NVIDIA и VERIZON Wireless демонстрират Full HD интернет таблет за 4G безжични мрежи

NVIDIA и VERIZON Wireless демонстрират Full HD интернет таблет за 4G безжични мрежи

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.01.2010, 4,590 показвания

Новият таблет използва NVIDIA Tegra и осигурява леснодостъпна поддръжка на висококачествено съдържание с 1080p резолюция през интернет

NVIDIA и Verizon Wireless LTE Innovation Center обявиха, че демонстрират пълноценно възпроизвеждане на 1080p Full HD видео през интернет на тъчскрийн таблети.

Демонстрацията – извършвана на NVIDIA Tegra-базиран Ultra таблет, разработен от Innovative Converged Devices (ICD) и използващ ултра-широколентов интернет достъп, посредством 4G безжичен модем на Motorola и функциониращ през все още нестартиралата официално мрежа LTE на Verizon Wireless – показва в реални условия реализацията на визията за високоскоростен интернет достъп навсякъде.

Идеята за съвместната работа води началото си от LTE Центъра за иновации на Verizon Wireless, който осигурява работната среда за сътрудничеството на разнообразни компании, които могат да разработват заедно продукти за новата 4G LTE технология.

Основни акценти:

  • Мобилните процесори NVIDIA® Tegra™ осигуряват безкомпромисно Full HD изживяване през уеб, използвайки услуги като YouTube HD и то в продължение на часове, само с едно зареждане.
  • Verizon Wireless обяви своите планове за създаване на 4G LTE мрежа в САЩ, като тя ще е достъпна на още 25 до 30 пазара през 2010. LTE мрежата ще може да поддържа висококачествени и с висока резолюция интернет ресурси.
  • Motorola осигурява безжичните 4G модеми и карти за данни, които могат да осигурят достъп до богатото визуално HD съдържание, което потребителите очакват да имат, когато са далеч от вкъщи и от безжични хотспотове.
  • ICD e компания, базирана в Сиатъл, занимаваща се с дизайн и разработка, създава Ultra таблета в сътрудничество с NVIDIA, Verizon и Motorola.

Цитати:

  • “Знаем, че потребителите искат да имат пълноценен интернет достъп и сме щастливи да работим съвместно с NVIDIA в нашия LTE Център за иновации върху решения, които могат да боравят с Full HD съдържание и да осигуряват дълъг живот на батерията колкото един смартфон”. – Брайън Хигинс, изпълнителен директор, LTE Ecosystem Development в Verizon Wireless
  • “Verizon Wireless смята, че LTE мрежата ще осигури това, което потребителите иска – бърза скорост на достъп до съдържание с висока резолюция в интернет. Това, в съчетание с нашия процесор Tegra ще осигури невероятно поточно съдържание и то докато сте в движение.” – Майкъл Рейфилд, генерален мениджър на мобилното подразделение на NVIDIA.

Повече информация за мобилните процесори Tegra на NVIDIA ще намерите на адрес: www.nvidia.com/tegra.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.