Нaстройване на MESH системата Tenda Nova MW3

В раздел: Ревюта, статии и ръководства от на 1.02.2019, 3,082 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6


Както вече стана ясно, може да конфигурирате устройството само с помощта на смартфон или таблет с предварително инсталирано приложението Tenda WiFi. Разбира се, щеше ни се да видим уеб базиран интерфейс, но вероятно липсва достатъчно памет за него. Също така липсва и разширен режим на настройка, предназначен за напреднали потребители.
Като цяло интерфейсът за управление на Nova MW3 предлага изключително удобен и лесен достъп до всички ключови функции. Освен това, изпълнението на самото меню и наличието на интуитивен инсталатор улесняват живота на начинаещите потребители.
Какво трябва да знаете повече за това, което не е споменато никъде официално? Например при Reset ще бъдат нулирани допълнителните параметри, докато устройството остава свързано в мрежа и ще се свърже автоматично към мрежата Nova. Ако е необходимо, можете да изключите кубчето от мрежата, като го изтриете в интерфейса на Tenda WiFi.
Самите кубчета могат да се комбинират не само “по въздуха”, но и с Ethernet кабел. По принцип това е най-добрият вариант за максимална стабилност на връзката. Впрочем, както вече писахме в предишната статия, MW3 има 100 Mb/s Fast Ethernet портове, докато действителният капацитет на безжичната мрежа е много по-голям и потенциално капацитетът и надхвърля 500 Mb/s (повече от 100-150 Mb/s за 2.4 GHz и повече от 350-400 Mb/s за 5 GHz). Поради тази причина споделената честотна лента за връзка с останалите кубчета, при MW3 няма да се усети. Другият голям плюс е, че не са необходими допълнителни настройки от страна на потребителя – системата се свързва самостоятелно (Plug-n-Play Mesh). Лично имам само приятни впечатления от Nova MW3 – стабилна работа, добра производителност, лесен за употреба интерфейс.Всички страници от статията:

  1. Инсталиране на MW3
  2. Първоначално конфигуриране
  3. Първоначално конфигуриране-продължение...
  4. Интерфейс с настройки
  5. Интерфейс с настройки-продължение...
  6. Финални думи


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6
Етикети: , , ,Коментари: