NVIDIA демонстрираха GF100/Fermi 3-Way SLi базирана конфигурация на CES

NVIDIA демонстрираха GF100/Fermi 3-Way SLi базирана конфигурация на CES

В раздел: Новини от на 8.01.2010, 3,787 показвания

След вчерашната демонстрация на единичната GF100/Fermi базирана видеокарта, днес в Лас Вегас, NVIDIA отново демонстрираха “митичното същество”. Този път в “клетката” на “зоопарка” са показани три GF100 видеокарти в 3-Way SLi конфигурация на която се е “въртяло” технологичното демо Rocket Sled(ge) на NVIDIA.

Както се вижда от снимките, конфигурацията се охлажда посредством система с течно охлаждане, както на процесора така и на трите графични звяра. Самите графични карти разполагат с по два DVI и един HDMI изхода за дисплеи. Тоест, изходите за дисплеи са по-малко в сравнение с прекият конкурент – Radeon HD 5870, но реално са предостатъчни за 99% от потребителите. Нищо чудно финалният вариант на продукта да се различава в това отношение от демонстрираните в момента демо образци.

За сега (отново) няма конкретна информация относно точните технически характеристики на новото “семейство” графични контролери с DX11 поддръжка, нито пък някакви тестови резултати. Единственото което е известно (за сега) е, че премиерата на новите GeForce контролери базирани на GF100/Fermi е предвидено за първото тримесечие на тази година, тосет, съвсем скоро би трябвало да се появят поне тестови екземпляри на картата при представителите на пресата.

По-долу, можете да видите видео материал с конкретната конфигурация “въртяща” технологичното демо на NVIDIA.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


2 коментара

  1. 1 overclocked // 09.01.2010 в 01:56

    бенчммарка е много забавен :)

  2. 2 woty // 11.01.2010 в 18:06

    И crash-a на края също ^^