AMD Radeon VII в снимки

AMD Radeon VII в снимки

В раздел: Новини от на 5.02.2019, 4,081 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


Radeon VII графичната карта се захранва от два 8-пинови PCIe захранващи конектора. Тази компановка е в състояние да осигури мощност до 375 W (въпреки че това не означава непременно, че Radeon VII консумира толкова много енергия).
Изходните терминали за включване на дисплеи са комбинация от един HDMI 2.0b и три пълноразмерни DisplayPort 1.4 конектора, като всички портове са в състояние да управляват монитори поддържащи AMD FreeSync 2 HDR. Задната планка/плоча е направена от алуминий и има централен отвор зад зоната на GPU, както и продълговати охлаждащи отвори. Между задната плоча и PCB, има поставени гумени пръстени и полиетиленова изолация, за да се гарантира, че голия метал няма случайно да опре до платка и да направи късо съединение.

 

Radeon VII е сравнително лесен за разглобяване. Няма никакви екзотични винтове или непознати нови начини за отделяне на охладителя от PCB. Ще ви трябва само шестостенна отвертка. Това звучи добре за монтиране на афтърмаркет охладители или водни блокове.

 

Конструкцията на картата е тип “сандвич”. Печатната платка се намира по средата между задната планка и металния хийтспредър предназначен за охлаждане на VRM компонентите. Този охлаждащ интерфейс е свързан с основния охладител, който представлява голяма медна изпарителна камера, обхващаща почти половината от дължината на картата, осъществявайки директен контакт с GPU чипа “Vega 20” MCM посредством полирана основа с огледален блясък.

Предната половина на алуминиевите ламели имат директен контакт с изпарителната камера, докато топлината към другата част се изпраща посредством пет плоски медни топлинни тръби.

 

AMD използва термопадове над VRM MOSFET транзисторите, наподобяващи на тези в конвенционалните модели, които са трудно използваеми повторно. Графичният термоинтерфейс е съвсем различен от това, което сме свикнали да виждаме. В противоречие със стандартната логика, AMD използва нещо подобно на термична подложка с висока проводимост, вместо термопаста между основата на изпарителната камера и GPU чипа. Предполагаме, че това е лента-термоподложка Hitachi TC-HM03, с висока плътност съдържаща графитни нишки и имаща номинална топлопроводимост 25-45 W⋅K−1, която е по-висока от стандартната 12.5 W⋅K−1, предлагана от някои пасти с голям вискозитет на базата на диамант.
Когато за първи път разделихме картата, ние разкъсахме тази подложка на парченца и трябваше да я изстържем и да я заменим с термична паста. Тъй като подложката със сигурност е по-дебела от стандартната термична паста, след като сменихме тази подложка с термична паста, имаше необходимост от увеличаване на налягането между охладителя и видеокартата, за да сме сигурни, че няма да остане луфт между него и GPU.

Това е референтното PCB на графичната карта Radeon VII. Подробен анализ на компонентите, както и изображение с по-висока резолюция ще има в пълното ревю. Печатната платка със сигурност не е толкова претъпкана като RTX 2080, но пък използва много висококачествено VRM решение. Като цяло, Radeon VII е длъжен да впечатли със своята естетика по отношение на референтния дизайн, а качеството на изработката със сигурност е в същата лига като на NVIDIA Founders Edition.

Само остава да се види дали производителността, температурите и консумираната мощност на тази карта съвпадат с последните предложения на NVIDIA. За това ще трябва да изчакате още няколко дни.

Източник: TechpowerupВсички страници от статията:

  1. Тестов комплект
  2. GPU и графична карта
  3. Поглед под капака


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , ,2 коментара

  1. 1 craghack // 05.02.2019 в 21:48

    Поставката е супер идея. След няколко години ще си боднеш картата върху нея и ще имаш украшенише за бюрото. След 15 – 20 ще я показваш на внуците и ще им разправяш какво е било, когато е нямало квантови компютри :D

  2. 2 Nikola Bathory // 06.02.2019 в 20:07

    Стойката е яка, фен съм на АМД и не бих отказал една.