Разглеждаме безжичния рутер Tenda AC10U

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 28.03.2019, 4,847 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Заключение


Независимо от своя агресивен геймърски дизайн Tenda AC10U всъщност е един бюджетен двубандов AC1200 рутер, за което говори и цената му от 85-90 лв. Ние останахме доволни от неговото представяне и покритието, което осигури. Скоростите на трансфер на Tenda AC10U и на двата обхвата може и да не са впечатляващи, но са напълно нормални и достатъчно за повечето WiFi потребители. Инсталирането и настройването на устройството е много елементарно и не би затруднило начинаещ потребител, независимо, че има някои не особено добре обмислени неща, за които вече споменахме. Потребителският интерфейс за администриране също не е сложен, но липсва HELP система, което означава, че начинаещите потребители ще имат проблем при конфигурирането на разширените настройки, ако нямат под ръка потребителско ръководство. Откъм хардуер също малко странно изглежда наличието на само 4 Ethernet порта (3x LAN и един WAN), но очевидно това е част от пакета мерки на Tenda за постигане на определена себестойност на продукта.
Tenda AC10U осигурява две стандартни мрежи (по една за всеки обхват) и две за гости, но е важно да се знае, че не можете да изолирате гостите от останалата част от мрежата си, но може да зададете максималния брой гости, които разрешавате, и колко време да получат достъп до вашия WiFi.
Независимо от всички гореспоменатите недостатъци, те лесно се преглъщат на фона на тази добра цена особено, когато за нея получавате една добра функционалност и покритие.
За кого е предназначен Tenda AC10U?
Този рутер не е за хората, които обичат да чоплят по най-фините настройки, той не е и за хората търсещи максимална производителност (независимо от цената), както и параноиците на тема сигурност. Tenda AC10U се адресира към всички потребители с нисък бюджет и потребители, които не се интересуват толкова от сигурността, защото тя не представлява толкова голям проблем за тях.Всички страници от статията:

  1. Въведение
  2. Опаковка
  3. Хардуерни спецификации и дизайн
  4. Настройване на рутера
  5. Тестова система и резултати
  6. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: ,Един коментар

  1. 1 digitaltophat // 06.04.2019 в 06:17

    един вид “повечето WiFi потребители” = plebs

Коментари: