо // 29.12.2018 в 20:18

  > Второ, няма режим на типична точка за достъп (AP)

  Това реално те принуждава да изполваш тендата за основен рутер, което в много ограничаващо.

  Относно скоростите, надявам се при 4 и повече устройства, да може сигналът да върви по повече пътища и да е по бързо, но съдейки по цената и техническите данни, едва ли. Просто евтина система за малки нужди.

 2. 2 any // 30.12.2018 в 11:54

  И кое му е новото на Mesh топологията? Нито е нова, нито е отскоро. Измислят си начини да скубят потребителите.
  Единственият плюс е, че се самоконфигурира, но за сметка на това не е много гъвкаво поне представеното тук решение.
  Турнали два-три повторителя и давай да продават “иновации”.

 3. 3 Denislav Slavchev (acdc) // 07.01.2019 в 18:45

  Това решение е за невзискателни потребители. Имаш някой лаптоп, два три телефона… Да си провериш пощата, да прочетеш клюките и да початиш с някой от вкъщи. То даже няма конфигурационен тул под windows. Скъпите системи повече стават, но пак са далеч от една медна мрежа с няколко AP-а. Ае на google изгъзиците.