Нaстройване на MESH системата Tenda Nova MW3

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 1.02.2019, 3,084 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Втората част на потребителския интерфейс съдържа настройките.

Ще направим уговорката, че списъкът на наличните настройки не е голям, но в повечето случаи покрива нуждите на 99% от потенциалните купувачи.
Преди всичко, след първоначалната инсталация на MW3 е силно препоръчително да отидете в секцията “Firmware Update” и да проверите за най-новата версия на фърмуера. Като цяло това е добре да го приемете като правило при инсталиране на подобни устройства.
Първо, новият фърмуер поправя грешки на предишни версии, ако има такива, включително възможни проблеми със сигурността, както беше например миналата година с WiFi. Второ, производителят периодично добавя нови функции. Възможно е в новия фърмуер на MW3, да има такива. Актуализацията е безплатна, така че не трябва да пренебрегвате тази възможност.

Подобно на всички други секции и разделът за настройка на безжичната мрежа не е никак богат – единствено ви дава възможност да променяте паролата и името на мрежата и нищо повече.

Същото се отнася и за настройките в мрежата за гости. Все пак за гостите можете допълнително да настроите таймер за мрежова активност с опции 4 или 8 часа, както и “без ограничения”. Това е удобно в случаите, когато на гостите при вас искате да им дадете достъп до интернет, но се застраховате, ако забравите да изключите мрежата за гости, когато си отидат. В този случай, Tenda MW3 ще направи всичко това. Просто, удобно, разбираемо, даже и за начинаещ.

MW3 предлага и родителски контрол. Единственото нещо, което можете да откриете като недостатък, е липсата на филтри и чернен списък на сайтовете. Можете да създадете различни списъци с различни устройства и за всеки от тях да програмирате различни забрани за достъп до интернет (по часове и дни от седмицата). Например на малките деца да има по-сериозни ограничения по време и интернета да им се изключва след 21:00 часа, а за по-големите деца примерно след 23:00 часа.
В света на 3G/4G/LTE това ограничение губи особен смисъл, защото мобилните оператори не бързат да раздават щедро трафик на абонатите си (няма да видите повече от 2-3 GB трафик на месец при по-ниските планове) и детето ще бъде изправено пред избор дали да харчи мегабайти или не.Всички страници от статията:

  1. Инсталиране на MW3
  2. Първоначално конфигуриране
  3. Първоначално конфигуриране-продължение...
  4. Интерфейс с настройки
  5. Интерфейс с настройки-продължение...
  6. Финални думи


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , ,Коментари: