Нaстройване на MESH системата Tenda Nova MW3

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 1.02.2019, 3,085 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Главният прозорец на приложението се нарича “My WiFi Network” и има вид на информационен панел с кратка мрежова статистика – текуща скорост, състояние на връзките за достъп и броя на свързаните клиенти.


В долната част, когато кликнете върху броя на свързаните устройства, ще се озовете в отделно подменю, където има списък на всички клиенти, а отдолу, в десния ъгъл ще откриете иконата, която е така наречения „черен списък” (Black list).
За всеки клиент е изобразена текущата скорост и вида на връзката (кабелна, 2.4 GHz и 5 GHz).

Само с едно кликване върху конкретен клиент, ще се озовете в специално подменю (където има още едно подменю, в което се намират MAC и IP адресите му), или пък може да го добавите в „черния списък”. Подобно подменю е налично и за самите точки за достъп.

Когато кликнете върху точката за достъп на главния екран, потребителят влиза в страницата с настройки. Няма много настройки и информация, но всички те са доста полезни – например за управление на LED индикатора и преименуване на устройството. Главното устройство съдържа отметката “Gateway”, което е удобно. Също така, за удобство е по-добре да преименувате точката за достъп, защото по подразбиране името и не е най-разбираемо. След преименуването ще бъде по-лесно да навигирате в устройството. Това е особено добре в случаите, когато има няколко точки за достъп.


В горната част на главното меню можете да превключвате между управляваните устройства (рутери) . Като цяло, тази функция ще се използва само от тези, които имат няколко (2 или повече) рутера на Tenda с поддръжка за контрол чрез мобилното приложение Tenda WiFi.Всички страници от статията:

  1. Инсталиране на MW3
  2. Първоначално конфигуриране
  3. Първоначално конфигуриране-продължение...
  4. Интерфейс с настройки
  5. Интерфейс с настройки-продължение...
  6. Финални думи


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , ,Коментари: