RAZER™ съвместно със SIXENSE™ разработват контролери за следене на движение за компютърен гейминг

RAZER™ съвместно със SIXENSE™ разработват контролери за следене на движение за компютърен гейминг

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.01.2010, 3,346 показвания

Razer, Sixense и Valve® представят революционна технология за следене на движение с Left 4 Dead 2™ на CES

Razer™, световният водещ производител на гейминг периферия, обяви днес партньорство със Sixense Entertainment. Двете компании ще разработват съвместно революционни контролери за следене на движенията от ново поколение, специално за компютърен гейминг.

“Razer разширява визията си за десктоп гейминг, като си партнира със Sixense в това вълнуващо начинание” каза Робърт „Razerguy” Кракофф, президент на Razer. “Технологията за следене на движение чрез магнетизъм комбинира прецизност и скорост със свободата на този тип технология, за да запълни дупката между конзолите и компютрите, що се отнася до интерфейсни устройства”

Инженерите и учените на Razer и Sixense, заедно с избрани OEM партньори, правят следващата стъпка при компютърния гейминг, работейки върху ултра-прецизни „едно към едно” контролери за следене на движение. Контролерите следят движенията във всички 6 посоки, благодарение на електромагнетични полета. Позицията на контролера се отчита с точност до милиметъра.

Многогодишното технологично партньорство между двете компании е факт в центровете на Razer в Сан Франциско и Сингапур, където Razer наскоро обяви инвестиция в Razer-MDA IDM Lab от 20 милиона щатски долара. Там ще се развиват интерфейсни устройства от ново поколение

„Ние сме много развълнувани да работим с Razer, за да предоставим този тип гейминг на компютърният свят. Тази съвместна работа ще позволи компютърните геймъри да изживеят игрите в изцяло ново измерение,” каза Ави Арад, председател и съосновател на Sixense. „Това е едно силно партньорство, което няма само да подобри гейминг изживяването, но и наистина ще промени как се играят игрите на компютър

Работейки заедно, Valve, Razer и Sixense ще представят един първи поглед в бъдещето на компютърния гейминг с Left 4 Dead 2, тактическа отборна FPS игра, която се предлага в Steam. Това ще е технологична демонстрация на първото истинско решение за следене на движения за компютър, която ще добави едно напълно ново измерение към изживяването в Left 4 Dead 2. Демонстрацията с прототипа на контролера ще се състои в CES, Лас Вегас. Продуктите, ползващи технологията, показана в CES ще бъдат пуснати на пазара в края на 2010.

„С този конторлер, Razer и Sixense създадоха най-увлекателният начин за игране на нашите игри,” каза Чет Фалишек, ръководител на екипа създал бест селъра Left 4 Dead 2. „За нас и за нашите клиенти, тази технология представя следенето на движения в гейминга много по-интуитивно и лесно, отколкото в която и да е друга платформа.”

Разработчиците на игри и независим софтуер, които са заинтересувани от портването на текущите им игри или разработването на бъдещи игри, базирани на новата платформа, предоставена от Razer/Sixense могат да пишат на следният адрес gamedevrelations@razerzone.com. Към момента SDK може да се намери в Steam™ и ще се обновява своевременно.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.