Нaстройване на MESH системата Tenda Nova MW3

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 1.02.2019, 3,081 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Когато стартира приложението, първо ни поздравява и информира, че това е “най-добрата система за увеличаване на покритието на WiFi мрежата” – дали е така или не, е трудно да се каже при положение, че нямаме налични резултати за сравнение с подобни системи.

Инсталацията започва с настройване на интернет връзката. В нашия случай, тя е автоматична, тъй като сме с динамично IP.  Иначе са налице всички популярни типове връзки – DHCP; PPPoE; PPTP; L2TP; Static IP;

След това съветникът за настройка ви подканва да създадете име за безжичната си мрежа и да зададете парола. После ще предложи да свърже допълнителни “кубчета”.

Както в случая с основното устройство, трябва да изчакате 40-45 секунди, преди системата да е напълно готова. Всички кубчета трябва да са свързани в една мрежа. Ако “кубът” успешно е свързан с главния шлюз, в зависимост от нивото на сигнала, LED индикаторът ще бъде зелен или жълт. В случай, че свети в жълт цвят, трябва да се опитате да поставите устройството по-близо до главното устройство, за да постигнете по-оптимално ниво на сигнала. Червеният индикатор показва, че няма връзка с други Mesh устройства – тогава пак трябва да опитате да промените местоположението му.
Като цяло, процесът на настройка е доста прост, дори и за неопитен потребител. На финала обаче, липсва традиционната автоматична проверка при подобни устройства за наличие на нов фърмуер и евентуалното му инсталиране. Тази функция я има за ръчна проверка в конфигурационното меню.

След завършване на първоначалната настройка можете да свържете профила си в приложението с този в Google, Facebook или Twitter. Влизането с Google използва директен акаунт, който е свързан с Android, така че не трябва да се въвеждат пароли.Всички страници от статията:

  1. Инсталиране на MW3
  2. Първоначално конфигуриране
  3. Първоначално конфигуриране-продължение...
  4. Интерфейс с настройки
  5. Интерфейс с настройки-продължение...
  6. Финални думи


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , ,Коментари: