Спечелете геймърска периферия Razer с hardwareBG.com

Спечелете геймърска периферия Razer с hardwareBG.com

В раздел: Блог от на 12.01.2010, 11,443 показвания


Малко следпразнично, но все пак съвсем навременно ние от hardwareBG.com, съвместно с Razer и Razer-BG.com, ви даваме възможност да спечелите качествена геймърска периферия. Всичко, което трябва да направите, за да заявите своето участие е да ни отговорите на 3 съвсем лесни въпроса свързани с продуктите на Razer не по-късно от 31-ви януари, като победителите ще бъдат обявени на 5-ти февруари. Вашето участие ще бъде оценявано от жури, съставено от членове на екипа на hardwareBG.com и представители на официалния дистрибутор, като за да се осигури достатъчна прозрачност всички участници ще публикуват публично своите отговори.


Какви са наградите

Мишки

– RAZER Naga
– RAZER Orochi
– RAZER Diamondback 3G


Падове

– RAZER Destructor
– RAZER Sphex
– RAZER Kabuto


Слушалки

– RAZER Carcharias
– RAZER Moray Plus


Повече подробности за продуктите на Razer…


А ето ги и въпросите

1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

Ако се нуждаете от повече информация, за да отговорите…


Важно е да знаете!

Необходимо е да публикувате отговорите и на трите въпроса по-горе, за да се счете вашето участие за валидно. Ако сте отговорили само на един или два от въпросите, то участието ви няма да бъде оценявано в крайното класиране и ще загубите шанса си да спечелите герймърска мишка, мауспад или слушалки с марката Razer.

Вашите отговори трябва да са публикувани в секцията за коментари под тази публикация, като линкове към външни сайтове са разрешени само ако те са към допълнителен аудио, снимков или видео материал, който допълва вашите отговори.

Тъй като всяко едно участие е изцяло публично достъпно се забранява копирането на отговорите от предходен участник, който се е сетил първи и публикувал своите отговори има предимството на първенството. Не копирайте, бъдете оригинални, защото именно добрата идея и оригиналността е ключа, който ще ви осигури награда… не очаквайте някой да ви награди за copy/paste на един текст или спецификации от сайта на Razer.

При публикуване на вашето участие в конкурса е задължително да публикувате своето име/прякор и правилен и валиден e-mail адрес (не е публично видим), тъй като посредством него ще бъдете уведомени, ако сте сред печелившите. Имената на победителите също така ще бъдат обявени на сайта на 5-ти февруари.


Етикети: , , , , ,


129 коментара

 1. 1 Георги Делев // 12.01.2010 в 13:30

  *1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?*
  доволно количество бързи бутони за достъп до всичко – вече съм играл Diablo само с мишка =D
  мисля, че ще е забавно (и мързеливо) да се играе MW2 без клавиатура.

  *2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?*
  бърз и прецизен контрол – даже не само в игри – мразя да търкалям гадния HP плъх по платнения мауспад, дори и във firefox…

  *3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?*
  като хубавите монитори – по-естествен, и приятен звук, особено полезен във FPS игрите :) (и филмите, и филмите!)

 2. 2 Любо // 12.01.2010 в 13:42

  1.Притежанието на тази мишка, ще ме накара отново да играя игри, а практиката води до подобряване на уменията
  2.За да не ми се изтърка бюрото като се зарибя (случвало ми се е).
  3.Ще мога да играя със звук. Сега като си пусна колоните ме гонят от вкъщи.

 3. 3 Александър Михалев // 12.01.2010 в 13:57

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Подобряването на способностите ми, би се повлияло определено от една такава мишка. Не толкова от прецизността й, колкото от големия брой програмируеми бутони, все пак винаги има нужда от няколко излишни, за настройване бутони, за по-лесен и бърз достъп до папката с порно. Също така своевременната смяна на подходящата песен в Winamp води до прилив на адреналин, а както всички знаем в UT адреналинът е от изключително значение. Да не споменавам необходимостта от макрота в MMORPG-а, а и винаги е добре нещо да свети в стаята за по лесно ориентиране при късното прибиране след пиянска вечер.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Използването на пад от класа на Razer би допринесло до своевременното прекратяване на вече полу полираното до блясък бюро, все пак не е от стъкло а от ПДЧ, и по добро сцепление на мишока в сравнение с ПДЧ- баварски бук. Основно бих се радвал на пада, поради факта, че винаги съм искал нещо което би ми сваляло космите от ръката при постояното лъзгане на мишока играейки на поредната стратегия.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Винаги съм искал да чуя качествен звук, по специално дали колегите в партито ме псуват на семеен член или просто се интересуват косвено от състоянието на моите роднини. Също така тези слушалки ще спрат, нощните издевателства над съседите с поредната тоза SilentHill и пъшкания от ммм… National Geographic, дам коалите пъшкат.

 4. 4 Евгени Николов // 12.01.2010 в 14:02

  *1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?*

  Скъпата и евтината мишка се различават като Ферари и Трабант.В момента ми е малко трудно да играя игрите като Quake Live при положение, че на моменти мишката ми решава да се врътне на 180 градуса.Да не говорим, че чувствителността на скъпата мишка е много по-голяма, което ще доведе до много повече фрагове с RailGun-а.

  *2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?*

  Пак ще направя сравнение.Никой не иска да кара чисто ново Ферари по разбит път нали?Сигурен съм, че мауспад като Razer Sphex ще и много по-добър от този, който ползвам в момента и ще помогне плавното движение на мерника (докато не срешне някоя глава де).

  *3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?*

  Ако гледаш филм на HD, но звука е с гадно качество това ще убие атмосферата.И при игрите е така като най-вече в FPS игрите, където трябва да чуваш всяко тропване за да не те издебне някой отзад.Музиката ще е много по-приятна с кристално чисто качество без онова гадно пращене или жужене, което се чува при по-евтините слушалки.Като цяло всичко ще е едно много по-приятно изживяване.

 5. 5 7ank // 12.01.2010 в 14:09

  [1]С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?- 99% реализацият на това което геймъра(аз)иска да направи в игрите и несамо там,(точност,прецизност,ергономичност,издръжливост,компактност и удовлетворение на успеваемостта в игрите.
  [2]Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?-Постигане на максимални резултати с мишката,без отвратително прескачане увличане,и сменяне на мауспад всеки месец.
  [3]Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?-звук с високо качесво,удобни,с достатъччно дълъг кабел без неприятни странични ефекти(пукане пращене и т.н.)
  P.S : Успех на всички :)

 6. 6 Калоян Николов // 12.01.2010 в 14:24

  “1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?”

  – С тази мишка всеки един геймър се превръща в господар на играта. Тя е еднакво добра, както за шутъри, стратегии, така и за on/offline RPG-та. Програмируемите бутони са достатъчно на брой, за да засенчат дори мишката предназначена за World of Warcraft. При 3D shooter-ите добрият лазер на мишката е от голямо значение, независимо дали играчът е избрал low или high sense настройки, ускорението което предлага мишката, ще задоволи нуждите на всеки. Специално моите гейм способности, ще се повишат драстично, ако играя с такава мишка, защото ще имам много по-голям контрол в движенията -> много повече точни кликове.

  “2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?”

  – Мауспада е неразделна част от оборудването на всеки един себеуважаващ се геймър. Той допринася до голяма степен за комфорта при игра. Под комфорт имам впредвид по-плавни движения, повече контрол, по-добро ускорение. Пада разбира се има много други плюсове, бюрото в/у което се “пързаля” мишката не се износва с времето, тефлоновото покритие на крачетата на мишката също се запазва, основата на китката няма контакт с дърво/стъкло, а се движи в/у пад-а.
  Комбинацията добра мишка + добър пад създава идеалните гейминг условия, което допринася за по-добри постижения в игрите, независимо от какъв жанр са те.

  “3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?”

  – В гейминг периферията основно място заемат мишките/клавиатурите и мониторите, а много малко хора отдават съществено значение на качествените слушалки. Въпреки това те са дори по-важни от например с 2″ по-голям монитор. Качествените слушалки имат много плюсове. Като се започне от тийм спийка и като се стигне до дебненето на врага, в ситуации където единственият начин да разберете за него е по неговите стъпки. Слушалки тип тапи са неудобни и причиняват болки във вътрешната част на ухото, за това са неподходящи за гейминг. А моделът Carcharias удобно прилепва по цялото ухо, като е лек и удобен и не причинява горепосочените проблеми. Тези слушалки (в комбинация с добра мишка и подложка) биха ми въздействали доста положително върху геймплея, защото доставят качествен звук, който е много важен в напрегнатите битки при 3D shooter-ите които играя.

 7. 7 Димитър Христов // 12.01.2010 в 14:29

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Тъй като съм огромен фен на MMO-та тази мишка би ми предоставила предимство пред моите съперници,тъй като ще мога да имам двоен брой налични биндове и макро-та,което в някой ситуаций всичко опира до един единствен миг и с тази мишка “улавянето му” би било много по-лесно.И вместо да се протягам да натисна някое далечно копче на клавиатурата,ще мога с едно просто цъкане на мишката да постигна по-добър резултат за по-малко време.
  —————————————–
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Дори и най-добрите мишки,колкото и добре да се преставят немогат да достигнат максималните си възможности без техният приятел “the mouse pad”.Във FPS игрите(най-вече) комбинацията добра мишка + пад са най-важното нещо.Тъй като те са динамични игри,изискват много бързи реакции,което води до нуждата от правилната комбинация м/у пад и мишка,защото дори и най-добрата мишка с пад с ниско качество,както казах в началото неможе да достигне до максималната си потенциалност.Razer Sphex e пад с изключителен дизайн.Той е тънак,което ще ви накара да забравите,че въобще е под ръката ви.Също притежава най-важното нещо за един пад – точност на отчитане на движенията на мишката.Което го прави задължител в живота на всеки геймър,за когото качеството винаги идва първо.
  ————————————–
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Този тип слушалки предоставя кристален звук и бас.Както всички слушалки на Razer удобството е съчетано с красота и изящество.Пълното покритие на ухото гарантира комфорт и също така намаляване на околният шум,това ги прави незаменими при посещаването на LAN евенти.Ако това не е достатъчно идва ред и на микрофона,който има функция за филтриране на околните звуци,което олеснява комуникацията в един отбор,а както знаем,без комуникация нещата не вървят.
  ——————————————
  P.S. Тук може да видите сегашният ми Equipment ;D
  Headphones – http://img709.imageshack.us/i/photo182k.jpg/
  Keyboard – http://img403.imageshack.us/i/photo183i.jpg/
  Mousepad – http://img69.imageshack.us/i/photo181y.jpg/
  Mic – http://img403.imageshack.us/i/photo183i.jpg/

  Както виждате,някой от нещата почват да се разлагат от многото търкане на дланите ми :D

  P.S.2: Успех и на другите:) Нека хората с късмет да вземат наградите :D

 8. 8 fotbalman // 12.01.2010 в 14:29

  1.Със всичко общо взето. Тази материална вещ ще ме направи по-щастлив (макар и временно) и съответно ще увеличи желанието ми да пробвам почти всякакви игри с тази мишка, ще и се радвам и след известно време употреба вероятно ще я дам и на някой приятел да и се порадва или ще съм се вманиачил до такава степен, че ще я продам и ще се кача дори на по-висок левел. Изчислителните способности на сивото ми вещество дават резултат от около 93,7% подобрение в цялостното усещане и удовлетворение по-време на игра спрямо сегашната ми мишка, която също уж се води геймърска.

  2.Досега не съм ползвал специализиран геймърски мауспад, за да мога да кажа защо е важно но знам, че със сигурност със хубав мауспад и хубава Razer мишка ще е поне с 15.5% по-добре от колкото с хубава Razer мишка и обикновен мауспад.

  3.Като цяло звуковите ефекти и саундтрака в игрите, лично за мен са много важни както за атмосферата във играта така и за цялостното въздействие върху играча. Имал съм късмета да пробвам как е със хубави слушалки (не чак като тези Razer) и знам, че въздействието и чувстото по време на игра е със 39.5% по-добро спрямо спрямо мойте, които също си мислех, че са добри слушалки. Съответно немога да бъда много точен в изчисленията си но предполагам, че със тези Razer слушалки нещата ще са със още 10-тина % по-добре спрямо мойте. Така като цяло със тези геймърски продукти Razer въздейстивето и чувството от игрите при мен ще е със около 150% по-силно спрямо сегашните ми периферни компоненти. Предполагам ако всичко се съчетае и с добър хардуер и една плазма ще се постигнат наистина страхотни резултати.

 9. 9 fotbalman // 12.01.2010 в 14:53

  1.Със всичко общо взето. Тази материална вещ ще ме направи по-щастлив (макар и временно) и съответно ще увеличи желанието ми да пробвам почти всякакви игри с тази мишка, ще и се радвам и след известно време употреба вероятно ще я дам и на някой приятел да и се порадва или ще съм се вманиачил до такава степен, че ще я продам и ще се кача дори на по-висок левел. Изчислителните способности на сивото ми вещество дават резултат от около 93,7% подобрение в цялостното усещане и удовлетворение по-време на игра спрямо сегашната ми мишка, която също уж се води геймърска.
  2.Досега не съм ползвал специализиран геймърски мауспад, за да мога да кажа защо е важно но знам, че със сигурност със хубав мауспад и хубава Razer мишка ще е поне с 15.5% по-добре от колкото с хубава Razer мишка и обикновен мауспад.
  3.Като цяло звуковите ефекти и саундтрака в игрите, лично за мен са много важни както за атмосферата във играта така и за цялостното въздействие върху играча. Имал съм късмета да пробвам как е със хубави слушалки (не чак като тези Razer) и знам, че въздействието и чувстото по време на игра е със 39.5% по-добро спрямо спрямо мойте, които също си мислех, че са добри слушалки. Съответно немога да бъда много точен в изчисленията си но предполагам, че със тези Razer слушалки нещата ще са със още 10-тина % по-добре спрямо мойте. Така като цяло със тези геймърски продукти Razer въздейстивето и чувството от игрите при мен ще е със около 150% по-силно спрямо сегашните ми периферни компоненти. Предполагам ако всичко се съчетае и с добър хардуер и една плазма ще се постигнат наистина страхотни резултати. Удоволствието както и перфектните условия, които създават тези Razer продукти неминуемо ще доведат и до-добри резултати при гейминга както и до-силно желание у човек да играе и постига целите (мисиите) в дадена игра.
  Извинявам се за втория коментар, но не бях разбрал правилно въпросите.

 10. 10 ACiD_BuRN // 12.01.2010 в 15:16

  1.Razer Naga ми предоставя повече удобства ,като множеството допълнителни бутони и удобното прилягане на ръката върху мишката.
  2.Пад-ът също е от голямо значение.Най-вече заради сцеплението на мишката.Също така да не забравяме и формата му.По-голям и съответно по-удобен в сравнение с обикновените падове за 1-5лв
  3.Звукът може да е пренебрегван от хора с колонки за 10лв.Но ако наистина искаш играта е с детаилите на реалния живот ,не са достатъчни само добро видео и голям монитор.Все пак и звукът трябва да е на ниво ,което със сигурност ще бъде осигурено от RAZER Carcharias :)

 11. 11 Bator // 12.01.2010 в 15:19

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Геймърската мишка ще ми помогне да играя по-добре, най-вече ще стана по-точен което е трудно постижимо със сегашната ми мишка която е 400 DPI, а и играя всякакви игри и допълнителните бутони биха били доста полезни особено при някои стратегии. :]

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Важно е, защото без пад не може да се използва пълния потенциал на мишката, а и ако имах такава мишка никога не бих я сложил на евтин пад, а камо ли на самото бюро. :)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Звука е много важен при игрите и особено за мултиплеър като в Call of Duty където ако нямаш качествени слушалки шансовете ти за оцеляване намаляват драстично. :D Все пак да разбереш къде е всеки на картата само по звука е голямо преимущество. :}

 12. 12 Rain // 12.01.2010 в 15:20

  1. Ще подобри прецизността спрямо някоя обикновена мишка /говорим за 5600 dpi все пак :)/, също така ще е доста полезна за геймъри, които използват макроси заради програмируемите бутони, които тя притежава. Това безспорно ще зарадва милионите фенове на ММОРПГ-тата.
  2. Пада за мен е задължително нещо. Много хора използват мишките си директно на бюрата си, но при мен /също така поради пластмасово покритие, което забавя хода много/ не е опция. Но и никога не бих предпочел опцията без пад. До Razer Spheх съм нямал досег, но съм убеден че ще е на супер ниво съдейки от моят пад – Razer Destructor. Просто мишката се плъзга много по плавно и е удоволствие, все едно се е сляла с ръката ти.
  3. Качествените геймърски слушалки винаги са в плюс в игрите и това може да го каже всеки геймър, които е пробвал. При игра с говорители някак малките звуци остават незабелязани. Дали заради разсейване, дали заради странични шумове в помещението. Докато със слушалки, още повече като модела Razer Carcharias имате добра изолация от околните шумове и се получава ефекта все едно сте “в играта”. Особено полезно е за фенове на FPS, където с добри слушалки се чуват без проблем стъпките на противника и винаги може да го изненадате. Освен това модела Razer Carcharias има достатъчно дълъг кабел и не е необходимо да се притеснявате за него /всички знаем колко неприятно би било в най-напрегнатата ситуация да се дръпнеш назад и да извадиш слушалките от жак-а …/.

 13. 13 Владимир Тричков "kibernetic" // 12.01.2010 в 15:37

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  – С възможноста да не исползвам клавиатура за почти всички игри, да не говорим за ММО игрите.
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  – За още по добрата работа на мишката, още по бързото и реагиране и разбирасе за предпазване на самата мишка.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  – Мен лично ме вкарват директно в играта и забравям за околната среда. Исключително реалистичен звук особено при Пукавиците.

 14. 14 Kpacu // 12.01.2010 в 15:55

  1. Освен огромната си резолюция Razer Naga разполага и с 17 бутона, които са напълно програмируеми. С тази мишка може много по-лесно да се играе на всяко MMO.
  2. Специализираните падове са направени с идеята за много малко съпротивление в покой. Мишката може да бъде приведена в движение с по-малко усилие в сравнение с обикновените падова и компютърни бюра. Това дава възможност за много прецизно придвижване на мерника от там по-точна стрелба и съответно отбелязан фраг и/или победа в играта. Другото предимство на спец падовете е че подават много добър образа към мишката, което прави проследяване на движенията по-точно. А конкретно моделът Razer Sphex може лесно да бъде прикрепен към всяка повърхност.
  3. Многокалният качествен звук е важен за потапянето в атносферата на играта. Това не само я прави по реалистична, но и ориентира играча за случващото се около него – какво се приближа и къде се намира. По този начин може да се реагира много бързо и съответно да се спечели фраг/игра.

 15. 15 Стоян // 12.01.2010 в 16:07

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Няма да говорим за прецизност и удобство, понеже Razer са се доказали от години с това. В момента бих обърнал
  внимание на 17те бутона, въпреки, че не се сещам за какво могат да бъдат програмирани конкретно освен, че е доста
  готино да се играе “мързеливо” на някоя hack’n’slash геймка само с мишка. Naga допълнително би ме улеснила с бързия си достъп до тези свободно програмируеми бутона. Както споменах по-горе, най-вече ще намери приложение докато се опитвам да разпусна на някое неангажиращо заглавие легнал на канапето без нужда от допълнително голямо парче пластмаса (клавиатура). Със сигурност ще намери и приложение като “дистационно” докато гледам филми, сменяне на песни по време на игра и каквото му дойде още на ум на човек.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Според мен комфорта на китката на ръката и прецизността на мишката са задължителни и то не само при игра, а и при
  каквото и да е друга продължителна работа с PC. Най-важен фактор при изработката на мауспад е материалът.
  Събирането на боклук също е често срещано явление при евтините масови падове, които изискват да бъдат почиствани
  доста често, покрай тях се зацапват и крачетата на мишката, като това нарушава прецизността ѝ. Като допълнителна екстра един свободно миещ се на чешмата пад би спестил доста ядове и средства на голяма част от потребителите, които имат навика да оставят чашата си с течности до действащата с мишка ръка. При липсата на един такъв пад и най-добрата мишка не би се представила на оптималното си ниво или поне след време не би била същата.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Нека първо да споменем, че няма да преча на останалите около мен, които имат проблеми с определени шумове или
  музикални предпочитания. Иначе като цяло играта със слушалки за мен е несравнима. Въпреки, че това е за маниаци, самата идея на слушалките е да изолира потребителя от всякакви външни звуци свеждайки всякакви шумове до минимум, като така той може да се пренесе изцяло в света на гейм заглавието и да усети атмосферата напълно. Нямал съм възможност да използвам слушалки от такъв клас, но качеството на звука при аудиофилите също е от голямо значение за което се съмнявам Razer да разочароват някого. Общуването с други играчи посредством хедсет също е голямо удобство.

  Нека да не забравяме, че ако не друго, то поне всеки би бил морално ощастливен при наличието на такава скъпа техника около себе си.

 16. 16 ICMN // 12.01.2010 в 16:13

  Q1 – С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  A1 – Тъй като Razer Naga е направена специално за играчи, прекарващи дълго време с любимите си заглавия, тя е удобна и ергономична, с предостатъчно програмируеми бутони. Това е важно не само за мен, а и за всеки играч. Като почитател на ролевите игри, аз бих се радвал на възможността да използвам сложни комбинации от магии и умения в игра, само с натискането на бутоните на мишката. Удобството на мишката би ми помогнала да се съсредоточа по-добре върху ставащото в играта, а усещането за качество би ми дало по-голяма увереност.

  Q2 – Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  A2 – Да използваш евтин пад или пък никакъв, означава да саботираш доброто си представяне. Това важи с най-голяма сила, при използване на висок клас геймърска мишка, като Razer Naga. Тъй като падовете на Razer, са разработени с идеята да се комбинират с високо-прецизни геймърски мишки, те са идеалното решение за постигане на максимална прецизност при игра и не само.

  Q3 – Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  A3 – Пълноценното възприемане на дадена игра, предразполага към по-добро представяне в нея, а за него са отговорни както качественият образ, така и качественият звук. Едни класни геймърски слушалки, като Razer Carcharias, са необходимост както за пълното потапяне в атмосферата на играта, така и за доброто представяне в нея! При FPS игрите игрите е от особено значение, възможността да определяш местоположението на източника на звук във всяка ситуация и така да разбираш къде се намират приятелските и противниковите аватари. Едно от най-важните предимства на геймърските слушалки!

 17. 17 Борис Ставрев // 12.01.2010 в 16:14

  Специализираната геймърска периферия предоставя на играчите(и не само на тях) изключително много предимства пред тези без такава.Основните предимства са точно отговорите на зададените въпроси

  1.С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  > Използването на професионална лазерна мишка ще повиши многократно прецизността,скоростта и удоволствието при игране на каквито и да е игри (и работа на професионален “мишкозависим” софтуер).Това става факт заради В ПЪТИ по-добрата чувствителност,скорост на реагиране и ергономия/функционалност на мишката.Самото подобряване на тези фактори неусетно ще ни направи едно ниво по-добри играчи,защото контрола на нещата в главата ни много по-лесно ще се пренесат в игрите.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  > Защото чрез използването на геймърски мауспад от същия производител гарантира изключването на каквито и да е условия,които могат да намалят обяванетата “производителност на мишката.Тоест чрез мауспада ние получаваме оптималното функциониране на технологиите,заложени в мишката.

  3.Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Качествените слушалките,въпреки често подценявани,са ключов фактор при навлизане в атмосферата на играта.
  Перфектните технически характеристики на слушалките Razer допринасят за ТОЧНОТО възприемане на звука така,както СЪЗДАТЕЛЯ му го е замислял в главата си.
  Доброто уплътнение на ухото служи за пълно изолиране от околния свят,което още повече ни помага да НАВЛЕЗЕМ дълбоко в игровия свят и да не се разсейваме с нищо друго,което би ни попречило да възприемаме САМО играта,която сме започнали да играем.
  Освен тези перфектно изпълнени и обмислени фактори,Razor ни предлагат и слушалки с кристален 5.1/7.1 звук,които предоставят прецизно 3D позициониране в игрите с обемен звук.Това е изключително важно и ни дава огромното предимство да използваме СЛУХА си по начина,по който го използваме в истинския живот – за ориентация.

  Това са основните причини всеки уважаващ себе си геймър сериозно да помисли колко много губи,когато не си предоставя най-доброто за усещанията си във виртуалния свят на игрите!

 18. 18 Борис Ставрев // 12.01.2010 в 16:17

  Специализираната геймърска периферия предоставя на играчите(и не само на тях) изключително много предимства пред тези без такава.Основните предимства са точно отговорите на зададените въпроси

  1.С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  > Използването на професионална лазерна мишка ще повиши многократно прецизността,скоростта и удоволствието при игране на каквито и да е игри (и работа с професионален “мишкозависим” софтуер).Това става факт заради В ПЪТИ по-добрата чувствителност,скорост на реагиране и ергономия/функционалност на мишката.Самото подобряване на тези фактори неусетно ще ни направи едно ниво по-добри играчи,защото контрола на нещата в главата ни много по-лесно ще се пренесат в игрите.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  > Защото използването на геймърски мауспад от същия производител гарантира изключването на каквито и да е условия,които могат да намалят обяванетата “производителност на мишката.Тоест чрез мауспада ние получаваме оптималното функциониране на технологиите,заложени в мишката.

  3.Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Качествените слушалките,въпреки често подценявани,са ключов фактор при навлизане в атмосферата на играта.
  Перфектните технически характеристики на слушалките Razer допринасят за ТОЧНОТО възприемане на звука така,както СЪЗДАТЕЛЯ му го е замислял в главата си.
  Доброто уплътнение на ухото служи за пълно изолиране от околния свят,което още повече ни помага да НАВЛЕЗЕМ дълбоко в игровия свят и да не се разсейваме с нищо друго,което би ни попречило да възприемаме САМО играта,която сме започнали да играем.
  Освен тези перфектно изпълнени и обмислени фактори,Razor ни предлагат и слушалки с кристален 5.1/7.1 звук,които предоставят прецизно 3D позициониране в игрите с обемен звук.Това е изключително важно и ни дава огромното предимство да използваме СЛУХА си по начина,по който го използваме в истинския живот – за ориентация.

  Това са основните причини всеки уважаващ себе си геймър сериозно да помисли колко много губи,когато не си предоставя най-доброто за усещанията си във виртуалния свят на игрите!

  П.С:моля долния ми пост да бъде изтрит поради редакция на дребни грешки.Извинявам се и благодаря!

 19. 19 Soldiera // 12.01.2010 в 17:14

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Конкретно за модела и на базата на изчетеното в интернет смятам,че това ще е една мишка,страхотна за MMO ( Massively Multiplayer Online) игри.За това именно допринасят бутоните изнесени отстрани,които хич не са 2-3(както при стандартните мишки),а цели 17(общо)! Направо да се зачуди човек,дали ще му е нужна клавиатура като цяло! Това доста би подобрило и улеснило като цяло игрането на този тип игри :)
  Колкото до ергономичният дизайн,за съжаление съм нямал тази възможност да я “усетя” в ръката си,но мога да съдя донякъде по мишката която аз притежавам,а именно DeathAdder.Забелязват се доста прилики,но също така се виждат и драстични разлики м/у моделите. Тъй като всеки човек има индивидуална ръка,поза и кът за игра,то всичко е строго относително и въпреки това смятам,че мишката би била удобна на доста голям процент от играчите,а все пак е от изключителна важност умората на ръката да е минимална при дългочасовото игране. Надявам се този модел да се справя дори по-добре от предходните в тази област(а предходните се справят отлично).

  Технически мишката крие един звяр в себе си,нещо което само Razer биха могли да сътворят(5600dpi Razer Precision 3.5G Laser Sensor). Това навярно е най-добрият сензор до момента,който е от голямо значение за добрият играч.Вероятно никой не би го ползвал с толкова голямо dpi,но е доста внушителен,а понякога това е подсъзнателен гъдел,който подобрява неусетно перформънса на самият играч :)
  Няма как да не спомена и култовото време за реакция на мишката (1000Hz Ultrapolling/ 1ms response time).Уникално ниското време за реакция е нещо,което за да може да бъде разбрано,трябва да се усети на фона на обикновенните модели.Бях много скептично настроен,но след като включих моят DeathAdder в компютъра си,останах очарован! :)

  Несъмнено прехода от обикновенна мишка към Razer Naga ще подобри осезателно гейм-преживяването в доста насоки,освен изброените по-горе факти :)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Очевидно всеки добър играч е наясно с този въпрос.За да се употреби напълно капацитета на една мишка,несъмнено е нужна специална повърхност! Ако се използва добра мишка без пад,то е все едно да се кара спортно Ферари по черният път в гората… Споменавайки Razer Sphex,веднага идва и мисълта за видовете падове и тяхното оптимално приложение.Razer са така добри да направят доста на брой падове с различни размери,повърхности и дебелина.Всеки един от тези фактори е важен при съвместяването на системата “играч-мишка-пад”.Навярно големината и дебелината се определят от частта “играч” в цялата с-ма,но съчетаването на конкретната добра мишка и повърхността на пада е от особенно значение.Точно на този елемент трябва да се обърне голямо внимание от въпросният “играч”,тъй като триенето между пада и крачетата на мишката може да бъде намалено до минимално (в определени граници) или съответно може да е умерено.Тук нуждата от информация е голяма и разбира се Razer са се постарали доста при описанието на всичките си падове.Задължително трябва да се запознава един бъдещ купувач с характеристиките на падът,който ще пасне най-добре с неговата добра мишка! :)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Слушалките са част от периферията на много играчи и несъмнено повечето от тях са наясно,че с качествените слушалки се увеличава пропорционално възможността да чуеш противника и да действаш моментално.Това води до изостряне на нашите рефлекси и подобряване ефективността при игра. За целта,освен качествен и точен звук,самите слушалки трябва да бъдат и удобни при дългите часове на игра. Конкретно за Razer Carcharias мога да изкажа мнение на базата на информацията в интернет,тъй като не притежавам модела или сходен такъв. Нагледно изглежда доста добре и определено ми се струва,че ще е удобен,но това отново зависи от принципа проба-грешка (като при Razer функцията “грешка” е сведена до 0).Формата и големината на главата на човек е различна при всеки,но смятам,че Razer са се постарали конкретният модел да е съвместим напълно.За удобството при многочасово игране,мога да кажа едва след като реално го осъществя лично ;)
  Към Razer Carcharias за моя радост е включен и микрофон.Това е необходимост при използването на слушалки за игра,а неговата прецизност и възможността за изчистването на шума и фокусирането върху нашият глас е невероятна!Това веднага рефлектира положително на нашето представяне в игра.Да бъдеш разбран от първият път при ясно произношение е важно,защото ако тръгнеш да повтаряш нещо многократно за да те разберат играчите е доста неприятно,донякъде губи и проваля насладата от дадената игра.

  Това е от мен,надявам се повече играчи да могат да се докоснат до качествените продукти на Razer.Нека не спира развитието и продукцията си фирмата,защото ние играчите имаме нужда от тях :)

  Поздрави,
  Янислав Янков.

 20. 20 mardata // 12.01.2010 в 17:41

  1.Тъй като съм много, ама наистина много, добър на всякакви игри това черно нещо с кабел и „милион” бутона, обаче накичено с невероятното лого на РЕЙЗЪР (малка четка, че ще опусна шанса за награда), надали ще ми помогне да се доближа до „Год моуд-а”. За сметка на това ще мога да се хваля на всичките си приятели и да пиша себеизтъкващи мнения в темата за „Каква марка и модел геймърска мишка ползвате?”
  2.Готино черно плъзгало в комбинация с готин черен килим и двете накичени с невероятното лого на РЕЙЗЪР (отново малка четка, че ще опусна шанса за награда) ми гарантират секс на първа среща с мацето, с което се запознах вчера в Хофф-а. Надали ще ми подобри способностите, вече отбелязах – много съм добър, но поне ще съм правил секс!
  3.Готино черно плъзгало в комбинация с готин черен килим и готини черни наушници всичките накичени с невероятното лого на РЕЙЗЪР (това ми беше последната четка, обещавам няма повече, но се притеснявам да не опусна шанса за награда) ми гарантират място в сърцето на всички готини мацки на турнирите, а модерните мацки разбират от разни черни неща, без майтап! Надали освен горе споменатите предимства, ще ми донесе други „бенефити”, но поне с вашия „гиър” шЪ пада як секс!

 21. 21 fros7 // 12.01.2010 в 20:33

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  – Една мишка от класата на Razer дава нещо повече от прецизност и скорост на обикновения геймър, дава един вид самочувствие, а както много хора вероятно знаят, в игрите не е нужно само да сте бързи, ами да играете и с ова самочувствие. Razer Naga е една много добра мишка(вярно е, че съм чел само ревюта, но не съм чул лошо за нея). 12 програмируеми бутона ще ми спомогнат много в това да си върша работата по-бързо(разбирайте под работа-обиране на скалпове :D ) и съответно подобряване на играта ми.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  – Има ли смисъл от този въпрос изобщо :) Една мишка, колкото и да е добра, ако е на хлъзгава повърхност изглежда като съвсем обкновенна. Тук пристигат мауспадовете на Razer(отново съм чел само ревюта). Те са специално направени след допитвания до геймъри така, че според мен няма съмнение, че мишките ще показват по-добро “сцепление” и скорост на тези мауспадове, отколкото тези от кварталното магазинче :)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  – Този път още отначалото пиша: Всичко, което знам е от ревюта. Хмм… Razer… ами те са просто едни гърди напред, както се казва. Бип казал, че тези са на второ място по класа, само защото има Razer Megalodon, но това не означава, че ги желая по-малко :D Просто са някак величествени, дават ти звук, с който можеш да разбереш абсолютно точно къде е врагът ти :) Изобщо МАШИНАА :D

 22. 22 Simich // 12.01.2010 в 20:33

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Отг.1 С нищо. Всяко квартално хлапе ще ме разцепи на която ме хване игра… С толкова много бутони едва ли ще се справя, а с този футуристичен изглед има опасност да зяпам повече мишката, вместо монитора. Безспорно ще ми е по-комфортно, но едва ли ще ме направи гейм-мастър. :)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Отг.2 Досега спец пад не съм ползвал. Разцъквам с текстилен с пълнеж от гел за китката. За съжаление ми е мъничък, та мишката все изпада отнякъде. С размера на Sphex предполагам, че ще забравя гоненето на мишката по голо бюро. :) Ако предлагате моделче с гел, бих си взел. Тендовагинитът е гадна работа, а никой не иска след часове цъкане да го болят ръцете. :)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Отг.3 Сериозно ли питате? :) Звукът е половината от кефа при игра. Аз съм от поколението, дето е цъкало игрици на монохромни монитори с разделителна способност, по-малка от на съвременен телефон и със стържещ звук от PC speaker. :) Усещането от готиния звук е несравнимо, а плътните слушалки те откъсват от реалността и те вкарват директно в центъра на екшъна. Представянето едва ли ще си подобря, но възприемането и усещането на играта – със сигурност. Никога няма да забравя дългите нощи игра на Stalker, в които обграждащия звук на ръмжащи мутирали псета ме е докарвал до нервно въртене във всички посоки. :)

  За финал – с продуктите на Razer едва ли ще стана Про. Ако обикновен човек го качиш на Ферари, това няма да го направи Шумахер, но ОПРЕДЕЛЕНО ще му достави удоволствие.

 23. 23 kris666 // 12.01.2010 в 20:56

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Допълнителната функционалност, заключена в употребата на множеството бутони на мишката, не е единствената уникална черта в мишките на Razer. Ергономичният дизайн и лекотата, с която се ползва мишката, са също от огромно значение, защото все пак мишката се използва не само за гейминг, но и за проста навигация в Уеб, а аз не искам да хвана тендовагинит на 18 години…

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Помня, а вероятно и всички други геймъри помнят, когато се налагаше да ползваме старите мишки с топчета, които зацепваха и не осигурявяха добър контрол над машината. Е, сега е същото, само че проблемът е в лазера. Едноцветната гладка подложка е задължителна, защото без нея дори ефикасността на мишка за 150лв. може просто да се изпари в нервно триене и скърцане по повърхността на бюрото.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Ключът към добрия гейминг е в сливането на играча с виртуалния свят. А човешката еволюция ни е довела до ситуацията да възприемаме заобикалящото ни чрез 5 сетива. Само да виждаш играта не е достатъчно…звукът е много важен. Ех, да можеше и да помириша потта и кръвта на противниците си :).

 24. 24 z_v_d // 12.01.2010 в 20:57

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Мишката ляга удобно в ръката, а бутоните са леснодостъпни. В началото може да изпитате известни трудности с работата при работа с 12-те бутона, които трябва да управлявате с палеца. Свикването обаче е въпрос на минути. Движенията са точни, без отклонения и с желаната скорост. Поради ергономичния дизайн дори след часове игра няма да почувствате ръката си вдървена, което с обикновена мишка е много малко вероятно. След известно време ще забележите, че клавиатурата се е превърнала в ненужно парче пластмаса, до което се докосвате съвсем рядко.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  На пръв поглед Sphex е среден по големина пад с размер 320мм. x 230мм и приятна „грапава“ повърхност. Нищо особено. Най-просто казано Sphex-а остро наподобява грапав лист хартия и е горе долу толкова дебел. Най-доброто качество на пада обаче е факта, че въпросният е много тънък (0,1mm) – просто не го осещаш.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Проектиран за продължителен гейминг с качествен звук, чистота и бас. Razer Carcharias е пълен геймърски комуникационен пакет, достатъчно удобен за носене с часове.

 25. 25 Венелин // 12.01.2010 в 21:54

  1. Способностите, които ще развия ако спечеля някоя от тези мишки са няколко. Мишката ще ляга перфектно в ръката ми, следователно няма да има какво да ме дразни, докато я държа. Бутоните, може би, не са най-важните, но и те ще помагат, ако се играят някакви стратегии или нещо такова. Понякога мишката трябва да се повдига от пада. С една от тези мишки ще е доста по-лено и бързо, защото са сравнително по-леки от някои обикновени.
  2. Важно е, защото мишката няма да “ходи, където си иска” и при по-резки движения да забива.. Също така, пада няма как да се мърда по време на игра (понякога е доста досадно). Поставя се и се маха доста лесно. Повърхността на пада е много хубава и така ще има и известно удобство за ръката.
  3. При три-часова игра, ако съм със слушалки, ушите започват да ме болят и се налага да ги махна. Некачественият звук е също често срещан при обикновените слушалки. Кристалният звук от слушалките на Razer може да доведе до по-лесна игра, както и по-забавна. Дори баса при изстрел с AWP ще е много по-добър.

 26. 26 smooth // 12.01.2010 в 22:21

  1.ами мишките изглеждат удобни и мисля,че ще е забавно да знаеш,че можеш да играеш само с мишката си а и дизайнът е невереоятен.В началото може да се объркаш тотално с тези многобройни бутони,не след това ще е сякаш цял живот си работил с тази мишка.

  2.Ами както виждам мауспад-а ще е много тънак и едва ли ще се осеща че го използваш,а и ще подпомогне за по дълготраен “живот” на мишката.

  3.Тези слушалки ще избистрят звука като цяло и ще направят часовете прекарани в някоя зарибителна игра по-забавни и реалистични,а и (ще се повторя отново дизайнът е уникат) а и предполагам ще са удобни ,а не като някои при които след 1 час игра ушите те болят и се налага да включваш колоните,които убиват всякакъв кеф.

 27. 27 Яско // 12.01.2010 в 23:16

  1. Всичко ще бъде подобрено.Като да ти присадят нова ръка с имплантанти.Тези 5600DPi и ергономичния вид сa идеален заместител на класическия Delux M-610.

  2. Предимствата на Sphex в моя случай е ,че залепва и не се огъва.Сегашният е смачкан в крайщата и е неудобно да се работи на Photoshop.Игрите също са по трудни.

  3. Най-важното е ,че няма да дразня околните.Микрофона с филтрацията е перфектен за ингейм разговори и тактики.Звуковата атмосфера е 50% от играта и тези слушалки с плътни големи миди те вкарват вътре!

 28. 28 KaiHansen // 12.01.2010 в 23:19

  1.Способностите които ще се развият с тази мишка, са единствено ориентирани към MMORPG и стратегически игри.Бруталната бройката бутони, е разположена удобно за използване в този жанр(при шутърите ще пречи).Печели се време при превключване от дадено умение към друго или ползване на различно поушъни.Ускорението от 25 G, което има мишката, е напълно достатъчно за мудни игри, каквито са MMORPG ориентираните, но недостатъчно при шутърите, в които действията се развиваът светкавично и реакцията на мишката трябва да е на ниво(SideWinder X8 max accelerate = 80 G, Razer Mamba – 50 G).Разделителната способност на сензора е подходяща за екран над 22″, какъвто би бил най-удобен за MMORPG игрите, поради множеството контроли по екрана.Умението което ще се развие е – бързина при атака и адекватна реакция, когато се наложи смяна на умение за защита.Общо взето нищо по различно от Mamba, с изключение на бутоните и ускорението.

  2.Падовете, освен, че ти предпазват бюрото да на се изтърка или не дай си боже, така да се вманиачиш, че да си пробиеш дупка в него :D,спомагат за прецизността при позициониране, най-вече при шутърите, където се изисква голяма точност(или CAD приложения като Autocad примерно).Повърхността на всеки добър пад, е направена като растер, чрез който се установява някаква разделителна способност.Ако въпросния пад, съответства на характеристиките на сензора на Razer Naga, то това ще е перфектен комплект.Другото предимство е, че движението на мишката е значително улеснено.Когато се избере материал, който има подходящо механично сцепление с тефлоновите крачета на мишката(+ нейната тежест :)), се получава пада който е най-подходящ за дадената мишка.Големината на пада, зависи от резолюцията на която се играе – колкото по-голяма – толкова по голям пад(но затова и по-голям монитор, и вече по-мощна видео карта).

  RAZER Sphex, ще допринесе за точното позициониране с курсора и ще премахне натоварванто на китката, при продължително време на игра.

  3.Слушалките са неизменна част, от гейминга.Отделянето от външната среда, е от голямо значение. RAZER Carcharias предоставят тази възможност със своите спецификаций :

  а)Голям динамичен обхват – 20 – 20,000 Hz
  б)Много добра чувствителност – 102 ± 4dB at 1 kHzMax!!!
  в)Тука едно вмъкване в детайли – използванете магнити за високоговорителите са – неодимови.Характеризират се с голямата си мощ, за сметка на малката им маса.От тука се обуславя и добрата чувствителност на слушалките.
  г)Дълъг 3 метра кабел!!!
  д)Регулиране спрямо размера на кофата :D.

  Звукът който най-вероятно е кристален за RAZER Carcharias, е може би най важното нещо щом се откъснете от заобикалящата Ви среда.Така, ще можете да чуете всеки приближаващ се в клекнало положение, по дрънкането на колана :).
  В общи линий, слушалките, ще подобрят значително Вашата концентрация.

  И накрая – не забравяйте да си купите хубава звукова карта, че е фекта ще е никакъв :D.

 29. 29 Велизар Матеев (Morgoth) // 12.01.2010 в 23:28

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Ами аз съм голям фен на MMORPG и точно този модел мишки ще подобри коренно способностите ми .Ще имам много повече варианти в разни битки и дуели в играта , с допълнителните бутони на мишката който са +12 а не +2-3 ще ми е изключително удобно да използвам най-различни функции в дадената ММО игра да не говорим че бутоните могат да се ползват за куп полезни неща в операционната система (уин или каквато и да е).И след всички тези удобства като цяло мишката е доста ергономична и удобна и съм сигурен че изобщо няма да изморява ръката дори след 6-7 часа “райдване” :) И като допълним качеството на лазера и останалите му екстри мисля че това ще бъде един огромен принос за играч на подобни игри като WoW и останалите от този тип :)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Добрия геймърски пад винаги е в плюс на геймъра особено като става за FirstPerson Shooter игри подобни на CS и останалите където понякога се изисква доста голяма прецизност за използването на дадени оръжия и тактики.Като цяло използването на пад позволява на мишката да върви много по гладко от колкото на бюро или гола повърхност каквато и да е тя.Отделно този модел падове е с изключително тънък дизайн което помага да се премахне досадното достигане на мишката до края на пада и изпадане на мишката от него (ако е по висок) което е изключително неудобно и дразнещо и ако се случи в важен момент по време на игра .. то това е сигурна загуба :) Тънкия пад се слива почти с околната среда и има изключителни качества за залепване към бюрото или използваната повърхност.Като бързаш да си заредиш снайпера и някой изкочи зад тебе и го чуеш и решиш рязко да се обърнеш .. и когато целия пад се завърти заедно с мишката ти не е много приятно.Така че пад като този е доста добро решение за геймъри пък и не само в Shooter игрите и цената му е доста апетитна , мисля че за тази цена предлага повече от страхотно качество.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Тук пак можем да говорим главно за FirstPerson Shooter и подобни на тях , защото къде другаде ти трябва кристален звук и правилна ориентация ако не тук.Ако си с колони чуваш от къде идват лошите ама не си сигурен а с слушалки на ушите със сигурност ще е по осезаема посоката + това няма да се намесват смущаващи звуци от околния свят който да ти пречат , а и дори да не играеш такива игри пак мисля че чрез слушалки като тези може изцяло да се потопиш в света на играта която играеш и почти да си представиш че си вътре ,което ти помага за едно реално изживяане ;) Понеже сам нямал допир с тези слушалки мога да се доверя само на ревюта по мрежата , изглежда са изключително удобни и няма да ти умаляват ушите от по дълго носене или пък да ти падат постоянно и освен всичко останало си имат и вграден микрофон което пък е супер удобно за комуникация в каквито и да е мрежови игри .Мисля че слушалките са една изключително добра добавка към каквато и да е геймърска екипировка .

  Поздрави , Велизар Матеев

 30. 30 Пеньо Грозев // 13.01.2010 в 01:59

  1.За геймспособностите не знам какво ще ми помогне, обаче ергономичната ѝ форма ще ми помогне да си премахна мазола на китката, който се получава при използването на обикновените мишки. :)
  2.За геймърска мишка естествено и геймърски мауспад. За да бъде пъргава и прецизна мишката, трябва да „бяга“ по качествена „пътека“. ;)
  3 Е как няма да се представям по-добре със слушалки, като в стаята, в която съм, съм принуден по цял ден да слушам едни такива сериали от една южна съседна държава. :D

 31. 31 Gennadius // 13.01.2010 в 02:26

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Така зададен въпроса-никак. Гейм способностите(като всеки талант) са част от зад-мишковото устройство. Аз не мисля, че Шумахер с Трабант би бил по-малко Шумахер. Просто ще е малко по-бавен.

  Ако идеята е- “С какво ще се подобри гейм представянето ви”, нещата се променят. Подобен лазерен меч, наистина привиква силата у държащия го. “Страхът от загуба, път към тъмната страна е” казва учителя Йода, но рискът и от страх, и от загуба и от тъмна страна изчезват когато се докоснеш до силата в този джедайски артефакт. Уверена крачка, в търсене на всякакви ситски гадове просто. Нека не се забравя и старата максима, че “Половината сила на един даджай е в меча”. Оттам лесно е да заключим, че де що има свързано с гейм представяне- бързина, ергономичност, удобство, куулнес ще се подобри.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Защо? Доводите- удоволствие,усещане, триене, удобство и сигурност в дебата ‘с мауспада’ срещу ‘без мауспада, ами със…’ не са никак далеч от вечния междуполов двубой- ‘със и без презерватив’.

  Когато купиш специализиран мауспад даваш пари, но знаеш, че всички притеснения са настрана.
  А когато купиш качествен презерватив, последното за което мислиш е мауспада. Защото те чакат вкъщи. Тогава всичко останало зависи от мишката и уменията с нея. Ако се справиш задоволяващо добре, никой няма да те пита за какво си си дал парите.
  Ето защо, аз, като уважаващ себе си геймър, винаги играя с мауспад и развивам уменията на качествената си мишка.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Как? И кои игри? Ако са игри от сорта “Аз те черпя ти ми бягаш”, не ще да помагнат много. В любовните игри също няма как- кой знае къде ще ти се заплете кабела…
  Най-силно ще да въздействат на семейните игри. Във всякакви семейни игри, включващи жена е полезно да имаш подобни слушалки.

  Започва се още от годините при мама-‘Оправи си стаята,оценките’,’оправи си поведението’ и прочие производни с ‘оправи се’. Когато човек поотрасне му писва от мама и бързо намира по-добрата си половинка. Там урока се доусложнява: ‘спри да пушиш и пиеш; спри да гледаш натам и пр.’
  Следващ етап свързан със жените, поне на мен не е известен.

  Как ще помогнат такъв род слушалки? Перфектното покриване гарантира 100% изолация от отвъдния свят. Опита ми доказва, че мълчаливото съгласие е гаранция за успех, добро здраве, хармонични отношения…

  Нещо за настроение от Вивалди и временни напомняния в слушалките “Ти си щастлив” са най-добрата нирвана, за която и Иисус би завидял.

  Така на ‘как’ ще отговоря- ‘с хармония между тяло и дух’ Нека не забравяме душевноста си, покрай грижите за тялото с монитори и мишки. Амин

  Лека от мен. Поради времето, поздрав с ‘Пролет’ от Вивалди.

  Gennadius

 32. 32 Даниел Динков // 13.01.2010 в 08:25

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  -Честно казано няма как да знам докато не я изпробвам но предполагам че нейната бързина и многофункционалните и бутони определено ще оптимизират моите гейм качества.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  -За леки и прецизни движения на мишката също така в комбинация с добрата мишка работата става удоволствие.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  -Според мен във повечето игри няма как да повлияят на представянето ми но в игра като “Counter strike” примерно определено трябват качествени слушалки за подобряване на слуховите сетива.

 33. 33 opexume // 13.01.2010 в 09:47

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Ще подобри бързината и точността в игрите.Ще увеличи времето прекарано с приятели и любими хора,защото игрите бързо ще свършват ;)
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Защото както болидите във Формула1 заслужават специални писти,за да покажат своите предимства ,така и отличната мишка заслужава отлична повърхност,за да се развихри.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Слушалки, като Razer Carcharias биха направили изживяването от всяка игра по-пълно и впечатляващо.

 34. 34 Христо // 13.01.2010 в 10:17

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Не ползвам Naga и не бих я ползвал заради по-големия и обем… Предпочитам си Copperhead-а, който ползвам щастливо и до момента или Mamba-та.
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Никога до сега не съм ползвал… ако се вярва на strager-а е по-добър като дебелина (колкото лист хартия) спрямо останалите продукти на пазара, а и до колкото разбирам е и с възможност да се “залепва” (многократно) към повърхостта отдолу.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Дават ти възможността да се изолираш от останалите и да се концентрираш по-добре върху това, което правиш и не ти затормозяват ушите излишно.

 35. 35 Камен // 13.01.2010 в 12:31

  1.”Razer Naga”TM разполага със 17 програмируени бутона, с което ускорява всеки гейм процес, заради удобните “Hot Keys” – бързи бутони удобни за игра само с една ръка. Освен това всички знаем за по-добрата прецизност и по-бързото предаване на данни с продуктите на “RAZER”
  2.Прецизното движение на мишката е комбинация от качествена мишка и подходяща повърхност, на която се извършва движението. “RAZER” разработват специална технология, която в комбинация с мишката дава перфектен резултат. Високата лепливост на долната страна при падовете на “RAZER” е водещ фактор за постоянен гейминг без нарушаване на удобството на играещия.
  3.Целта на слушалките са да чуваме само ние. Да се изолираме от външните звуци и да чуваме толкова качествено, колкото и една SURROUND система. Друга необходимост на слушалките е те да бъдат удобни и да не ти пречат, да ти пасват така, че да не усещаш присъствието им. Това може да бъде постигнато с “Razer Carcharias”ТМ

 36. 36 руслан // 13.01.2010 в 12:38

  С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  mi po dobre se igrae s tqh i sa mn burzi i dobri !!!

  Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Za da ne ti se triqt kra4etata na mi6kata a i e super qk pada !!!

  Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Po dobre se 4uva s tqh v igrata kakto i muzikata e mn silna i sa mn udobni !!!

 37. 37 humanity // 13.01.2010 в 12:38

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Доста лесен въпрос, мишката разполага със 17 бутона, подлежащи на конфигурация… Няма нищо по-удобно от това всичко, което ти е необходимо за една игра като Cabal Online (играя я в момента) да ти на върха на пръстите!
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Един пак, като Sphex примерно, позволява голям контрол над мишката, което означава, че вече няма да имаме право да обвиняваме гадния пад ако се провалим :D
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Нищо по-добро от това да чуеш противника преди да си го видял!

 38. 38 Красимир Дерменджиев // 13.01.2010 в 12:41

  Отговори:
  1.Ще съм по-бърз, няма да се нервя. Няма да ми е виновна вече мишката :). Няма да ми трябва лампа за да виждам бутоните.Ще съм по-добър с мерника си.Ще изгарям от желание да се бия с трудни противници.
  2.Няма да си намествам мишката. Няма да я вдигам постоянно за да ми е по-удобно. Няма да ползвам повече бели листове. Ще ми помогне добре да си разположа ръката и ще мога да движа мишката по големия мауспад. Няма да се нервя на подложките които ползвам.
  3. Няма повече да чувам жена ми, да ми казва да спра да играя.Ще усещам героите от игрите много по-добре. Ще си говоря с героите в игрите сякаш те са пред мен. Ще мога да издебвам противника като чувам по-добре и ще мога бързо да реагирам при атаки срещу мен.

 39. 39 Петър Демирев // 13.01.2010 в 13:18

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Ще ни улесни при използването на макроси в игри като WoW , L2, Aion и др. с 12-те си допълнителни програмируеми бутона отстрани на мишката, а и прави закупуването на падове като Belkin излишно.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Защото дори и най-малките движения на мишката трябва да бъдат прецизни, както и удобството при многото часове прекарани пред PC-то.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Слушалки като Carcharias могат да въздействат само положително, удобни са дори и след няколко часа игра,предоставят кристален звук и възможността да уловим дори и най-малките звуци в играта, даващи ни предимство срещу нашите опоненти.

 40. 40 mirkata // 13.01.2010 в 13:38

  1. Мишката е удобна, съответно може да се играе повече време и е прецизна, което е много важно за FPS игрите, каквито аз играя (предимно quake)
  2. Прецизноста е пълна и мишката може да покаже своя потенциал…
  3. Кристалния звук, шумоизолацията и комфорта те карат да си концентриран на 100% и да не изпускаш нито една вибрация, предизвикана от съперника…
  Това са причините, заради които винаги съм се старал да бъда с качествена периферия, особено когато се опитваш да станеш най-добрия…

 41. 41 DeEM0N // 13.01.2010 в 14:50

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  ->От моя гледна точка идеята на качествената геймърска перифирия никога не е била подобряване на гейм способностите в дадено заглавие.Една геймърска мишка,клавиатура и слушалки (без значение дали марката ще е Razer,Logitech или друга) дори и с най-добрите характеристики няма да направят от никой “noob” първокласен играч.Те само ще създадат предпоставките това да се случи.С модел като Razer Naga (или която и да е мишка с тази марка) забравяш за “ограниченията” на “стандартната” перифия (нисък dpi,”прескачане” на курсора и т.н).
  Конкретно Naga-та е с изцяло ММО gaming насоченост (те и самите Razer си я рекламират като такава) и би била полезна за играчи главно на такива заглавия.И все пак ми е доста трудно да напиша нещо конкретно за продукт,с който не разполагам към момента.Ако евентуално спечеля Naga-та обещавам пълно ревю на възможностите и. :)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  ->Геймърският пад е създаден с идеята за намаляване до минимум възможните въздействия върху самата мишка за още по-голям комфорт по време на игра.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  ->При игра с обикновенни слушалки в пълна сила важи максимата “Това,че слушам не означава,че чувам”.С качествени слушалки всеки ще успее много по-добре да се потопи в атмостферата на играта.В отборните игри комуникация между съотборниците е един от най-важните фактори и с Razer Carcharias освен звук с високо качество може да се разчита и на много добра комуникация.

 42. 42 Джем Деянов. // 13.01.2010 в 15:48

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Доста често ми се случва да играя някой ФПС и когато сме останали 1в1 и трябва да го оцеля мишката ми или не е достатъчно бърза или прескача и той ме убива.А с многобройните бутони се намалява многократно времето за реакция-когато сте един до друг с врага и трябва да използваш ножа-все пак по-бързия печели.А кабелът с текстилна оплетка никога не се заплита и няма шанс да те убият защото не си могъл да я мръднеш.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Геймърския мауспад помага много при прецизността на мишката.Дори и най-малките движения ще бъдат засечени а при снайперите това е от жизненоважно значение.А дебелината на пада е толкова минимална,че дори не го усещаш-и тогава може да те направи само по-добър.А специалното лепкаво покритие означава че пада винаги си е на мястото,а може и да се мие-не трябва да се чудиш кое е по гадно за пада-да е мръсен или да не се е залепил като хората.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Играя предимно тактически режими като SnD.И често ми се случва да играя и както си ходя изведнъж-нож в гърба.На килкама гледам-скрил съм се и на 5 метра от мен се разхожда убиеца ми от другия отбор.Той не ме вижда,но аз не го чувам и излизам от укритието за да се преместя-мисля че няма никой.И той се обръща,заради шума от стъпките ми и ме убива.И всичко това заради липсата на хубави слушалки.А ергономичната форма позволява много часове на носене-а какво по хубаво от това да прекараш цяла събота в гледане на филми с кристално чиста картина и ЗВУК (а не шум от евтини колонки) и игра с приятели.

 43. 43 frostwolf // 13.01.2010 в 15:51

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  На MMORPG играча в мен тази мишка ще помогне страшно много.Представям си многобройните макрота за всяка възможна ситуация да всяват страх в душите на моите жертви.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  За мен е важен добрия мауспад ,освен да не драскаме бюрото с хубавата мишка или обратното :),защото си изграждам усещане,как и колко да преместя мишката без дори и да се замисля,плюс това винаги е удоволствие да ползваш топ периферия,да усещаш идеалното плъзгане на идеалната мишка по идеалния мауспад.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  С удоволствие влизам да разцъкам всякакви игри с слушалки,имаш възможността да се абстрахираш от външния свят и да се слееш напълно с играта(с две думи да влезеш във филма),което допринася за споменатото горния въпрос от мен усещане на прецизност.Позволяват ти да чуеш противника,но не само да чуеш,а и да разбереш къде точно се намира.Но удоволствието е също толкова голямо ако не се позлват и за FPS,можеш да се насладиш на прекрасен sound track в играта и в последствие да се надъхаш още повече.

 44. 44 Ангел Ангелов (slipknotfan) // 13.01.2010 в 16:14

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Както самите Razer афиширафа, засеха Naga е мишка изцяло насочена към MMO игри. За разлика от миналогодишната SteelSeries World of Warcraft Gaming Mouse, тя не идва с пълно лицензиране от Blizzard, но според мен е конкретно насочена към World Of Warcraft, Warhammer Оnline и други MMORPG-та. Основното предимство е 12-те бутона в лявата й страна. При мен лично палеца приляга перфектно с възможност за достигане до всеки един от тях. Това естествено говори, а и е в следствие от комфорта, който осигурява Naga-та. Липсва онова схващане на ръката и болки след 20-30 минутно “цъкане”. Друго, което много ми допада и смятам, че подобрява способностите на геймъра, са крачетата и по-точно тяхната безшумност и лекота на плъзгане по пада благодарение на Zero-acoustic Ultraslik технологията. И не на последно място разбира се DPI-a! 5600DPI – край на безкрайното влачене на мишока по пада.
  5600DPI – максимално ускорение и по-добър контрол. Поне за мен всички тези неща подобряват геймърските способности на всеки един запален геймър. Или както казват от Razer и това, което привлече вниманието ми първо – Get Imba! А за само 18-те часа, който казват че са нужни за да свикнеш с мишката…незнам, обаче след тях както каза един приятел “Ако не съм свикнал, ще ми върнат ли парите?” :)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Може би най-важното е, че истинските геймърски падове са оптимизирани за работа с лазерни и оптични мишки. Това естествено допринася и способства това животно Naga\Daimondback\Copperhead да покаже истинските си възможности. Специалният микрофибърен плат или разработените за целта пластмасови повърхности, притежават свойства за по-добро движение върху пада с минимални закъснения, което допринася за оптимални резултати по време на игра. Долната страна на пада, представляваща мазно-лепкава повърхност или силиконови крачета, не позволяват той да “тича” по бюрото.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Като цяло марковите слушалки (и в часност Razer Carcharias) инат както предимства в чисто игрови план (в gameplay-a), така и по отношение на комфорта. Изработени от специални материали, който не дразнят и не причиняват изпотявания на допиращите се в тялото места, липса на блока по време на употреба, удобно прилепване на чашките и лентата към главата са само част от предимствата на истинските слушалки, който позволяват да се насладим на играта и звука. А удоволствието от самия звук можем да изпитаме най-много при FPS игри (CS, CoD, Crysis, Far Cry..). Ясно доловимите стъпки, щумове, гласове в игрите са от значение за навременната реакция и максимална наслада от играта – ще усетим динамичната атмосфера и по-тежкия бас в CoD, ще чуем мелодии от някой от сградите в CS и много други особености на отделните игри.

 45. 45 shado // 13.01.2010 в 16:14

  1. “С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?”
  Мисля, че е ненужно да споменавам техническите характеристики и да ги изтъквам като плюс сравнявайки ги с тези на обикновенните мишоци. Разковничето по-скоро се крие в комфорта. Преди година за мен мишката беше просто мишка и не си и представях, че бих дал толкова пари за “нещо толкова маловажно :)”…докато не хванах в ръката си Razer. Продължение/част от ръката ти. Това трябва да изпитваш когато докоснеш мишката. Razer, не само Naga, но и другите модели са именно това.

  2. “Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?”
  Все едно ме питате защо си сменям ножчето на самобръсначката, а не си ползвам едно и също… та то и след години ще реже. Да ама всички знаем колко е кофти да се бръснеш със захабено ножче. “Kато майчина милувка” ми бяха думите когато за първи път плъзнах мишка по пад на Razer…

  3. “Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?”
  Ами както в реалността така и в игрите нямаме все още 360 поглед. За това всичко което става зад нас го възприемаме със слуха. Добрите слушалки могат правилно да те ориентират, когато някой “лош” те пуца, а ти не го виждаш. Да знаеш на къде да се обърнеш вместо да се въртиш като гламав и докато се въртиш…любимото you are dead. Разликата между това да играеш с добри слушалки като Razer Carcharias и да играеш с обикновенни е огромна. Да играеш с три сетива вместо с две си е голям плюс.
  В заключение: Razer. For Gamers. By gamers

 46. 46 SuSaMeCa // 13.01.2010 в 16:40

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Razer Naga ще е 100 пъти по-бърза от моята A4 Tech,с повече бутони които ще помогнат за игрите.Издръжлива и стилна която ще е добър аксесоак към чисто новата конфигурация.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Добрата мишка не е само тя да е с добър лазер и много “бързки” бутони.Една добра мишка заслужава добър пад който да не повреди лазера и да я направи още по-добра.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Много пъти в CS сървърите ме взимат за хакер по простата причина че имам слушалки и ги чувам.Но с добри слушалки (не като мойте за 13 лева) бих ги чувал от километри.Ще ги знам от къде идват още преди да се се усетили.Така ще знам колко играча са и как да се справя с тях.

 47. 47 ERASER // 13.01.2010 в 17:46

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  A) emi ot Moq prqkor e ERASER i az igraq okolo 5 godini World of Warcraft.Otnachalo samo Clickvah magite
  kato Blizzard napraviha Novi Magi i kakvo li ne vzeh da izpolzvam klavieturata i se nau4ih nqkak si igraq taka.
  No sega kato mi stanaha Mnogo magite i i nqkak si nemoga da izpolzvam vsi4kite magi s klavieturata imam nad 15 macrota.
  A puk az s moqita Logitech mishka za 19 leva koqto e s(lqv buton/Scroll/dqsen Buton) i e lazerna no postepeno kato
  zabelqzvam che stavam se po slab tova e koeto imah da kazvam za razer Naga.
  B)Macro-e da nakarash tvoq geroi da napravi Dve magi koito sa razlichni v Edno.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  A)Emi spored men zashto Notpada izglejda Mnogo qko i s mishkata se svurzva a i kato pokanish nqkoi tvoi priqtel i purviq
  pogled e v notpada taka e pri men.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  A)Znachi s kachestveni slushalki+kogato si slushash Lybimata Myzika i kato si dobur v edna igra prosto se kefish na max
  i ti stava vse po interesno.i kato se chyva Bassa Zvyka electroniq ili na peveca ili pevicata s hubavo kachestovo
  i ti samiq go vuzpriemash po dobre a ne ti drazni Yhoto.

 48. 48 Момчил "Fristys" Георгиев // 13.01.2010 в 17:59

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Първо, със сигурност 14-те странични бутона ще улеснят драстично игрането. Освен това 5600-те dpi са около пет, ако не 5 и полвина пъти повече от тези, с които разполага мишката, която използвам в момента. Бързината определено ще подобри гейм способностите ми, тъй като обичам да играя главно шуутъри.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Защото, ако случайно разлееш уиски по време на игра и без да искаш го запалиш, няма да му стане нищо. Шегувам се, аз предпочитам падове, които са като “кожа” на повърхността, която играя, а Sphex е точно такъв. Благодарение на професионален пад мишката ще се движи по-добре, което автоматично е равно на по-добра производителност ingame.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Благодарение на чистия звук ще бъдат, така наречения ми “wallhack”, чрез който никога няма да пропусна да чуя своя противник, както и винаги ще знам от къде съм го чул, а с качествения микрофон, сигнализирането на съотборниците ще става по-бързо, тъй като няма да се налага да се повтаря казаното поради неразбиране.

 49. 49 Любен // 13.01.2010 в 18:08

  1. Играя главно MMO-та, но и в нормалните игри често не ми достигат бутоните. Нагата дава възможност на човек да си биндне до 12 (36, ако броиме модифайърите :)) действия САМО НА МИШКАТА! Какво повече може да ми подобри играта, освен нещо което позволява на (иначе неизползвания) ми палец, да влезе в действието като най-главния? :)
  2. Адски много хора пренебрегват важността на хубавата подложка. Колкото и да са ти добри сензора и “крачетата”, с неподходяща повърхност няма да вършат никаква работа, да не говориме колко брутално е нарочно да си износваш крачетата… >.>
  3. С хубави слушалки е най-приятно. Способността да чуваш и най-леките звуци и от къде произлизат подобрява страшно много играта. В моя случай, аз играя с близка камера в ммо-тата и доста често се ориентирам какво се случва около мене по звуците. Дали някой proc се е активирал, дали някой е кастнал някоя позната (досадна) способност срещу мене и т.н. Да не говориме колко приятно е, като любимата ти музика се чува чисто докато цъкаш :)

 50. 50 procopy // 13.01.2010 в 19:14

  1. Гейм _способностите_ ми няма да се подобрят с нищо. Но ще ми е много по-лесно, удобно, успешно и най-вече приятно да цъкам. А и винаги има едно особено чувство на задоволство от притежаването на скъпи джаджи. Мишка за 160 лева си предизвиква повдигане на вежда.

  2. Sphex и Kabuto не ми се връзват на интериора, предпочитам Destructor. Откакто почувствах как се движи pro|click върху pro|pad гледам на моята иначе чудесна мишка и алуминиев пад с лошо око и играя с известно нежелание, докато се чудя кога ще се подхлъзна да ги сменя с рейзърски.

  3. Carcharias не са изолирани и пак ще чувам какво вълнува Грозната Бети или комшийката. Пък са и стерео. Така че точно те най-вероятно няма да подобрят гейминга ми, защото това си го имам и без тях. Но виж, 7.1-то на Megalodon-а ще ми дойде дюшеш – като ми изреве някой гад иззад гърба в тъмното най-накрая ще подскачам както си трябва от стола. Защо не сте го сложили в наградите?!

 51. 51 Ивайло Хараламбиев // 13.01.2010 в 20:11

  Въп.№1 – С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Отг.№1 – С тази мишка всеки става част от играта и я поема под свой контрол, така няма да хабя повече нерви и да се ядосвам за това, че не мога да се обърна когато някой ме засече/стреля, че не мога да се прицеля точно или пък когато реши сама да се обърне на някъде. Голям плюс е това, че има 17 бутона, които мога да си програмирам изцяло по мое желание (е всъност са 12, но и те не са никак малко). С тази мишка вече не е нужно и неминуемо клавиатурата да е до теб зада играеш качествено. И все пак това е Razer, всички похавали и добри думи няма да са достатъчни, за да се опише мишката и като цяло техните продукти. Удобсто, дизайн, ергономичност, потенциал.

  Въп.№2 – Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Отг.№2 – За хубава мишка, хубав пад :) RAZER Sphex е с 1 дума чудовище – ултра тънкък, ултра лек и ултра хубав. С това чудо нямо повече да се ядосвате(ядосвам), че подложката ви се е размърдала или отишла на някъде, долната страна е направена не мога да си обясня как, напрво залепва за ръката, ако я пипнеш няма мърдане :) Слагате я и няма повече главоболия къде отиде, защо ме убиха и темподобни и все пак .. Razer хахах :) Ето един нагледен пример с какво трябва да се боря аз :) Както виждате това не е пад ами парче неопрен което ходи постояно наляво надясно и трябва да го подпирам под клавиатурата, за да се спре. Съответно ми пречи когато си движа мишката. Ако ме питате защо съм с това – еми досега не съм имал хубав пад и си мисля или въобразявам, че на това парче горе-долу върви по-добре от колкото на някой обикновен пад.

  Въп.№3 – Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Отг.№3 – Всеки геймър знае, че трябва добър звук за добра игра. Съответно това е възможно с тези зверове Carcharias и Moray +. Имал съм честта да използвам за кратко Carcharias и съм възхитен. Страхотоно звукоизолиране, обхващат изцяло ухото, без илишни шумове, пълно концетриране върху играта. Имат много добър и удобен микрофон, който се чува чудесно без пръщенета и разни такива. С всеки един от тези продукти всеки би се почуствал геймър, и би искал да играе повече и повче FPS и MMORPG игри. :)

  http://i48.tinypic.com/29x6rnr.jpg
  http://i50.tinypic.com/2w2qz3c.jpg
  http://i48.tinypic.com/2prsaqt.jpg

 52. 52 creet // 13.01.2010 в 20:17

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  С такава мишка, не знам дали играта ще се подобри, но удоволствието със сигурност. Като докоснеш нещо подобно целия изтръпваш и придобиваш някакво чувство за по-голяма сила – все едно всичко е в твоите ръце. Естествено и играта трябва да се подобри, ако не драстично, то поне достатъчно, че да се почувствайш като най-добрия в момента на игра.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  При игра, мишка без мауспад е като автомобил без гуми. Движението е много по-добро, особено с SpheX, не ти се пречкат прашинки, трохи или всевъзможни глупости оставили следи преди играта. С такъв мауспад, геймплейя определено ще по-добър.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите? За слушалките не мога да изкажа точно мнение, чувал съм и добри, и лоши отзиви за тях. Не били добре оплатнени, околните шумове се чували… има какво още да се иска. Но все пак струва си да пробваш едни толкова скъпи слушалки.

 53. 53 hoolie // 13.01.2010 в 20:21

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Самозалъгвам се , че с Razer Naga ще стана по-добър играч и с лекота ще пръскам повече черепи. С бутините и биндовете на Razer Naga ще ми бъде доста по-удобно да играя

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Смятам , че добрата мишка заслужава добър пад. Ако си с Razer Naga не върви да ползваш някакъв куц и обикновен пад.
  Също така подозирам , че е доста по-удобен от нормалните и ще ми улекоти играта в безсъните гейм нощи.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Каналите на звука Razer Carcharias са доста по-чисти. След като играя предимно FPS , ще чувам противниците по-добре и ще с лекота ще им пръскам черепите.

 54. 54 kukov // 13.01.2010 в 20:27

  1. Naga няма да е първият ми избор, ако си търся скъпа мишка. Тези бутони въпреки да изглеждат много полезни не са. В ММО игрите, за които е предназначена, клавишите на клавиатурата са много по-удобни и стигат за всички команди. Бутони може и да пречат при firgen grip.
  2. Разликата между качествен пад и обикновен е доста голяма. Дори по-голяма от евтина и скъпа мишка. Няма нищо по-хубаво от това мишката да се плъзга, като нежна ласка по бебешко дупе. Няма да се износи мишката отдоло, и като цяло подобрява играта значително.
  3. За слушалките какво да кажя? Качественият звук е задължителен при хардкор игра. Чак да въздействат кой знае колко едва ли. Но тук си говорим и за комфорт. Тук вече е друго. Знаете, че след няколко часа игра ушите ми ставят като сплексани мекици и неможе да се пипнат от болка. И в крайна сметка за музика са също перфектни заради високото ниво на изработка.

 55. 55 martin // 13.01.2010 в 20:40

  Аз не съм писател, просто обичам игрите, обичам да има екшън, затова това което ще напиша няма да е украсено с метафори,

  препратки, мъдри мисли и други скоропоговорки.

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Ергономичен дизайн съчетан с килър скил става опасна комбинация. Ако ти се е налагало през живота да бъдеш истински

  касап (хайде, всички ядете месо), разбираш че когато оръжието приляга на ръката, нещата стават с известна лекота.
  ————————————————————–
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Съприкосновението между 2 обекта е пренебрегвано в повечето случаи, но то играе ключова роля при взаимодействието на

  обектите (триене например). Както пишеше в едно стихотворение в учебника по литература за 4. или 5. клас: (кхъ-кхъм, цитирам

  по памет) “Дорде е мома млада, дорде мома мъзга пуща.” :->
  ————————————————————–
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  За да си добър геймър е нужно да се потопиш в играта, да влезеш, и да забравиш къде си. Едни качествени геймърски

  слушалки биха направили точно това. Дори да си пуснеш надъхваща музика с такива слушалки, успеха ти в игра нараства.

  Това е от мен.

 56. 56 Stoyan // 13.01.2010 в 21:43

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Аз съм голям фен на Counter-Strike и мога да ви кажа ,че мишката има много голямо значение в играта.Преди бях с много лоша мишка,купиха ми нова и подобренията бяха доста добри.Една страхотна мишка като Razer Naga би довела до страхотна игра.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Когато имаш хубава мишка би било страхотно да имаш и хубав mousepad за нея.Така използването на мишката става по-приятно ,а и по-конфортно.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Едни качествени геймърски слушалки като Razer Carcharias биха направили играта по-приятна ,дори по-реалистична.А и са качествени и добре изработени.

 57. 57 zaro_mrk // 13.01.2010 в 22:12

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Имайки впредвид реномето на фирмата производител в световен мащаб,според мен всеки техен продукт е с оптимално съотношение цена/качество,да не споменавам феновете на марката въобще тъй като сме пристрастни :)/аз-Diamondback™+eXactmat и Tarantula/
  По отношение на Razer Naga е ясно към кого се е насочил производителя-към огромния брой геймъри ММО,които не искат да правят компромиси,особено пък с мишки и клавиатури,така че този ултимативен модел с много добра чуствителност/5600 dpi!?!/и време за реакция 1ms,да не говорим за 17-те програмируеми бутона/твърде много за мен лично/ е просто задължителен,аз играя шутъри и точно този модел не ми е фаворит,но кой знае…

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Бих казал,че е задължително качествена мишка да се куплира с пад,който да позволява такава разделителна способност и тотален контрол върху движенията и мисля че без такава комбинация/мишка+пад/ се губи смисъла.
  Конкретния модел е иновативен като технология-свръх тънък,залепящо покритие отдолу,с отлично сцепление…и на отлична цена/смятам да си го купя за лаптопа :)/

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  За игри-надъхващо+по-голям реализъм =по-добро представяне,удобни и за всекидневно ползване дори за меломани и закоравели Скайпаджии :)

  Светозар Кръстев

 58. 58 Artefact // 13.01.2010 в 23:35

  1. Мислех си от къде да започна. С какво най-вече ще допринесе точно тази мишка за по-добрата игра? … И докато си мислех и добавях качество след качество стигнах до простичък и единствен извод – това е мишка, която почти премахва ограниченията на мишката! Невероятна скорост и прецизност постигнати от 5600 dpi лазерен сензор. Комфорт на едно ново ниво. Картината пред теб се движи все повече в такт с мисълта докато си потопен в атмосферата на играта. Не се разсейваш от забавянето, не губиш фокус от обекта и мерника ти винаги е там където очакваш. Просто получаваш контрол над ситуациацията тогава, когато имаш най-голяма нужда от това и по начина, който си планирал. Нито миг по-късно и нито милиметър в страни. Това са неща, които винаги са ми липсвали докато играя, а вярвам че не съм единствен. И в този ред на мисли се сетих колко пъти са ми мачкали фасона, карайки ме да рогая на ум – … абе защо нямах още една ръка …? Направо настръхвам от кеф като си помисля как и на тази геймърска неволя и се вижда края и то не по някакъв половинчат и недомислен начин, а с цяла втора клавиатура върху мишката точно там, където мога да си я ползвам без много да му мисля. То това си е почти като търсената от време на време трета ръчичка :). Ако не съм се изразил ясно – ами все по-рядко ще пропускам момента и няма да се изнервям толкова :) И разбира се най-вкусното си го оставих за накрая. А именно – поне при мен гейм способностите са силно право пропорционални на удоволствието, което изпитвам докато играя. Е в случая кефа да докоснеш нещо добре конструирано, послушно и ненатрапчиво е неизмерим. Май започвам да вярвам, че стигаме онзи момент, в който мишката престава да ни пречи и даже започва да ни помага :)

  2. Тук ще съм кратък. Ами както е редно мишката да не пречи на ръката, така е редно подложката да спре да пречи на мишката при изпълнението на тази нейна мисия. Като разбира се, отново трябва да отдадем дължимия принос към въздесъщия кеф. Който не е пробвал – той не знае какво значи лекото, безшумно и ненатрапчиво движение на мишката съчетано с една идея повече прецизност отколкото сме очаквали. Или както е казал поета на неизлечимите душевни състояния – “Ооооо даа …!” :)

  3. Ето че сме една идея по-близо до пълното възприемане на виртуаклната околна среда. Все пак до къде ще стигнем с тази идея ако осакатяваме едно то най-важните си сетива – а именно слухът? Ето къде се намесват качествените слушалки, а тези си имат всичко необходимо. Тук май пак се захващам с всемогъщия кеф, но за мен той си остава най-важен. А в този случай той се постига по доста начини. Като начало се премахва разсейващото а понякога дори дразнещо въздействие на околния шум – като започнем от свистенето на вентилатора и стигнем до крясъците на съседката. Абе изобщо разчиства реалния свят, дето само ни прецаква виртуалната реалност. А на всичко отгоре ти помага да се изкефиш истински на любимата музика докато си геймиш на спокойствие :). И доакто се отплесвам замечтано, да не пропусна да спомена онова другото важно за мен нещо – а именно прецизността. Възможността да допълниш картинката с онова важно парченце информация, което ще даде предимство на теб или отбора ти. Пукота на клечката, шума на гората или дъха на звяра в тъмнината, че даже и някой друга инструкция от геймплея, но то тях кой ли напреднал геймър ги слуша ;) Ето това би ми дала добрата динамика на звука, която позволява да чуеш и дори усетиш идващия враг, да се ориентираш за посоката и да обмениш тази ценна информация с екипа си по микрофона без да местиш поглед от монитора, дори за един – често фатален миг. … Май се вживях повечко, време е да си изпия хапчетата и да подишам дълбоко ;)

 59. 59 mepo // 14.01.2010 в 00:30

  1. такива космически плъхоци не използвам, повече от 20 лв за мишка не давам
  2. не използвам “мауспад”
  3. виж слушалките имат значение, но аз игри много не играя, но сигурно вадят хубав звук

 60. 60 Emo // 14.01.2010 в 13:34

  1. Не ми трябва геймърски мишок, защото съм добър в играта Call of duty MW2 и е страхотна, истинска, геймърска, хитра и ентусиазирана..
  2. Мауспада ми е малка грижа защото съм го залепил със тиксо и не мърда изобщо
  3.имам слушалки на sennheiser и повече не ми трябва!

  Успех момчета, дано спечели най-добрият. Аз.

  -> Моля, изберете ме защото ще ги ползвам със здраве.

 61. 61 Играч // 14.01.2010 в 13:37

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  * Вероятно ще успявам да мениврирам по-лесно при игра на шутъри. Прицелването също ще бъде много по-прецизно.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  * Мишката и падът са неразделна част от геймърското ежедневие. Движението на мишката трябва да бъде максимално плавно, независимо от бързината на приплъзванията или тяхната рязкост. Повърхността, на която е поставена мишката не трябва да влияе на управлението и, което се допринася от падът, главно защото двете са преносими и добрите резултати могат да се постигнат на всякаква повърхност (дърво, метал, дори и стъкло).

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Слухът е едно от най-важните сетива за възприемане на околната среда в игрите. Например в шутър игрите може да се разбере предварително позицията на противника, което позволява използването на по-комплексни маневри и тактики. Във всички игри (и особено ужас/horror игрите), качественият музикален фон придава допълнителен вкус към геймплея.

 62. 62 Todor // 14.01.2010 в 13:51

  1.Въпреки ,че не играя MMO игри мисля че 17-те програмиращи се копчета биха били много удобни в доста ситуации.
  2.Sphex има доста добре балансирана повърхност ,която не е прекалено хлъзгава ,нито прекалено “запираща”.Също така това ,което ми харесва във pad-овете на Razer е ,че не е необходимо да ползваш допълнителни крачета или “glidz” както са по-широко познати.
  3.Качествените слушалки и по-специално Razer Carcharias биха демонстрирали пълния си потенциялл най-вече в fps games и first person shooteri където ориентацията е също толкова важна колкото стрелбата.Аз лично ползвам Razer Barracuda и мога да кажа ,че слушалкит Razer наистина променят играта.Друг важен и удобен фактор е възможността на слушалките Razer за фина настройка в зависимост от това дали искате да чувате по-силно звука зад вас или пред вас.Charharias изглеждат и доста удовни ,което е важен фактор като се има предвид ,че биха се ползвали по-продължително време.

 63. 63 Мими // 14.01.2010 в 15:41

  И така доста мислех да ли да участвам в това Ваше добро дело в Тази Геймарска криза :)))
  Но както виждам Вие предлагате 3 категори по 3 продукта но въпросите Ви са само за 1 продукт е и това е добре като заначало Е да започваме Моля да ме извените за правописни грешки ако допусна :)))) И макар,че напоследък рядко сядам да играя моята любима игра unreal tournament Много е динамична поне за мен Много момчета са любезни и толератни като влеза в игра Но като започна да убивам Започват да не са любезни Е май се отплеснах Но нека да започнем Затова първо отидох до един мой познат който има тази великолепна мишката за да е разгледам и да разцъкам малко :)) и да кажа това което ме впечатли.

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Razer си има цака за нас потребителите на усещанията.
  Като начало, това €79.99 мишка не е евтина, и то със сигурност не е за всеки.Поне в тази гадна криза :))
  Похвала не по-малко от 12 бутоните в лявата страна и обещание за MMO игри, за да постигнете по-приятно изживяване.Тя е пригодена за такива, които нас който смятат често се занимава с ровенето и игрите по цяла нощ , за мен наречено”до изравняване”, така че ако прекарвате по-голямата част от работата си с компютъра време сърфинг TMZ, борейки се, че през следващото ниво на поредната игра или просто Penning следващата си дисертация .Вероятно няма причина за вас да ние трудно да дадем пари за тази великолепна мишка Нага. Въпреки това, ако се слете в един свят на Warcraft играта или каприз просто можете да получите достатъчно независимост от масивна мултиплейър игра е, че играете,с действително доста 12 бутоните в лявата страна, да бъдем точни.
  12 е броя/общо 17 / на бутона на разер нага удариха твърда плесница върху всички производители на мишки. С други думи, ако мразите вече “калкулатор” на компютъра ви, можете да си правите домашното математика чрез използване на мрежата на номера от страна на мишката. А едно движение на превключвателя променя под мрежа от “брой ред” за “цифров тампон,” дава възможност на ключовите фактори за заместител, нагоре, надолу, наляво и надясно. Най-всеки по-голям MMO ще играе хубаво с възможностите на Нага да се приспособява, каткто потребител иска на контрол над клавишите, които позволяват това, като зададе каквито и да са команди.Но дори и тогава, остава въпросът: дали тези клавиши са лесно / удобен за нас? На първо място, вие ще се чувствате страно като на 12/общо 17 / клавишите са твърде
  близо един до друг, но след известно време ще получите усещането за бързина на играта и работа.Що се отнася до всичко останало, за мишка? Естествено, синьо осветление ударение бе истинско лечение, ако сте в такива неща, но слава Богу Razer дава възможност да изключите светлина за тези твърде стар (или твърде квадрат), за да го ползват.Какво обаче е една геймърска мишка без прецизност? Долната част на Разер Нага е изработена от лесно плъзгащ се тефлонов материал, реагиращ най-акуратно на Разер
  Разер Нага ни предостави невероятните 5600dpi сензор.Чувствителността може да се настройва по хоризонтала и вертикала между 100 и 5600 dpi. Това дава възможност за много точна и прецизна работа, макар че за някои игри може да се окаже неудобно като например поне за мен Стратегите . За честота пък можете да изберете 125, 500 или 1000 Hz. При максималната стойност времето за реакция е 1 ms. Максималната скорост на движение пък е около 200 инча в секунда. Ние не можем да си представим действително от това великолепие на мишката убиец и е необходимо да се възползваме напълно от това, което може да предложи на този сензор, но снайперисти в игрите няма да имат проблеми съсъ стрелбата си по хора на разстояние.Тази великолепна мишка Razer Naga е сбъднатата мечта за геймърите.Мишката ляга удобно в ръката, а бутоните са леснодостъпни.Движенията са точни, без отклонения и с желаната скорост. Тук идва момента да кажа че на няколко пъти съм спирала да играя понеже не се издърйасхе когати ти цепят главата момчета който могат да си позволят по добри мишки. Но както се казва в повечето случай Не мишката прави играча Но някак си не съм съгласна с това Понеже съм имала удоволствието да разцъкам с Разер Мамба и мога да твърдя ,че си дава резълтати :)))
  Поради ергономичния дизайн дори след часове игра няма да почувствате ръката си вдървена, което с обикновена мишка е много малко вероятно. След известно време ще забележим, че клавиатурата е вече не чак толкова необходима, до ше се докосваме съвсем рядко.Разер Нага ни предоставя едно ново гейм преживяване, благодарение на усъвършенстваната система за контрол.Да с такава лекотата на движенията във игрите и сърфирането интернетния свят ни доближава с още една стъпка до тази в реалния свят.В Нага е полезно устройство за въвеждане за играчи на онлайн ролеви игри и реална алтернатива на клавиатури програмиране макро.За офис употреба е по-малко идеален все пак. Действие и Шутър геймърите ще трябва да свикне с огромен брой бутони в позиция, която обикновено се използва за да получите по-добро сцепление на мишката.
  И заключението ми от играта и работата с мишката мога да кажа :
  MMO играчи имат друга мишка, от които да избирате, този път от Разер Той е наречен Нага, и то е проектирано да “засили способността ви да управлявате работата си характер.” Нищо лошо в това. Основната предпоставка зад мишката е да се разтоварят тъй като много от липсата на движение клавиши, свързани със самата мишка.
  Това ви оставя да WASD да ви душа иска с лявата си ръка, а не толкова често, като дясната си ръка на разстояние с мишката (и клавиатура за този въпрос).
  Използваното програмно осигуряване запазва множеството профили и настройки на мишката. Ергономичната форма на корпуса позволява на ръката да се чувства удобно и да контролира всички клавиши без особени усилия.
  Тя има настройващ се интерфейс за програмиране на специфични команди, необходими в процеса на играта. Освен това 12/общо 17 / допълнителни клавиша освобождават играча от нуждата да прибягва до клавиатурата и освобождавайки ръцете си, може да се съсредоточи върху играта. Така новата мишка демонстрира иновационен подход към техниката за игра.С известен тренинг и подобна прецизност, враговете ми започнаха да се оправдават от лаг на сървъра :)) и като се замисля за името Разер Нага и от това което прочетох в саита на Разер и от играта ми с нев мисля,че мога да е нареча така Разер Нага е от рода на нещо не докоснато от нас хората нещо като “оргазма ” който ние йените имаме :)) тя е полу човек, полу-влечуго, от нагите са същества от хиндуиската и будиската митология на популярната игра като World of WarCraft.
  Ами След двучасова игра мога да кажа че се подмокрих от игра и удоволствие :))) Но си е така много яко е да пукаш каски и противника да мре и ти да ги гледаш как умира Като преди това тои те е мачкал и последно
  Нага е отговорът на нуждите на онези потребители, играещи игри, в които трябва да използват много бутони – цели 17 програмируеми бутона, в допълнение към и без това прекрасните възможности. Ето така Разер нага ше ме накара да се почуствам част от играта. Както и да попмогне на моите споссобности като промени начина ми на игра с великолепните си функции на командите от клавиатурата в MMO интерфейсите
  Дано да съм била изчерпателна можеби малко съм понакъсала мненнието си но като пиша и се сещам и за дръгите и способности и затова така става

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Хаха тук момчета ме разбинте Ами ако жи покажа моя уж добър геймърски мауспад, направо ще литнете за космоса :))) Наложисе драги ми господа от журито . Да отида до магазина в които го има За да мога да кажа какво ме впечатли
  С игрални мишки постоянно във фокуса за цел и прецизност, геймърски мауспад за мишки са лесно се пренебрегват.
  След разходите за мишка, разходите допълнително за
  геймърски мауспад за мишка може да изглежда по-скоро като скучна, отколкото необходимост.Високо DPI на мишката ще представят най-добре с високо DPI приемане на геймърски мауспад за мишка.А евтини подложка плат ще работи
  добре, но реален потенциал на мишката завинаги ще бъдат скрити. Геймърите знаят какво искат, и това е
  точно защо Разер пусна толкова много добри продукти.
  Заедно с техните мишки, те също произвеждат много геймърски мауспад за мишки, включително меки възглавнична повърхност, двойна двустранен, геймърски мауспад, и сега един невероятно тънък геймърски мауспад, на Sphex. Разер
  дават на геймърите конкурентно предимство.
  В Sphex са били опаковани в типичния стил на Разер в пакет, сходни по размер и форма на стандартен пакет Манила.
  Хромираното лого Sphex заедно с малък отвор за достъп да се чувства на повърхността подложка на мишката.
  Винаги съм била фен на металната конструкция и гладки повърхности от двете страни.
  Разер Sphex е изработен от иновационна материя, която Ви позволява да го поставите навсякъде, а след това лесно и бързо да го преместите където Ви е нужен. И май до колкото си спомням гледах едно видео в youtobe Как един пич го третираше с огън ::)))
  Чрез тази революционна материя, Разер Sphex се отличава и се слива с повърхността на която сте го поставили и придава допълнителен комфорт и удобство.Предлага висока и надеждна степен на плъзгане. Разер Sphex е изработен от доста добра материя наречена иновационна , която ни позволява да го слагаме навсякъде, така също и да си го местим. Толкова е гладак,че дори и най-малката троха ще създаде лоши бум на върха на геймърски мауспад за мишката,ако сте пропуснали да го почистя.
  Разбира се, защото от лепкавата повърхност на трохата ще ви следва, дори ако преместите геймърски мауспад за мишка, освен ако не него почистим геймърски мауспад.
  И така в заключение да си кажа от това което видях в магазина , както споменах по горе;
  Че Ако сте геймъри и, че неможете да избегнете стандарт подложки за мишката,защото са дебели /не ми харесват/ , това е геймърски мауспад за мишка за вас.
  Също така на Разер е най-тънкият геймърски мауспад за мишка е спорно.
  Разбира се цената на Sphex е най-добър игрален геймърски мауспад,можете да получите най-голямото удоволствие, което представлява, че можете да хвърлите падовете си в кофата в сравнение с този невероятен геймърски мауспад.
  Е това ме впечатли като го гледах в магази на няма да споменавам кой е за да не правим реклама :))
  Е това беше за този изключителен геймърски мауспад

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Хм какво да кажа за тук.
  Ами аз имам Филипс слушалки които са на 5 години И сами се сетете в какво състояние са
  И двата вида слушалки на Разер са добри
  През последните две седмици съм имала превилегията да използвам Razer Moray слушалки с моя iPhone и на компютъра си.
  За набор от малки слушалки,аз бях наистина изненадана много от звука за музика и за игри.
  Но нека да кажа нещо как би променило начина ми на игра като слушам ефектите и пукането по време на игра с Разер Carcharias .
  Но ше си позволя да кажа от това което чух сте зи слушалки в рамките на 10 мин. в магазина

  Разер които е голям производител за нас потребителите на незабравимите усещания е известен със своите високо-качествени продукти PC игри, със слушалките Carcharias. Няма яки с Carcharias – няма особеност, която го отличава от останалата част на опаковката.Към момента е най-удобен, най-добре стоящи слушалки за геймърска игра
  На лявото ухо ще намерите изпъкнали микрофон удължител, който може да завъртане около 270 градуса – напълно от погледа, ако искате.С тази функция, ние нямаме колебания за препоръчване на Carcharias за използване с други устройства, съвместими с прости 1/8-inch жак за слушалки.
  Поне аз така мисля.
  Кабелът е много повече от достатъчно дължина почти всяка дейност.
  Едино докосване на невероятната емблемка ви осигурява лесен достъп до обема контрол в допълнение към микрофона няма съмнение.
  Кабелът се прекратява на две 1/8-inch крикове, по един за аудио и един за по-входна линия микрофон.
  Разер Carcharias е идеално място за провеждане на Skype или други сесии VoIP, Вие все още имат чувство за свобода с Carcharias.но да не забравяме и игрите :))
  и така от това по горе казаното мога да заключа,че тези слушалки биха ми подобрили играта така,че ще мога да чувам стъпките на другите когато се крия като примерно когато се крия и чакам противниока си. Понеже за добрата игра играе роля и звука които полъчаваме по време на миси и каквото и да е. Най малкия трепет в играта трябва да се долавя. Понеже с тези мойте Филипс слушалки някакси немога да чуя, че някоя гадинка се крие или каквото и да е там. Звука който получаваме е неделима част от играта Затова мисля,че при наличиети на Разер Carcharias нама да имам проблеми
  Е много писах май. Може да има грешки Но несъм като повечето да използват програмки за правопис и прочие :))
  И успех на всички

 64. 64 Max // 14.01.2010 в 16:34

  1. Като за начало техническите характеристики са на едно много по-високо ниво, използвани са по-висококачествени материали(предвид цената :) ), да не се изпуска и факта , че Razer са “from gamers, by gamers” и всичко се прави, с цел подобряване на играта ни. Специално за Naga-та са характерни допълнителните 12 бутона, които могат да изпълняват различни функции за всяка игра, т.е. действията с клавиатурата могат да се ограничат само до WASD. Да обобщя, една такава мишка би подобрила прецизността, времето и за реакция е по-малко, т.е. бързината и може да предостави една разширена функционалност с 12те си програмируеми бутона.

  2. До колкото знам, за да се изкара и последната капка “performance” от мишката, трябва да се играе върху пад. Пък дори и да не е заради производителността, то поне за да се пази мишката и повърнохстта, върху която се играе(особено ако е мебел) от износване, съответно, на крачетата на мишката и шарката на повърхността.

  3. Всеки, който е играл достатъчно FPS, знае,че за да се чуват стъпките на противниците трябва да се играе със слушлки, но не какви да е, а качествени, за да може всичко да се чува достатъчно ясно и отчетливо, за да се различи посоката, откиято идват стъпки, стрелба, експлозии и прочие. Звукоизолацията също е важна, подобно на пуснатите щори, вечерта затваряш ги , сядаш да играеш , а като ги отвориш вече е ден. Друг плюс е възможността за продължително носене на слушлките, при наличие на меки възглавнички за ушите естествено :)

 65. 65 Георги Ценов (bat_zerga) // 14.01.2010 в 21:48

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Лично моите на първо четене би ги подобрило ако формата й ми пасне и е по-удобна спрямо наличните ми Razer мишки, но това ако я гледам само на картинка няма как да стане ;). Би подобрило гейм способностите ми eвентуално наличието на по-добрия й сензор спрямо мишките, които имам. От Lachesis насам и Mamba с новите лазерни сензори, които се появиха в новите Razer мишки, предимството на оптичните модели спямо лазерните мишки от гледна точка на коректното ‘обработване’ на движенията с висока скорост (параметъра tracking speed) от мишката бе елиминирано и с тези модели спокойно вече може да се каже, че лазер>оптика (а това че Naga-та ползва тоя сензор може да е само в нейн плюс). Лично за мен, т.к. не играя massive-online-rpg игри допълнителния сектор с бутони при Naga-та най-вероято няма да е много от полза, но за хората играещи такива игри предполагам(знам ;D) ще е незаменим!

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Защото подходящата мишка съчетана с подходящата подложка изстисква максимума, който мишката може да даде. Например в повечето случаи добрата мишка има добро поведение при работа върху различни и много на брой повърхности, но поставена на оптимизирана като за сензора й повърхност се получава оптимална(максимална) скорост на параметъра tracking speed и движенията на ръката с мишката се улавят прецизно, което води до повишен комфорт в потребителя породен от високото чувство за контрол и безгрешност при работа с мишката.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Основно като ме карат да забравям, че ги нося по време на игра. Това става в комбинация от няколко фактора – първият е, че с качествените слушалки и качествения звук, който предлагат при продължителна игра играчът не се натоварва, което го прави по-ефективен в дългите игрови напрегнати сесии. Благодарение на по-качественият звук при игра е по-лесно ‘потапянето’ в нея и чуването на отделните звуци, благодарение на което може да се определи по слух по-точно къде е ‘врагът’ в играта без да се вижда негова милост на екрана. Ворият, фактор е качественият намикрофон с който са екипирани и позволяващ
  позиционирането му да е така, че да не пречи и предаващ говора ми максимално ясно на съотборниците.

 66. 66 mita4e // 14.01.2010 в 22:04

  1. Настоящата ми мишка е Razer Diamondback. Доволен съм от нея. Naga-та и тя ще ми “лепне” добре на ръката :)

  2. Сега съм с текстилен QcK и не е кой знае какво. Затова…Razer

  3. Игри много не играя, но музичка послушвам. А най-много ще въздействат за заглушаване на приятелката ми :)

 67. 67 Здравко // 14.01.2010 в 23:35

  1.С бързия си 200 inch per sec. сензор, мищката ще ми позволи много по точно и прецизно да насочвам мерника към неприятелите, а бързината е едно от тайните оръжия на успеха.Наличието на толкова бутони ще улесни и допълнително ще ускори победата ми в игрите и работата ми извън тях.
  2.Хората казват “зад успеха на един мъж стои една жена”. Ако мога да перефразирам – зад упеха на една добра мишка стои един добър пад. Едното не може без другото. Това е работа в екип.
  3.Всеки успешен геймър използва максимално сетивата си. Когато имаме видимост и контрол, това, което може да ни помогне е звука на качествените слушалки. Освен че ни потапят в атмосверата на играта, тези слушалки доставят невероятно усещане и при слушане на музика и гледане на филми.

 68. 68 Даниел // 15.01.2010 в 01:17

  1.Един добър геймър не може без добра геймърска периферия.Ето за това според мен рейзър правят гейм компоненти.Висок клас мишка като Razer Naga ще позволи на всеки добър геймър да доусъвършенства своите умения в играта.Доста ще спомогнат многото допълнителни бутони,които ще послужат за по-бърз достъп до всяка една нормална команда в играта.Бързият сензор и удобството също много ще допринесат за успеха в играта защото те също са много важни признаци при гейминга.
  2.Използването на геймърски мауспад ще спомогне в играта с това,че лазерът ще работи по-добре и няма да има странични трептения на мишката,докато при повечето бюра това се случва и не е много приятно,а точно това е също важно за да направиш стъпка пред своите противници.
  3.Всяка една част от периферията е важна и всяка една от тях ще спомага при гейм-а с нещо.Едни качествени гейм слушалки биха въздействали върху представянето в игрите с точния си звук.Те ще пренесат всеки един геймър в играта от към звука,като слушалките възпроизвеждат чист и кристален звук,поднесен така че всеки един играч да се озове сред пространството и екшъна в гейминга.

 69. 69 Любомир /ricaria/ // 15.01.2010 в 01:41

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  И така господа аз понеже не съм се сблъсквал с тази направо извънземна мишка която е продукти на Разер

  Понеже няма да се впускам в локуми и прочие ще кажа от личен опит с различните мишки и техните скорости.Ще конкретизирам въпроса Ви по техническия начин. Като изкажа как би ми повлияла мишката на играта ми и на самия мен.Боже то това е мечта на всеки заклет геймар.Това е ЗВЯР за игрите.

  И така тези 5600 dpi господа Тук просто говорим за нечовешки възможности Висока производителност на мишката с тези 5600 DPI и 200 инча в секунда за проследяване.
  Или както се нарича самата мишка полу-човек полу-животно.При тази скорост мога да кажа само едно,че при играта ми в сървъри хората ще започнат да казват имам лаг :)))
  При тази скорост просто прецизността си при стрелба и плъзгането по не така лош геймърски мауспад Би било удоволствието СТРАХОТНО.Ще ми осигури още по-голямо удобство докато играя любимата си игра.
  Разер Нага MMO ,че е първата мишка за MMO игри и въпреки,че не мога да сие позволя в момента Мога да е подкрепа да носи короната На игрите.Разер Нага, която съдържа 12 програмируеми бутони, за да уча наизуст важни функции ЗА игра.Ключовете и скрол колело са двете задни така че мога да ги видя в слаба светлина ситуации.И така по този начин ще изолирам клавиатурата и просто с едно кликване ще ме прави пъргав в игрите.Като важни функции съпоставена с мишката, може да направи за много по-удобно гейминг преживяването. Всеки бутон мога да го програмирам в профил и неограничен брой профили като ми позволява за всяка игра да имат множество профили. А хлъзгавото тефлоново покритие на крак и 5 по-традиционните бутони направи общо 17 бутона за карта както ти е удобно.И ето тук идва момента да кажа, че специални ингейм интерфейсни допълнения ще ми доста ви голямо удоволствие при игрите онлайн.И нека да не забравяме, че говорим за мишка която има с ергономичен дизайн. Понеже при игра все пак е важна и големината и дали ти е удобна а не само да е бърза.След дълго играене което мога да кажа аз / 24 часа / това мие рекорда ръката не би трябвало да ти е като бастун а да е пъргава Ето затова са помисли ли от Разер. И да не говорим за 1 ms време за реакция която ни предоставя. Ето това би много ми подобрило играта А не да псувам и да се ядосвам,че съм по бавен в стрелбата си.Но това би било радост и за снайперистите в игрите.Или както се казва в игрите,че самата мишка Ви дава възможността да вземете контрола в свои ръце. Това би ме накарало да хвърля мишката си през прозореца и да се насладя на този мощен ЗВЯР на реалния свят.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Ами и така господа за да има добра игра и добър резултат са нужни две неща да имате добра мишка и добър геймърски мауспад. Иначе по добре не почвай играта :)))
  Имал съм удоволствието да го тествам и да го усетя този извънземен геймърски мауспад. Няма такова животно братлета. Не е като моя дебел Това е толкова тънко,че няма накъде. Даже и да разлееш уискито няма проблем.Но нека да минем по същество.
  Питате защо трябва да ползваме специализиран геймърски мауспад. Ок .
  По време на игра мишката трябва да се плъзга без усилия. А именно този пад предава не виждано до сега преживяване С технологията по която е направена позволява на мишока да се плъзга като масло ето това е маслото на филийката господа Мишката е една филийка хляб А геймърски мауспад е маслото .
  Това е като Двигател на кола който не може без масло/НЕ МОЖЕ НА МЕРЦЕДЕС ДА СЛОЖИШ МАСЛО ЗА ЛАДА :))) /. Затова господа трябва да има специализиран геймърски мауспад за добрата или по точно за ЗВЕРОВЕТЕ НА РАЗЕР.
  И в заключение искам да кажа за какво трябва да са като две смазани машини тези ЗВЕРОВЕ
  Този геймърски мауспад е специално конструиран, за да влее усещането за най-голяма точност за оптични и лазерни мишки.Изработен е от висок клас-траен материал, Razer Sphex ще ми позволи по време на да изживея и изцедя максимума от мишката и геймърски мауспад. Също така мога да кажа от видяното,че геймъритемогат да изтрие или измие геймърски мауспад многократно без да се нарушава качеството му или проследяване на ефективността. И така господа мисля,че от Разер създадоха геймърски мауспад убиец.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Ами на този въпрос може да се говори доста но ще кажа само най важното. Поне от мой личен опит
  И така понеже съм нямал удоволствието да слушам музика или да играя с тези прекрасни Razer Carcharias слушалки. Н от прегледа из нета мога да кажа ОМГ
  Звука е неделима част от нашето ежедневие и каквото се сетите. Доста разправи съм имал с комшиката заради стрелбите и прочие който чува. Понеже нямам свестни слушалки и е много гадно да излезе гадината от ъгълчето и да те разстреля като талибан И ти да псувах Затова пуснах звука през системата /тоест домашното ми кино / сами си направете сметката какво е :)))
  Затова ако притежавам тези слушалки и като гледам качествата които притежават няма как да не усетя трепета и дори лекото скърцане на врати в играта.Просто да се пазят :))
  По отношение на аудио показатели,откривам Carcharias да имат хубава комбинация от среден и нисък отговор края, с ясни върхове, когато го наричат е от значение Очевидно с тези слушалки мога да достигна до висотата на играта.В Carcharias е повече от достатъчно практически във всеки сценарий, било то по време на сесии игри, слушане на музика или гледане на филм.
  За допълнителна трайност в кабел, който е достатъчно дълаг
  Razer Carcharias има комбиниран микрофон и слушалки кабели в сплетен влакно, което определено е необходимостта от кабел на тази дължина. и по този начин мога да говоря на съотборниците си в играта. В момента само пиша а това отнема време и отклоняване на вниманието.Да не забравяме и дизайна, които добре е направен.Понеже да седиш 10 часа с тях все пак трябва да ти е комфортно нали така :)))

  Ето така господа ако притежавам тези слушалки бих подобрил играта си и дори гледането на филми и слушането на музика. И няма да се карам с комшийката :)))

 70. 70 MMarinov // 15.01.2010 в 05:47

  1. Когато от Razer са правили мишките, са ги правили точно за мойта ръчичка.
  2. Когато са правили мауспада, се допитваха до мен за материалите, от които ги правят.
  3. За слушалките – взеха ми размера на кафъта, иии така… :))

 71. 71 Павел Парушев // 15.01.2010 в 12:51

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  +Изключително подходяща за заглавия като WОW например (въобще всякакви MMORPG). Като върл фен на Warcraft III
  чрез тази мишка бих компенсирал липсата на numpad на лаптоп-а и ще имам неимоверно преимущество пред врага използвайки бързите бутони за използване на предмети от инвентара.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Използвам предимно лаптоп от поне 3 години и успях да изтъркам мишка на razer поради НЕизползване на мауспад. Подобен мауспад премахва гадните “забивания” на курсора на едно място при използване на мишката върху недобра повърхност и осигурява много прецизен контрол на самата мишка.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  При FPS игрите е жизненоважно да чуеш стъпките на врага да определиш местоположението му и да го изненадаш когато той най-малко очаква, а не обратното (дори на архайчния half-life често ме обвиняват че чийтвам само защото слушам внимателно ;) . Иначе за всички по-добри заглавия удоволствието от обемния звук доставя неописуема наслада, направо се потапяш в обстановката.

 72. 72 Infoto // 15.01.2010 в 20:11

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?-с НИЩО.Това че има милион милиарда копчета и че има лепенка “Razer” няма да ми помогне.За да си “геймър” трябва постоянна игра за да свикнеш.Независимо с каква мишка си!
  Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  НЯМА РАЗЛИКА между пад за 5-10лв и този пад “RAZER”.Няма разлика в покритието просто на едното има лепенка “RAZER”.ТОВА Е РАЗЛИКАТА!
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите? За това според мен си струва да се дадат пари защото друго е със слушалки 7.1 и стерео слушалки от левчето :).Слушалките ще подпомогнат много да станеш “геймър”, защото чрез тях можеш да разбереш откъде точно идва срелбата.
  Като цяло, единствено слушалките биха повлияли на играта ми,но не много :) Това е моето мнение :)

 73. 73 Kaiza // 15.01.2010 в 21:13

  Здравейте Омбрес, ето какво ще ви кажа аз :D .

  1. Ако спечеля мишка, като за начало вече ще имам такава без фабричен дефект (ако мога така да го нарека), което определено ще ми подпомогне цъкнята. При закупуването на сегашната ми Logitech (може би най-базовия модел- 12лв) консултантът в магазина ми каза че за него това е най-добрата марка за мишки есте. Реших да се доверя на специалистът поставен на тази позиция. Е, сбърках. Освен телепортацията на курсора (както когато има косъм по оптиката) мишката от време на време все едно премигва с лазерното си око и е сляпа за част от секундата, това определено ми помага да умирам в Online multiplayer shooter-ите. Та аз съм Габровец (ако някой се сети за какво става дума) и не бих си купил втора мишка при положение че имам друга макар и куцо функционираща. Не и докато не умре напълно. Сега да го кажа и малко самохвалско, дори с описания проблем съм на най-високо ниво по сървърите и не вярвам че супер специалната мишка ще ме извиси още. Без базик.

  2. Тук да спомена че проблемът с мишката ми не е породен от кьопава подложка. Сменях ги картонени, гланцови, матови, еди-каква си полация, цветна, безцветна. Та за мен по-важно при подложката е да има възглавничка за да ме предпазва от излишни бруки по долната част на китката в следствие висене знаете къде. Също така тази възглавничка намаля напрежението в ръката и освобождава контрол. Razer-ите които вие сте предложили не виждам да го имат налично това и за това съм скептик. Имат стилен вид който може би ше ми чеше егото и само от този факт ше играя по-щастливо респективно по-добре. Знам ли, не съм използвал но има време и за първи път.

  3. Е слушалката е вече наистина нещо важно. Влияе атмосферно, ориентировъчно и здравословно. Примерно, безжичните ми TCM шумят което е дразнещо и води до главоболие.

  Това е на първо хрумванe. : ))
  Copyright.

 74. 74 Hristiqn // 16.01.2010 в 01:20

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Това може да спести много работа както и на геймърите така и на сърфирането в интернет, разговори по скайп, например за набиране на нещо, ако сложим всяко едно бутонче от 1 до 9 например да ни купува оръжие, така всяко любимо оръжие ще е достъпно за нас само с едно кликване, а бързината е доста важно нещо в FPS игрите. Мишката притежава и друго важно нещо а именно предцизност. Предцизноста ти предоставя комфорта да се прицелваш много лесно към целта си и да знаеш, че меръникът ти няма да отиде на друго място. :) Това ценя аз най-много. Не съм играл с тази мишка, но съм сигурен, че ще се влюбя в нея от първото и докосване.
  За тези хора които не са използвали мишки от серията Razer: вие бихте казали, че не е важна мишката за един добър играч на FPS игра, пробвайте с Razer и ще си промените мнението!
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Тук главна роля играе предцизноста. Аз много обичам да имам голям контрол над мишката както и всички геймъри.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  С този 3D 7.1 Съраунд звук можеш лесно да прецениш откъде идва стрелбата, стъпките и т.н.
  Съжелявам, че бях толкова кратък по тези 2 въпроса, но немога да опиша с думи колко харесвам Razer.

 75. 75 Hristiqn // 16.01.2010 в 01:28

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Това може да спести много работа както и на геймърите така и на сърфирането в интернет, разговори по скайп, например за набиране на нещо, ако сложим всяко едно бутонче от 1 до 9 например да ни купува оръжие, така всяко любимо оръжие ще е достъпно за нас само с едно кликване, а бързината е доста важно нещо в FPS игрите. Мишката притежава и друго важно нещо а именно прецизност. Прецизноста ти предоставя комфорта да се прицелваш много лесно към целта си и да знаеш, че меръникът ти няма да отиде на друго място. :) Това ценя аз най-много. Не съм играл с тази мишка, но съм сигурен, че ще се влюбя в нея от първото и докосване.
  За тези хора които не са използвали мишки от серията Razer: вие бихте казали, че не е важна мишката за един добър играч на FPS игра, пробвайте с Razer и ще си промените мнението!
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Тук главна роля играе прецизноста. Аз много обичам да имам голям контрол над мишката както и всички геймъри.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  С този 3D 7.1 Съраунд звук можеш лесно да прецениш откъде идва стрелбата, стъпките и т.н.
  Съжелявам, че бях толкова кратък по тези 2 въпроса, но немога да опиша с думи колко харесвам Razer.

 76. 76 Николай // 16.01.2010 в 16:11

  С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Една такава прекрасна периферия би подобрила гейм способностите ми изключително.Даже би подобрила дори и облекчила китката ми от старата
  дву-бутонна мишка.Болките в китката са неприятно ,нещо за всеки втренчил се в някоя игра ,и на 100% иска да мине нивото .Но понеже
  неудобната му мишка изтощава китката се отказва.С една мишка на Razer този проблем лесно би се премахнал.Винаги е удобно да имаш
  лесен дванайсет-бутонен контрол.Подобренията биха дошли сами от лекото натоварване върху китката и удобния контрол върху играта
  посредством мишката.Липсата на бутони върху мишката довежда до неприятното изтръпване на пръстите и многоповтарящото се цъкане само
  върху два бутона.Разнообразието от цели 12 бутона биха помогнали това да не се случва,и да разнообразят движенията на пръстите.
  ——————————————————————————————————————–
  Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Всеки държи любимият си компютър и неговата необходима периферия върху хубаво бюро ,което има добра облицовка.Дори с невероятна мишка
  върху него то би се надраскало,а това е крайно неприятно.Изпозването на специализиран геймърски мауспад би премахнал този проблем.
  Повярвайте ми това да си втренчен в някое MMORPG в което правиш масово PVP или PK и последиците след двубоя се отличават върху бюрото.Остават неприятни грозни черти
  ,а изпозването на специализиран мауспад би премахнал този проблем.А комбинацията му с Мишка Razer Naga го допълва до 6+.
  Комбинацията на пада с мишока би довела до изкючителен плъзгаш се контролн над оправлението на мишока.
  ———————————————————————————————————————-
  Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Като изцяло страничните звукови ефекти допълват атмостферата в игрите така и в филмите.Шушукането на някой звяр зад храсталаците
  повдига адренали за предочаквания екшън.Повечето обикновенни комуникативни слушалки не долавят тези звукове.Razer Carcharias
  много би ми помогнал предварително да изчаквам и очаквам противника.Звуковата атмосфера предоставена от тези слушалки би помогнала
  да уловим най-тънкия шепод за да осетим звуковата атмосфера.И най-вече микрофона към тях ни прави напълно комуникативни.А без комуникация никой не може.

 77. 77 Лазар Чакъров // 16.01.2010 в 19:01

  Всичките ми отговори са от личен опит:
  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Първия мишок ми беше с топче и беше горе долу ОК но беше тежък, и се зацапваше и никога не можеше да се изчисти напълно. Накрая сабрах пари и си взех преди 1-2години Deathadder ем от тогава все едно съм друг играч, не ме боли ръката не ме зацапва и върви много мазно. А пък Naga-та има и друг огромен плюс освен аргономика и оптика – бутоните които са задължителни за всякакви РПГ-та.
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Ем моя deathadder го мъчих 1 месец на плота на бюрото, отначало беше ок но после ми подариха Razer пад и охоо каква разлика, После като купих 2ри deathadder за подарък и го пробвах на пада разбрах как съм си окепазил моя мишок с този един месец на бюрото.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите? С качествени слушалки може да ви обвинят че сте чиитъри защото чувате враговете преди да сте ги видели. Даже се е получавало да те ме гонят от сървъри че съм чиитвал. Все пак слуха е 2рото по важност сетиво на човека защо да не се ползва пълноценно?

 78. 78 Милен Николов // 16.01.2010 в 22:36

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  С какво ли? Ами като за начало пуцането на всякакви FPS-ри… А и друго е като я погледнеш да и се накефиш и да си кажеш, че този мишок е създаден за тебе. ;)
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Честно да ви кажа досега не съм имал мауспад: Разър,А4Тех… или тем подобни. Искам да испитам блаженството и комфорта от триенето на мишок върху него, дори при простичкото сърфиране в нета.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Ами наскоро бях с еди стари слушалки. Пълна скръб бяха. То пръщене,прекъсване и неудобство, но си взех АКГ К-512 и просто се преродих. Звука е чист и ясен. Имат хубав бас и най-вече ми прилягат удобно. Така, че това е важно попълнение за всеки геймър и най-вече приятна, а не мъчителна игра. :D

 79. 79 Любомир Костов // 16.01.2010 в 22:39

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  RAZER NAGA! Само по името се разбира че това е нещо уникално.Това не е като да изтичаш и да си купиш някаква мишка с топче от книжарницата за 5 лева…С този продукт на Razer имаш възможност да използваш клавиатурата може би 20-30 пъти по-малко,колкото използваш всичките тези копченца по мишката…Всеки който има тази мишка, той автоматично става със около 15-20% много по-точен,по-прецизен,по-бърз и какво ли още по- по- и по- и така докато някой ден те погребат с тази мишка.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Ами я се замислете малко…Това е като да караш RolsRoyz, но със спукана гума.Ако имаш хубава мишка разбира се, ще имаш нужда и от хубав пад. А защо ли този пад да не бъде Sphex-a на razer? Това е един уникален пад, а неговите способности (да се слива с бюрото поради факта,че дебелината му е 0.2/3 милиметра го правят още по-неустоим за всяка мишка!Бърз,Тънък,Елегантен,Стилен,,,това е Sphex) Защо това да не бъде моят razer sphex :? вие имате възможноста да ми направите този невероятен подарък )))))

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Играта с която се занимавам най-сериозно е добре познатата Counter Strike … Всеки който има слушалки като мойте (демек в отчайващо състояние) знае колко е готинко да чуваш стъпке отпред, а след това да видиш, че си заклан в гръб и целия сървър да се пръска от смях…При което изпитваш едно меко казано “неприятно чувство”…Charcharias са едни страхотни слушалки,които заслужават много грижи, а аз мога да полагам тези грижи ;)…. Доколкото знам Слуха е 2-рият най-важен сетивет орган! Защо ли този орган да не бъде един от най-важните !И! повреме на игра :? А не да ти е се едно дали си пуснал SOUND-a на играта или си пуснал някое парче на Азис което пръщи понеже слушалките са леко счупени и некачествени…

 80. 80 EmoDinkov // 17.01.2010 в 15:34

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Отг: С всичко ! Найстина … това е доказана мишка с уникални възможности . Имам нужда от една такава , но финансите не достигат

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Отг : Материала е много важен . Найстина този пад е … ЛОЛ . Само това мога да кажа . В сравнение с другите е на светлинни години . В момента съм с друг пад на RAZER и съм страшно доволен !

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Отг : Ако говорим … за играта CS . Да чуваш стъпките от къде идват е най-важното . Това може да ти спечели играта / рунда / фрага / врътката . А тези слушалки , 100 % правят това да чуваш врага възможно :)

 81. 81 Милен Гаврилов // 17.01.2010 в 16:31

  Първо ще започна с това, че съм абсолютен лаик в областта на скъпите и качествени гейм аксесоари, тъй като нямам опит с такъв род продукти. Но все пак ще се опитам да отговоря изхождайки от външния вид и техническите спецификации на продуктите.

  1. Като казах външен вид- то мишката определено си заслужава определението “жестока”. Излязла сякаш от научно-фантастичен филм Naga-та определено ми привлича вниманието със странния си дизайн. Разбира се Razеr са се погрижили да бъде и подходящо осветена за по-голямо визуално удоволствие. Но стига толкова за това. За мен най-важното в една мишка е това тя да е удобна, без значение дали струва 5, 50 или 500 лв., важното е да усетиш, че мястото на ръката ти е там. Гледайки снимките разбирам, че и производителят е на същото мнение. Погледната като класическа мишка, първият и вторият бутони изглеждат оформени доста удобно, плоският скрол е нещо, което лично аз за първи път виждам, но ми се ще да го виждам на всеки такъв продукт. Удобна изглежда и овалната добавка в дясната част на мишката.
  Нека погледнем функционалността. Най-голямо впечатление прави този циферблат, наричам го така, защото е почти толкова пълен, колкото num pad-а на клавиатурата. И всеки един бутон е на едно помръдване на палеца. Само като си представя колко дълго понякога ми се струва протягането на един пръст по клавиатурата, за да достигна някое важно копче по време на разгорещена битка, защото просто всички близко стоящи са изчерпани от “байндинги”. А тези са цели 12, и то на толкова удобно място! И като прибавя към всичките тези неща лазера с 5600 dpi разделителна способност, това определено ще е огромен скок в представянето ми във видео игрите.

  2. Нека да го кажа така- хубава мишка без хубав пад не е хубава мишка! Всъщност най-важното за оптичните и лазерните мишки е да имат в какво да се “огледат”. Точно така, падът върши точно тази работа. Опитайте се да сложите обикновена черна(или тъмна) подложка под оптичната си мишка и ще разберете за какво говоря. Специализираните падове са направени точно с такава цел, за да може мишката да се “ориентира” по-лесно при всяко нейно движение. Материята на качествените падове представлява множество преплетени тънки нишки(понякога със специално покритие) и при преминаването над тях сензорът отчита движение. Ето тук се намесва и качествената изработка! Следователно колкото по-добре е изработен пада, толкова по-плавни и сигурни движения ще прави курсорът(мерника) по екрана и без да се прескачат пиксели.

  3. Като любител на добрия звук, определено ще имам полза от тях. Изглежда, че от Razer доста са се постарали за постигане на по-добро озвучение. Но нека погледнем и ергономичността. Първото нещо, което ми прави голямо впечатление е омекотената пружина (честно казано не знам как се нарича частта свързваща двете слушалки, но поради факта, че върши работата на пружина я нарекох така), което се отразява много добре при продължителна употреба. Същото важи и за омекотителите около ушите. В момента имам болезнен опит със злокачествени слушалки, които освен, че не заглушават околния звук, след като поседя с тях 30 минути, започват буквално да ми смазват ушите с металните капачки говорителите. Колкото до микрофона, много ми харесва вградения филтър за шум. Личният ми опит е с евтини микрофони, заради които често ме ругаят. А като си пуснах звука им през слушалките, разбрах защо.
  :)

 82. 82 ljubo87bg // 17.01.2010 в 17:09

  Първо искам да отбележа голямата си радост от желанието за популяризиране на марката Razer в България – време е българските геймъри да разберат какво значи гейминг хардуер!!! Като начало ще изброя моя гейминг хардуер, за да разбере журито от къде черпя информация за отговорите си: 32″ FullHD ТV, Razer Mamba, Razer eXactMat, Razer eXactRest, Logitech G13, 7.1 съраунд направен от мен.

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Мишката не е просто аксесоар, тя е оръжие. Сменил съм много мишки, докато най-накрая стигнах до Mamba. Има няколко неща с които тя ме спечели, а именно: невероятна точност, чувствителност на бутоните несравнима с никоя мишка използвана от мен до момента, наличието на бързо сменяне на чувствителността, безжичната функционалност на ниво по-високо от обикновена жична мишка, удобството при дълги гейм сесии и на последно място, но не и по важност – дизайна. Тук идва логичния въпрос – какво и липсва? За мен от особена важност е наличието на по-голямо количество бутони, което за съжаление е нереализируемо в Mamba без да се загуби някой от другите и плюсове. Следейки редовно сайта на Razer за нови продукти видях Naga когато се появи и точно наличието на тези допълнителни бутони е фактора, който е в състояние да смени настоящата ми мишка с нея. Гледайки много клипчета и снимки как се представя мишката в реани условия, съм склонен да вярвам, че неин безжичен вариант е най-вероятната ми следваща мишка.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Специализиран пад е необходимост за всеки геймър. За мен конкретно Razer Sphex е неприложим, тъй като аз играя от леглото си и не разполагам с необходимото твърдо място, на което да разположа този страхотен пад. Затова аз съм избрал eXactMat + eXactRest като подложка за моята Mamba. Удобствата на пада в комбинация с подложката за китка са несравними, но освен правилното положение на ръката и липсата на болка и умора при дълъг гейминг, има и други важни предимства на качествените падове: всяка качествена гейм миша е обурудвана с крачета за минимално съпротивление, което трябва да се осигури и от повърхността на пада, за да има смисъл от тези крачета; освен това лазерната технология използва различен алгоритъм за следене на движението на мишката по пада, което прави обикновените падове неприложими за една съвременна геймърска мишка. Това което намирам за конкретен плюс на моя пад е възможността да се използват двете повърхности с едно просто движение – обръщане на пада, когато например си купиш снайпер в началото на рунда и планираш да се скриеш и да снайперираш естествено е да предпочетеш Control позицията, но когато ще “играе” калашника – Speed е задължителен :)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Както вече неведнъж споменах – удобството е едно от основните неща които имат значение за мен в гейминг хардуера. Carcharias имат много ергономичен дизайн, който предлага голямо удобство на геймъра по време на дългите нощи пред монитора. Както може би се досещате от факта, че сам съм си направил колоните от които чувам стъпките на врага, презареждането и чата със съотборниците, аз държа на качеството на слуховото възприятие повече от мнозинството от геймъри, затова освен удобството, считам че голям плюс на този модел е именно качеството на звука.

  Благодаря на всеки прочел дългото ми мнение :)

 83. 83 hyrax // 17.01.2010 в 17:38

  1* Тези 3 израза изцяло описват способностите ми с Razer Naga в ръка ,,faster..accurate..freak’in deadly”.
  2* Както всеки човек има надеждна почва под краката си,така и всяка мишка трябва да има надежден mousepad под нея.
  3*Игровото изживяването на всеки геймър се дели на звук и картина.Razer Carcharias се грижи първото да е безупречно.И ето ти половината от тръпката.

 84. 84 tvergov // 18.01.2010 в 08:57

  1. За уникалния геймплей една мишка трябва да има три качества: удобна, прецизна и с красив дизайн за да достави пълното удоволствие. RAZER мишките са точно такива.
  2. Независимо колко е прецизна мишката, тя има нужда от добра повърхност за да се използват на максимум възможностите й. Предимството да използвате една и съща марка мишка и пад както са продуктите на RAZER е че те са тествани и направени един за друг.
  3. Добрият звук на една игра ни дава възможност за незабравим геймплей.

 85. 85 Ev1L // 18.01.2010 в 10:14

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Като върл фен на World of Warcraft и на MMO-тата като цяло,мисля че подобна мишка би била от огромна полза заради многото си бутони върху които ще могат да се bind-нат различни “macros”.Още повече високия DPI от 5600 комбинран с 1000hz refresh ratе /1ms response time прави мишката изключително “responsive” и дава възможност за бързи реакции нужни особено в FPS игрите.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Несъмнимо един истински геймър не може без добър пад. Наличието на такъв безспорно предоставя прецизност която е жизнено необходима за FPS игри, и комбиниран с добра мишка като razer naga дава на играча по-добър контрол върху играта. Падовете на razer определно отговарят на изискванията за страхотен пад с доброто си сцепление към повърхноста както и с улесняването на работата на лазера на мишката,което я прави още по-добра. Добрата мишка и добрият пад са неразделни и са необходими за всеки геймър който смята да участва по състезания.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Едно от най-подценяваните неща в игрите е звукът и това се дължи на факта,че много хора не са имали възможноста да изпробват подобни gaming слушалки. Като горд собственик на висок клас headphones съм имал възможноста лично да усетя разликата. Звукът дава информация която няма как да се види и е основен фактор в competitive gaming-a. Разбирайки къде е противника по неговите стъпки преди да го видиш, дава огромна преднина.

  Във всеки отбор играещ по-международни състезания се използват подобни слушалки,не само заради горепосоченият факт,но и заради качеството на микрофона. Системата за noise filtering на Razer дава кристален звук като заличава всички странични шумове. Това улеснява комуникацията в един отбор и го прави по-конкуретноспособен.

 86. 86 sad // 18.01.2010 в 11:11

  1. В момента разполагам с мишка а4tech, която е далеч от качеството на Razer. Игрейки от дълго време основно FPS игри знам, че е нужна голяма прецизност и бързина на мишката за да станеш добърр играч, не е достатъчно да играеш много време необходим е и добро гейминг оборудване.
  Смятам, че Razer Naga e идеалния избор за мишка, тя съчетава в себе си скорост, прецизност и функционалност.
  2. Пада е от голямо значение за прецизността и ефективността на мишката. Самата комбинация между мишка и пад RAZER са направени, така че да се използват оптималните възможности на мишката. Именно пада RAZER Sphex базиран на най-новите технологии в гейминга, с идеална повърхност и направен от много качествена материя , идеално ще пасне на всяка една мишка на RAZER
  3. Необходимостта от качествен звук в FPS игрите е огромна. Качеството и силата на звука ти дават възможност да разбереш къде е противника ти и да реагираш мигновено. Razer Carcharias ще ми помогнат да се ориентирам във всяка ситуация. Важно е слушалките ти да са удобни и да пасват ти идеално, разбира се Razer са се погрижили за това.
  За играта в отбор е важно да разполагаш и с качествен микрофон за да може да комуникираш със своите съотборници. Razer Carcharias притежава уникален дизайн , който съчетава в себе си освен високо качествени слушалки, също така и микрофон. Микрофона е необходима част при играта в отбор, системата Noise filtering спомага за идеален звук при комуникация. Освен префекти за игра слушалките са идеални и за слушане на музика, защото притежават силен бас и страхотен звук.

 87. 87 DMXOnline // 18.01.2010 в 15:59

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  *1.Ами с много ще подобри една мишка начина на игра като се започне от интереса към играта та се стигне до точноста и по бързото реагиране в дадена игра.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  *2.важното може би е че ше увеличи с още 20% реакцията на мишката което вкарва един геймър още по на вътре в играта :).
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  *3.Ооо на тема аудио съм много претинциозен и едни слушалки с добро качество просто се губи време и представа за него осбенно при аудио и видео занимания да не говорим за гейм развлечения.В момента съм с Altec Lansing UHP805 и звука е невероятен :)

 88. 88 -=WolverinE=- // 18.01.2010 в 16:16

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Добър въпрос. Повечето продукти на Razer (ако не всички) си приличат по няколко неща – удобство, прецизност, издържливост, качествена изработка и от средна до висока цена. Последното е индивидуална преценка разбира се.

  Това, с което Razer Naga се отличава от останалите си опашати събратя е големият брой бутони на самата мишка. Тя разполага със седемнадесет бутона, нещо което до сега беше невиждано и без съмнение е зарадвала много хора по света с появата си.

  Мишката е направена главно за играчи на ММОRPG като World Of Warcraft (за която има addon-и), с цел да съкрати времето за използване на дадено умение или предмет и да не се разтягаш над клавиатурата, натискайки бутоните от 1 до 0.

  Възможността да смениш функцията на многобройните бутони е незаменима. Така на практика клавиатурата става почти излишна по време на игра, стига човек да свикне с мишката. Както споменах по-горе, тя най-добре се вписва в MMORPG жанра, но аз лично виждам доста добра употреба в един first person shooter като Unreal Tournament 2004. Често ми се случва да разтягам пръсти над клавиатурата, за да избера оръжие, подходящо за дадената ситуация. Това в известна степен нарушава динамиката ми, тъй като в тази игра е изключително важно да се движиш. Спретнал съм едно клипче, към което ще дам линк накрая.

  На последно място нареждам сензора на мишката, защото според мен 5600DPI е твърде много. Хората се подлъгват по тези цифри, мислейки че те са еквивалент на прецизността на даденият продукт, а всъщност показват колко бързо може да бъде ускорението й. Но предполагам, че някои хора биха го намерили за полезно. :)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Голяма част от хората си мислят, че това е излишна покупка, защото бюрото / pad-а за 5лв им върши добра работа. Това, което те не осъзнават е, че тези продукти са направени с няколко фактори наум – безпроблемна работа на сензора (не всички мишки работят добре с даден pad), достигане на максимална прецизност с най-малко триене и удобство.

  Минималното триене не се предпочита от всеки (играчи с предпочитание за по-бавна мишка), но никой не би искал да бъде затруднен в движенията си докато борави с мишката си. Това значи, че материалът от който е направен pad-а трябва да бъде устойчив с добра изработка. Още си пазя полуразлепени pad-ове от плат…

  Razer Sphex предлага доста ниска цена, твърда повърхност с минимално триене, изключително тънък е и почти сливащ се с мястото, където се постави, залепвайки здраво. Този pad покрива гореизброените 3 нужни качества напълно.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Звукът е половината от играта – ако не можеш да чуеш всичко значи не играеш на 100%. Това важи в пълна сила при голям брой от first person shooter-и когато стане дума за съревнование и надмощие над противника. Чувайки го да приближава издава неговата позиция и ти дава предимство, което ако използваш правилно ще бъдеш победител.

  Ако оставим съревнованието настрана, слушалките допълват цветовата палитра на игра или филм, благодарение на което можеш да се докоснеш до по-истинско изживяване. Качествените слушалки трябва да бъдат удобни, с широка честотна лента и да ти харесат как звучат, имайки предвид че всички сме с различни уши.

  Razer Carcharias са комфортни (няма да предизвикат неудобство при дълга употреба), имат широка честотна лента (20hz-20Khz) и са с приоритет към баси и високи честоти, които са по-важни за игрите. Неодимовите магнити позволяват по-плътен бас, така че никога няма да пропуснеш експлозия или противников огън. Но това не е всичко, слушалките имат и шумоподтискащ микрофон, за безпроблемна комуникация с твоите съотборници. Едни наистина добри слушалки.

  И за финал ще добавя гореспоменатото клипче, за да се види нагледно какво ми се случва доста често: http://www.youtube.com/watch?v=N-tkjtAO0rk

 89. 89 Николай Загорчев // 19.01.2010 в 01:45

  1. С какво ще подобри немога да кажа все още, защото просто несъм имал мишка за над 30 лева дори несъм държал, а и в същото време съм маняк на тема шутери , както и на всеизвестната Counter Strike 1.6 дори ме е срам от самия себе си , че неразполагам с добра мишка и кретам с бъгавата на чичо Гейц.Предполагам , че с Naga-ta ще са по-плавни и по-прецизни самите движения, все пак висок клас мишок със съчетание с добра ръка биха нараснали главомоломно резултатите, също мисля , че при нея няма да има ефекта като при по-ефтините , когато мерника е на главата на противника, натискаш да му направиш head-a и в същото време самия мерник се измести леко встрани без да е поместена мишката дори и оставаш озадачен от бъговете на ефтиния мишок,който не са един два.Многото и бутони ще позволят да се извършват куп други действия по време на игра и ще удвои нашата бързина.

  2. Мауспада трябва да е като на топ модел краката “баджаците” :P да е добре изваян, гладък и прецизно изработен като Razer Sphex и чак тогава един бърз и прецизен сензор като на Naga-та би снимал с удоволствие, без грешки, заради самото съвършенство на тази повърхност “крака” :D

  3. Чистотата на звуковите ефекти по време на игра , разделящи ги тези слушалки бързо и прецизно, поднесени с наситен бас към ухото би било само едно-наслада да седнеш и поцъкаш любимата си игра след тежкия работен ден.Да не забравяме , че от Razer са помислили да бъдат максимално удобди тези слушалки , добре уплътняващи цялата повърхност на ухото изолиращи напълно от заобикалящия ни шум , което е съществен фактор за да се съсредоточим по време на напрегнат геймплей, да вземем напредвид един ЛАН турнир и в интернет клуба е настъпила пълна лудница биха били като един + срещу опонентите ни тези слушалки.

 90. 90 vessk0 // 19.01.2010 в 01:54

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Досега съм разчитал все на обикновени мишки в игрите, преди 3 години си закупих “геймърска” мишка на A4Tech, защото не ми се хвърляха много пари в скъпи мишки като Razer Copperhead, която беше нашумяла навремето. Мишката я ползвам и до днес, но знам че просто вече времената са други и новите попълнения на пазара, особено от марката Razer са качествени, много коментари и ревюта съм изчел/изгледал по интернет и определено съм сигурен, че това искам. Една мишка като Naga определено би зарадвала сетивата, би ми дала сигурност, и бих наблегнал повече да тренирам рефлексите си без да се притеснявам от механичните движения, които биха били върха на сладоледа с такъв клас мишка. Така че бих отговорил на въпроса така – такава мишка би ми подобрила рефлексите и самочувствието, два ключови момента при игрите, особено тези от първо лице.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  По принцип всичко зависи от бюрото, материала от който е направено. При различните типове бюра, се препоръчват различни падове. За целта има тефлонови/твърди – такива които са предназначени за гладка повърхност, те осигуряват стабилност и добра основа за мишката, като я предразполагат към по-добри и плавни движения. Другпият тип са текстилните, те са по-мултифунцкионални, като има различни на дебелина, в зависимост от гладкостта на бюрото. Текстилните се предпочитат от играчи, които играят с ниска чувствителност на мишката, за да им върви “по-меко” мишката. Аз също спадам от този тип геймъри. Има също така и силиконови ( RAZER MEGASOMA ), също един много добър пад, включващ функционалстта на RAZER SPHEX ( тефлон ) и текстилните падове. Най-важното е че не само мишката оказва влияние при игрите, но и пада, трябва да бъде съчетана правилната комбинация от пад и мишка.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Освен че едни такива слушалки биха предотвратили разправиите със съседите, особено в по-късните часове, докато прехвърчат стрелби на монитора, ами качествените слушалки биха спомогнали и на самия геймър. На първо място те те изолират от околността и можеш да се съсредоточиш в играта. Чуваш всеки звук, точно се ориентираш от къде ще те нападнат. Качествените слушалки, като тези на RAZER ще ми дадат всичко. Качествен и точен бас, точна звукова палитра, която ще се носи от точния ъгъл. Това е много важно, защото звука едва ли не половината от играта. Няма добър геймър, който да не ползва качествени слушалки или качествени колони. Но за последното трябва да живее в къща. Тъй като аз живея в обикновена кооперация, определено бих се зарадвал на такива добри слушалки, за да не се притеснявам докато играя за околните. :)

 91. 91 Ангел Бончев // 20.01.2010 в 17:01

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Мишката за геймъра е като … тенис ракетата за тенисиста, като “скалпела на хирурга”. Всеки, който “се води” геймър поне е чувал за марката “Razer”- качество, ергономичност, умопомрачителен дизайн.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  “Големия майстор на голям тезгях работи! “- естествено, допълнение за още по-голямо удобство и удоволствие от използуването на мишката. :)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Ау-у! Мразя да ме колят в гръб – Тези слушалки изключват този фактор на играта :) . Всеки уважава качественият звук, няма спор- тези headphones го предоставят.

 92. 92 martine // 20.01.2010 в 17:42

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Мисля,че е от голямо значение това с каква мишка си и с какво тя ти помага за игрите които играеш.Досега съм нямал възможността да играя с такава красива и спецялно направена мишка за игри и все пак се справям добре с игрите.Иска ми се да опитам и с Razer Naga. :)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Определено е важно използването на такава периферя за да може да се изпита пълната наслада от играта, която се играе и да бъде по съваршен Gameplay-a.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Ето това е нещо изключително важно, каквато игра да играем тя е нищо без звук.Въздействието е съсредоточаване и подобряване на уменията в игрите.

 93. 93 Vasko4600 // 21.01.2010 в 16:50

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Най-вече ще захвърля старата трошка (трабанта) и ще се кача на нещо качествено (бентли)

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  За по-добър контакт на мишката със пада и лекота в движението :)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Ще мога спокойно да си цъкам вечер без да преча на комшийте

 94. 94 liquid // 22.01.2010 в 07:33

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Играя предимно FPS игри и в момента съм с най-обикновена мишка аза 10лв, дори мауспад нямам все още. Една геймърска мишка ще подобри коренно моите онлайн изяви с повишена чувствителност, по-голям контрол и допълнителна функционалност. Ще падат хедшоти много по-лесно!

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Повишена чувствителност, по-малко съпротивление на мишката върху пада, увеличен контрол над поведението на героя в играта – всичко води до подобрена игра и увеличаване на удоволствието от самото игране.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  В игрите с добро аудио е много важно да има и добър хардуер, на който да чуеш какво става около теб. По-добра ориентация, по-голямо удоволствие и въвличане в атмосферата на играта. Освен това хората вкъщи ще могат да спят, докато геймъра ще продължава да се наслаждава на безупречен звук.

 95. 95 niko_n // 22.01.2010 в 14:48

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  По-голяма точност и прецизност поради нагаждащата се според изискванията и на най-претенциозния геймър.
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  За да се изтиска максимума от възможностите на добрата мишка.
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Вживяване в атмосферата на играта и концентрация.

 96. 96 Rootkit // 22.01.2010 в 21:14

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  ========================================================
  Мишката е един от най-важните компоненти от периферията. При игра на игри, лично за мен тя е като продължение на тялото ми. Преминавал съм от геймърска мишка на такава за 2-3 лв и чувството е, че нещо ми липсва… Сякаш някой ме е осакатил виртуално.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  ========================================================
  За да не се “изшлайфа” мишката от часовете геймене пред монитора :D Шегата настрана, досега не съм имал удоволствието да използвам пад, но предполагам ще е като да шофираш седнал на пода или удобно настанен в състезателна седалка – повече удобство, прецизност, както и придава завършен вид на геймърския кът.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  ==========================================================
  Лично аз използвам стерео уредба през деня и слушалки нощем и разликата е :Х Със слушалките се чуват детайли от играта, които с обикновена уредба трудно се долавят. Самото усещане е много по различно, доставят и по голямо удоволствие, тъй като при едни качествени слушалки паразитните звузи от околната среда отпадат.

 97. 97 Vanu // 23.01.2010 в 01:36

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  ———————————————————-
  В момента съм с Logitech MX518 и я бутам като летни гуми БМВ 5-ца по заснежен баир. Пръскат ме на CS, трябва ми помощ! :D Иначе като я гледам – има програмируеми бутони, сигурно може да се настроят да ползваш итемите на героите в Warcraft все едно правиш keyboard combination, което ще е imba яко и бързо.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  ———————————————————-
  Мишката трябва да има добър traction. Прекалено много сцепление и нещата почват да стават бавно, да вдигаш sensitivity-то и да летиш по екрана със съвсем малко движение. Прекалено гладка повърхност и започваш да се носиш по бюрото. Има една сладка среда и тя се постига с добър пад. Ако си балък нищо няма да помогне де.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  ———————————————————-
  Някой чували стъпките в CS-а, бла бла. Това няма да им помогне особено. За мен качествените геймърски слушалки са с големите миди, като въпросните, за да можеш да джиткаш 2 часа и да не се нервираш от кучето на съседа и да не ти убиват на ушите от цялото висене. От там идва и добрия бас, а оттам и реалистичното въздействие от играта. Само който не е играл AvP не знае какво е да се играе с добри слушалки. О, давайте ми ги вече! :P

 98. 98 Явор Николов // 23.01.2010 в 02:35

  1. Razer Naga… GET IMBA! Като запален ММО манияк не мога да не кажа: това е мишката, която всички от гилдията ми искат! Отроче на Razer, 5600dpi лазерна оптика, ултра ергономичен дизайн и най-вече: невероятните програмируеми 17 бутона! Кой не би искал тази черна перла?!
  Навярно малцина от вас знаят, че Нага всъщност е митологично създание, получовек-полузмия с невероятни бързина и точност. Тази мишка на Razer наистина заслужава името си! Вижте както защо, така и как би я експлоатирал средно-статистическият ММО “бот” (умирам си да говоря за себе си in 3rd person :)) –
  Силуетът на това бебче крещи – “хванеш ли ме, няма да ме пуснеш”! И наистина е така – дизайнерите от Razer дори са се сетили да добавят специална издатина за средния пръст, за да се ограничи натоварването. А моя милост, страдаща от тендовагенит, би се с правила с няколко екстра часа рейдване, без да ми сълзят очите от болка. На късметлиите, които още не са се сдобили с тази болежка – гарантирам, че ще си останете късметлии още дълго време, независимо по колко РК (не е Перник това) правите на ден :) Също голям плюс тук е, че говорим за мишка с кабел, т.е. няма го допълнителното тегло на батериите за безопашатите братовчеди, което отново води до по-дълго и безболезнено шарене на курсора насам-натам из екрана.
  Като ММО геймър не мога да не спомена, колко животоспестяващи са тези допълнителни 12 бутончета, така удобно разположени за един-единствен пръст – палеца. Например в Guild Wars, eдин от билдовете, с които играя изисква за 4 секунди да натисна бутоните: Esc, F1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7. А на всичкото отгоре трябва да следя и за тайминга при активирането на скиловете, защото иначе-смъртоностният асасин, само ще размята дагерите в “епик фейл” комбо. Чува се сумтене, бясно щракане на копчетата, сякаш в стаята има машинописка, прекалила с кофеина, а отсреща монкът вика: нууууууб син! Мили другари – не съм пробвал още, но съм сигурен, че с тази мишка в ръка ще се чува само бойното: “я’ла тука, твойта…!” и след 4сек.: “нуууб монк! грахахаххаха!” (зловещ хилеж). Отплеснах се, сори!
  А сега си представете следното – взели сте си на лизинг 24″-ов уайдскрийн и сте сетнали сензитивитито на гризача на МАХ, защото без ръце оставате, местейки курсора от левия до десния крайн на дисплея, а в същото време от горния до долния край “бялата показалка” сякаш се телепортира. Ха сега, някой да каже, колко “лесно” е да селектнеш монка на другото парти в този случай! Ами никак не е лесно и помпаш таб-а като малоумен… Може би с тази цел е възможно постигането на 5600dpi от Нага-та, само в единия вектор (у-axis), сиреч без излишна концентрация и с еднакво усилие от наша страна, курсорът да описва плавно и гладко движение от трупа на единия монк, към истерично бягащия в обратна посока елементалист… “не мо’еш ми избяга, Зайооо! грахахахаха!”
  След този си монолог се убедих още повече, че Naga е точното име за тази прелестна мишка на Razer. Също така, че някой, най-накрая, успя да създаде хардуер, насочен абсолютно за ММО геймърите!
  На тези от вас, които могат да си я позволят – въобще не се чудете! А пък аз през сълзи прибирам Нага-та на гилд мастъра, в кутията й и ще ида да му я върна. Утре… Сега няма таксита… “Грахахаха!”

  2. Mouse pad-овете на Razer са специално разработени, за да подсигурят не само по-дълъг живот на “крачетата” на мишките, с които работим, но и повърхност, която да гарантира всичките 5600 dpi, които например “Нагата” и “Мамбата” предлагат. Освен това Sphex-a e ултра тънък – и по-скоро прилича на специален участък от бюрото, отколкото на досадна подложка. Не по-малко важна е материята на задната страна на маус падът на Razer, разработена по специална технология, за да надеждно “залепване” на мястото, където сме го поставили и в същото време за лесното му отстраняване! А това позволява и приложението му върху всякаква повърхност дърво, метал, стъкло, ПеВеЦе… Или казано с други думи, няколко допълнителни левчета, които гарантират мобилност, комфорт, сигурност и пълноценна експлоатация на нашите мишки, хамстери и други видове жични- и безжични гризачи.
  3. С ей такива слушалки, ще мога да се пълноценно да се насладя на неистовите писъци на загиващото парти като ми лагва, докато ролвам хийлър… “Грахахаха!”
  И това е гарантирано от 4 сантиметровите говорители на тези “акули”. С такъв чист звук и дълбок, плътен бас, дори предсмъртния писъка на танк без хийлър, ще носи мимолетно удоволствие и самодоволна усмивка – “ако можеше да се чуеш само! грахахаха!”
  Нужно е да отбележа, че поради големината си, слушалките са невероятно удобни за продължително експлоатиране – по-малкият радиус на дунапренките обикновено води до усещането, което пък на свой ред събужда спомените за току-що издърпано ухо. Тук това е избегнато, за което мога само да кажа, бравос (б.а. – едно браво, много бравос)!
  Най-забавното е, че докато чакам, братята по клавиатура да си измислят билдовете, за да срещнем гибелта си в някой дънджън, ще мога да се изпружа, колкото си искам назад от монитора и да пусна поредния епизод на Доктор Адвенчърс! Опаааа – Д-р Хаус! И това благодарение на 3,3 метровия кабел! А ако тръгна да ви обяснявам, преди 2 години колко съм търсил слушалки с кабел по-дълъг от 1,5м… Едни от вас ще се просълзят в момент на съпричастие, а другите, които навярно носят “акулите” на Razer върху главите си ще кажат само: “Грахахаха!”

 99. 99 Явор Николов // 23.01.2010 в 02:42

  п.с. ” – дизайнерите от Razer дори са се сетили да добавят специална издатина за средния пръст” – издатината е за безимения, не за средния пръст. За средния има вдлъбнатина, ама тя не е на мишката! “грахахахах!”

 100. 100 Красимир Канев // 23.01.2010 в 12:39

  1.Razer Naga притежава изключителна точност и предцизност и достатъчно бързи бутони за да ви накара да се почувствате като господари в играта.

  2.Една перфектна мишка естествено върви с перфектен мауспад и точно такъв е Razer Sphex за постигане на максимални резултати.Падът е необходим тъй като премахва досадното бягане на мишката,ако тя е без него.

  3.Качествени слушалки като Razer Carcharias биха направили удоволствието от играта максимално.Звукът от едни качествени слушалки те пренасят във един друг свят,звукът е като истински и ти самият си в този друг свят.

 101. 101 feanor5 // 24.01.2010 в 17:18

  ето ги и въпросите

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  – Ще бъде изключително удобна,особено за WoW, с нейните 12 бутона по нея.Наистина ще се изпълняват дадени команди и движения по-бързо и по-лесно.Удобство.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  -Още по-голяма прецизност и допълнение към добрата мишка.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  -Качесвтеният звук и качественият геймплей вървят ръка за ръка!Без компромиси.

 102. 102 Александър // 24.01.2010 в 18:27

  1. Като любител на Counter-Strike и World of Warcraft се нуждая от мишка, която да съчетава удобството и бързината, от които имам нужда, както и допълнителни бутони, които се намират буквално на един пръст разстояние за възможно най-бързо отреагиране.
  Освен това мишката ще ми предложи възможността за добавяне на Addon разширения, които ще ми помогнат за пълноценно усвояване на всички качества на Razer-a.

  За да Ви докажа колко много искам тази мишка създадох стихотворение :)

  Аз съм Таурен друидче,
  и убивам гном след гном.
  Имам готини магийки,
  но пък кофти маус…

  Искам нещо по-модерно,
  а не к’ат мойто демоде!
  Razer Naga ще ми дойде
  повече от добре.

  П.С. – Нито един гном не беше психически или физически изтезаван по време на създаването на това стихотворение.;)

  2. Всеки уважаващ себе си геймър знае, че за да развие една мишка пълния си потенциял, тя има нужда от добър пад-какъвто е Razer Destructor.
  Добрият пад за една мишка е толкова важен, колкото са важни обувките за човека, осигурявайки му комфорт, свобода и ефирност на движението. :)

  3. Независимо дали играя любимата игра, или гледам филм имам нужда от качество на звука и удобство без дразнещи странични звуци. Микрофона, от своя страна ми предлага възможността за бързо споделяне на стратегиите със съотборниците от Counter-Strike, или пък просто лафене с дружките от Skype. ;)
  Честно да си призная откривам само един недостатък на тези слушалки – не са мои! ;P

 103. 103 Ann // 24.01.2010 в 23:01

  1. Според мен една мишка не би повлияла на геймърските способните на един добър играч, освен ако мишката му не е изключително разбита и не става за нищо. А мишка като Razer Naga с всичките и бутони на мен лично би ми била неудобна.. Но за разлика от мен, приятелят ми не мисли така и е прекарал доста време убеждавайки ме, че ако има мишка Razer ще бъде супер играч ;d И сигурно знам наизуст характеристиките на всички продукти на Razer само защото постоянно ми опява колко са добри ;d Та попадайки на този конкурс, единствената причина, поради която реших да участвам, е защото спечелването на такава мишка би зарадвало него, а аз от своя страна бих направила всичко, за да го ощастливя (и евентуално да подобря “способностите” му) ~(:

  2. За пад-а вече е различно. Ако нямаш хубав пад, дори и мишката ти да е невероятна, пак няма да успееш да я използваш максимално. Аз лично в момента имам проблем с мишката си и след няколко сменени мишки осъзнах, че проблема е в пада, който пречи на мишката ми да се движи нормално.И в следствие на това не мога дори пасианс да редя, а какво остава за игри, които изискват добър performance на мишката. И предполагам, че Razer Sphex би решил проблема ми, защото освен че няма да се мърда наляво надясно докато играя, има и добра повърхност, по която мишока ми ще се движи с удоволствие. ;d

  3. Дори и да не играя кой знае колко много, съм супер претенциозна по отношение на звука. Не съм имала удоволствието да използвам Razer Carcharias, но ми се струват добри и удобни и наистина биха имали ефект върху играта. Защото са големи и предполагам обхващат цялото ухо, изолирайки страничния шум и позволявайки на играча да се концентрира единствено и само върху играта и следователно да се отпусне и да се отдаде на музиката/филма без да се занимава с проблемите на хората отстрани + ревящи дечица наоколо :D

  И все пак, замисляйки се, ако един геймър има достатъчно опит с дадена игра на него не би му била нужна цялата тази “геймърска периферия”, за да се представи добре, но предполагам усещането да имаш нещо “for gamers, by gamers”, когато си невероятно зарибен, е готино. (:

 104. 104 Тодор predator Величков // 25.01.2010 в 20:49

  отговор 1.
  О Нага, Нага,
  твоите бутони,
  са си цяла сага.
  Тихи и безшумни
  много са ми умни!
  И шофьора(drivera) си го бива,
  чувствам се кат в лимузина!
  С тебе аз съм като Нео,
  а пък ти си мойта тринити!

  отговор 2.
  О боже мой, този въпрос е реторичен нали?
  Все едно ме питате: “защо е важно за играч като Роналдо
  да използва калеври?”
  ГеймъроХулство и АнтиКомютъритарно е да се използва добра мишка, още повече пък ако е РАЗЕР без ДОБЪР ПАД. Той е отливката, той е смаската,той е финалното докосване на геймъра. Ако мишката е тялото, то пада е [b]ДУШАТА[/b], ТЕ СА ЕДНО, ТЕ СА СВЪРЗАНИ, НЕМОГАТ ДА СА РАЗДЕЛЕНИ, ГОРКО МУ НА ТОЗИ КОЙТО ГО НАПРАВИ, ХЕДШОТ ПОСРЕД БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИ.

  отговор 3.
  ха-ха мн смешно! Ами пуснете си един глух прилеп в стаята и ще разберете как влияят евтинджос слушалките на заклетия геймър!(angry) В днешните гейм времена, слушалките са много повече от това да си пуснеш любимото парче докато цъкаш масака. Защото в истинските битки, там където един погрешно издаден звук от страна на противника, може да доведе до причинно следствената връзка твоят отбор да победи, то това може да стане, САМО И ЕДИНСТВЕНО ако разберещ тази грешка, и това вече става реалност благорадение на слушалките разер. За геймъра, мишката играе ролята на мерник, а слушалките са очите, без които неможеш да се прецелиш през този мерник.

 105. 105 Димитър Димитров // 26.01.2010 в 15:12

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  – Искам само да вметна като за начало от малко време съм запознат с продуктите на Razer имам една която използвам(няма да правя скрита реклама). Razer Naga не е мишка, с която да си цъкате само MMORPG-тата като WoW, Lineage и др. подобряването на геймърските способности с тази периферия е следната(в личен план какъвто е и въпросът).
  Първо – удобна и ергономична форма която не натоварва китката на играча (от голямо значение е това за един играч)
  Второ – програмируемите бутони удобство за почти всякакви глезотийки за един геймър включително и дължината на бутоните и разполжението на скролера
  Трето – 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms време за реакция времето за реакция на една мишка е от изключително значение за неговите постижения в различните игри (истинския геймър не играе само един стил игри)
  И четвърто – от Razer са разбрали, че геймърската мишка трябва да е с кабел а не безжична (защото там също има време за реакция)
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  -За да може една добра мишка да като Razer Naga да се използва на 100% както се казва трябва да има и добър ПАД. Ето този модел, който не само като цена е добър е добър и като параметри:
  Първо – изключително тънак пад, който продължава естественото продължение на китката към мишката(както споменах по-горе едно от най-важните неща е да не се насажда болка в китките защото ако ме болят постоянно китките от така насажданите болки няма да използвам тези продукти)
  Второ – лепливата му способност от едната страна друго важно нещо за един геймър е като притисне мишката към пада е пада да не се пързаля по повърхността върху, която се намира тя.(това изключително много пречи на неговите способности). И това, че лепливата му страна може да бъде използвана многократно и има лесен начин за отлепване от старата повърхност.
  И трето – благодарение на леко грапавата си повърхност и изключително добре изработена материя когато геймарът се поизпоти около китката от много игра няма да му се пързаля ръката и да му се налага да спира игра за да си подсушава повърхността от малко пот (и видях клип в който се оказа, че май е и негорима повърхността на пада)
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Първо – като човек който се занимавам с озвучителна техника и привърженик на качествения звук не на силния бих изразил едно силно казано всеобщо мнение “най-добрите говорители са слушалките”. Идеята за слушалките в този аспект е по-скоро на програмистите като тези слушалки довършват големия пъзел озвучаването на една игра говори много за нея и за идеята на която е основана. Този вид слушалки с тези параметри:
  Frequency Response: 20 – 20,000 Hz
  Impedance: 32 O at 1kHz
  Sensitivity (@1kHz, 1V/Pa): 102 ± 4dB at 1 kHzMax
  Input Power: 200 mW
  Drivers: 40 mm, with neodymium Magnets
  Биха вкарали всеки, който има “отворен слух” в реалността на играта, а за игри като Counter-Strike звукът е около 40% подпомагани 30% от рефлексите на играча и рефлексите на мишката и 30% изобретателност и интелект на самия играч.Формата на слушалките е добра за всеки вид форма на главата и ушите, с помоща на микрофона подпомага за реализирането на конференцията между играчите, което за повечето геймъри в тази ЕРА на ИГРИТЕ е от голямо значение.
  Така, че моя извод от всичкото това е следния:
  Тези три компонента правят така, че всеки геймър да изпита изключително УДОВОЛСТВИЕ от това да играе. Което е най-важното всеки който иска да играе каквато и да е игра естествено трябва да има и добър компютър.

 106. 106 Веско Шекеров // 26.01.2010 в 17:49

  1.В последно време играя две игри:първата е WoW, втората- CS. С течение на времето се уверих, че за wow са ми необходими все повече бутони на удобно място за бърза реакция. Мисля че тази мишка отговаря и на двете условия.
  2.Всеки е пробвал да подкара мишката директно на масата(бюрото) и след това е виждал разликата като я сложи на пад.Виждал съм и съм пробвал падове на реизър и мисля, че са невероятни. Движенията на такъв пад са все по- точни и прецизни и може да постигнеш точно това, което желаеш.
  3. Слушалките допринасят за завършване на пълната картинка и за цялостно потапяне в играта/филма. Примерно за CS едни добти слушалки винаги помагат да разбереш каде е противникът ти. :)

 107. 107 c0st0m1st3 // 26.01.2010 в 21:06

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  – с тази мишка ще стана номер езно във Бг по counter strike :) отзелно бутоните и удобната мишка ще олеснят работата ми с pc.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  -Според мен за доброто взаимодействие на лазера с подложката

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  -Играя counter strike от когато е излязла 1.1 версията без хубави слушалки няма как да се чуват противниците с тези слушалки на Razor се става велик

 108. 108 Ico // 26.01.2010 в 21:20

  *1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?*
  Схте имам бърз достъп до магии и оръжия. Аз играя CS и WoW и ще ми е много полезна.

  *2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?*

  Има по добро вцепление и по-прецизни движения на мишката което води до по-добър контрол в играта.

  *3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?*

  Ще ме накарат да се слея с играта и да се почувствам все едно наистина съм там

 109. 109 Младен // 27.01.2010 в 03:50

  >>> 1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga? <<>> 2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка? <<>> 3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите? <<<

  Това вече е друго нещо. Сега ще ви кажа как. Надувам Disturbed – Down with the Sickness на максимум, и ви цепя трътките.

  Ако ви боли главата, да знаете, аз бях!

 110. 110 Младен // 27.01.2010 в 03:52

  Ей маняци, оправете си сайтО. Айде пак пускам, че с тия стрелкички май не става номера.

  * 1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga? *

  Една мишка, пък било и за 200 лева, не може по абсолютно никакъв начин да промени моите гейминг способности. Тя е средство, което би ми помогнало да ги демонстрирам. Но честно казано, и без нея пак ще ви пръсна кофите, пък вие си играйте с Нага, Сфинкс, Копърхед, Магданозхед – каквото
  си пожелаете. Ако нe ставате – не ставате. Life fact.

  * 2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка? *

  Имам си пад, мерси. Нарича се бюро.

  * 3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите? *

  Това вече е друго нещо. Сега ще ви кажа как. Надувам Disturbed – Down with the Sickness на максимум, и ви цепя трътките.

  Ако ви боли главата, да знаете, аз бях!

 111. 111 silotsos // 27.01.2010 в 10:44

  1.С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga? *
  Специално за мишката има доста бутони,който биха подобрили моите възможности в гейминга и прогреса на играята която играя.Аз играя World of warcraft за тези който са запознати с играта ,играя като Паладин Хелар в една от добрите гилдии на моят сървар и от моя гледна точка на хелар в играта тази мишка ще ми спести много бутонни комбинации който в момента изпълнявам с клавиатура защото вместо да натискам по време на битки (Ctr+click,Ctrl+left click,alt+click,Z+mouuse 4 button,shift+left click,shift+v,shift+c,shift+space,shift+x,shift+v,alt+a и м и още много други бутонни комбинации (в зависимост от ситуацията и спека когото играя)мога да си ги наглася на тази мишка и ще ми спестят много усилия който използвам в битките срещу босове в играта това е основно предимство в играта което мога да използвам чрез тази мишка която представяте в сайта ви това е сайта на моята гилдия http://blood-rain.tk/ Holeshock 80 lvl paladin healer реалм Neptulon<
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка? *
  Съгласен съм но мисля че моя пад си е страхотен за тази цел пък и пада може би ще увеличи способностите на някой който играе FPS Shooeter или статегий в моя случай не е така и пада да добро попадение е ,но по добре да го вземе някой на който наистина му трябва и може да му служи по рационално от мене.
  3.Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?*Аз лично изпозвам геймърски слушалки A4Tech (30 лв.) големи са доста тежечки и в последно време използвам колоните защото след 2/3 часа в играта или в Team Speak почват страхотно да ми загряват ушите и да ми доставят едно такова дисконфортно неудобство :D Разгледах слушалките в сайта изглеждат убийствено но не мисля че са за мен и особено за World of Warcraft и колоните си ми вършат добра работа .Досега не съм виждал такива слушалки който да не убиват просто нз … На мнение съм че тези слушалки са убиец за Counter Strike Или някаква друга FPS Игра където трябва да слушаш да се ориентираш по слуха си къде е противника ти но В World of Warcraft просто безсмислена скъпа добавка така че също нека ги вземе някой на който да му бъдат истински полезни.
  Успех на бедните хора като мен който нямат средства да си набавят такива скъпи технически джаджи последен писък на модата в Гейминг обурудването

 112. 112 hipigore2 // 27.01.2010 в 22:46

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Counter Strike: FRAG + mouse upgrade= Monster kill :D

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Counter Strike: HeadShot + Мousepad = Мultiple HeadShot ;)

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Counter Strike: I hear dead terrorists coming towards me.Let my hearing be my holy sword…..

  Нека успеха Ви съпътства и в предстоящите житейски надпревари. ;)

 113. 113 Николай Иванов // 28.01.2010 в 00:33

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  След като смених Logitecх от 15лв с Logitecх G5, разликата беше голяма. Искам да видя колко ще се подобрят нещата като сменя G5 с Razer Naga (ще стана PRO :) )

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Важно е защото не се търка като ПДЧ-то и не трябва да даваш по 10лв всеки месец, защото си протъркал стария пад. А за плъх като Razer Naga е грехота да си с пад за 10лв

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Ще подобрят значително представянето ми и ще повлияят положително върху съня на съседите. Сигурно им е кофти на моменти като играя някой FPS, а системата 5.1 е на MAX.

 114. 114 Стефан Димитров // 28.01.2010 в 12:31

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  – Мишка от този клас ще осигури перфектна прецизсност, съчетана с висок DPI и добър дизайн. Със сигурност ще подобри гейм способностите ми, защото в момента съм с оптична мишка за 15 лв и за razer само съм си мечтал.
  ——————————————————–

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  – Мишките razer са направени само и единствено за мауспадове на този производител, за да могат да осигурят перфектната работа на мишката. Грехота си е мишка от рода на Razer Naga да се изпозлва върху пад за 5 лв.
  ——————————————————–
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  С тези слушалки ще мога да чувам всичко около мен във виртуалния свят. Имат перфектен HD звук и бас. Изолират всички странични шумове, за да мога напълно да се потопя във виртуалния свят на игрите. :)

 115. 115 Александър Атанасов // 28.01.2010 в 17:53

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Не мисля, че по-скъпата би подобрила уменията ми в игрите. Всичко зависи от играча. Но все пак не съм ползвал мишка от такъв ранг, затова не мога да бъда напълно сигурен. Надявам се да променя мнението си, ако спечеля.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Аз дори не ползвам пад. Но може би за мишка като тази да играеш без такъв е абсурдно и определено този пад би повлиял положително на пърформънса.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  По скоро бих казал, че качественият звук ще повлияе на настроението, а така може би и на представянето в играта. Особено важен е добрият звук за игри като Counter-Strike, където и най-малкият шум е от ключово значение.

 116. 116 Борислав Атанасов // 28.01.2010 в 18:21

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Използването на висок клас мишка би ми осигурила по-голяма прецизност и акуратност във всички жанрове игри, от които при някой бързината и точността са от главно значение. Допълнителните програмируеми бутони ще ми позволят да реагирам по-бързо в напечени ситуации и ще увеличи “КПД”-то ми на игра ;) Освен това ще е чудесна за прецизна работа с различни програми, а и красавица, която ще краси периферията ми.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Въпреки, че мишките от висок клас се справят доста добре при всякакви повърхности, винаги има леки разминавания. Една знойна мадама с токчета неможе да я оставиш да танцува на чакъл! Цялата работа става някак спъната, а за пефектен гейминг не трябва да има никакво разминаване! Всичко трябва да е професионално, все пак в това е смисъла.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите? За да си геймър е много важно да усещаш играта. Трябва да се слееш с нея, да я разбираш. Слушалки от този клас те пренасят в една друга атмосфера и те вкарват направо на бойното поле, където трябва да слушаш много внимателно за да можеш да реагираш навреме. Качествения звук е много важно звено от цялата система и без нея се губи и тръпката и удоволствието. Неможеш да се насладиш на играта на звук близък до грамофона на баба си, а и винаги е удоволствие да се насладиш на някое парче или да гледаш филмче с истински звук.
  Успех на всички. :)

 117. 117 Хани // 28.01.2010 в 19:21

  Още един скучен следобед. Слънцето бавно залязва, за да предаде властта над консуматорския ни свят на тъмнината. Изглежда хората са се машинизирали в монотонното си ежедневие дотолкова, че вече не могат да различават кога е ден и кога – нощ. Какво остава пък да разгадаят оранжево-розовите предсмъртни мъки на светлината. Най-накрая успявам да намеря малко свободно време, което през изминалия месец някак ми липсваше, и отварям началната страница на hardwareBG. Изненадата е налице – членовете на екипа заедно с приятелите си от razer-bg и основните дистрибутори на Razer за България са ни подготвили поредната игра с цял куп интересни награди. Няма какво да се губи, затова напрягам останалите си сили и се приближавам до клавиатурата в търсене на ключа към сърцата на оценяващите.

  Три казуса трябва да бъдат разрешени, при това по възможно най-оригинален начин. Какво по-лесно, казвам си, но ето, че се затруднявам още на първия въпрос:

  С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?.

  След дълги размишления най-накрая съм готов да въведа каймака на идеите си. Обмисляйки интересния елемент, стигам до едно много простичко решение – ще се опитам да съм максимално искрен. В крайна сметка формулирам следния отговор:

  Ще си спестя клишетата относно върховите спецификациите, защото те изрисуват само повърхностното, а и трудно могат да спечелят на някого награда за оригиналност. Истината е, че подобни контролери впечатляват много повече с мисълта за геймъра, която е вложена в крайния продукт, и онова потайно задоволство да имаш „гризач“ от такъв клас в ръцете си. Неслучайно в последните години се говори толкова много за култа към марката, за култа към Razer. Дори и във времената на криза екипът на фирмата успява да задържи своите привърженици само със силата на името и интересните разработки. Тук-там неуспешни модели, тук-там влошено качество, за масата от геймъри Razer си остава синоним на класна периферия, създадена със замисъл. For gamers. By gamers. Така е и в случая – Naga олицетворява идеята за максимално разширена функционалност в комбинация със сензор от най-високо ниво и оптимално ергономичен, несиметричен дизайн. И какво толкова, има и други манипулатори, които могат да предложат сходни качества. Е, да, да, ама не – ключовата думичка е “сходни”. Точно затова трябва да похвалим Razer – че продължават да ни радват с иновативни инженерни идеи, в които сякаш никога не липсват ентусиазъм и самочувствие. Което с особена сила важи за разработките Naga и Imperator, които за кратко време се утвърдиха като уникални продукти. Що се касае до гейм способностите на даден играч – те зависят много повече от самия него, от желанието му и от упоритостта. Вярно е, че с мишка като Naga всеки може да се почувства буквално “прероден” на виртуалното бойно поле, но от друга страна безкрайните часове, отдадени на любимото заглавие, могат да ни се отблагодарят много повече. В този ред на мисли Razer Naga може да допринесе за подобряването на гейм способностите на даден играч по два основни начина – като ги допълни и усъвършенства. Това е един вид липсващото звено по пътя към абсолютната победа. А истински щастливи от Naga може да са само онези геймъри, които успеят да проумеят какво притежават и го оценят.

  Първото препятствие е отстранено. Струва си една въздишка и парче пица. Или може би две. Сгъвам три юнашки на бърза ръка и се приготвям за следващия въпрос. Хвърлям един съсредоточен поглед към заданието:

  Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  и без много чудене стигам до долупосочения отговор:

  Качествената мишка без съответния мауспад е като Коледа без елха и като hardwareBG без форум – някак си не върви, дразни ухото, провокира онова особено лошо чувство в стомаха и вечерно време разбунва духовете в кварталната кръчма. Реално погледнато, именно подложката е основен фактор за пълноценно възползване от хубавата мишка. Съпротивлението при плъзгане, контролът над манипулатора и възможностите за реакция – това са все характеристики, за които тежката отговорност носи мауспадът, което именно прави използването на специализирани продукти толкова “важно”. Съответно да си притежател на скъпа мишка, но да нямаш качествена подложка, през гледището на един геймър, може да се разчете като чиста проба богохулство. Не казвам, че по-евтините контролери задължително се използват със също толкова нескъпи мауспадове, но, виждайки пред себе си отново името България, някак си започвам да мисля, че това е така. Докато в този случай състоянието не може да се нарече фатално, а и е съобразено с бюджета, то поне “добрата мишка” подобава да се изпозлва на също толкова добра подложка. Добрият баланс винаги води до добри резултати. Поглеждайки отново първата метафора, може да кажем, че качествената мишка със съответния пад е като жена с пълен портфейл – условие за спокойния и пълноценен живот на играча.

  До тук добре. Някак си започвам да гледам скептично на отговорите, които са повече лирически отклонения, отколкото разработки по заданията, но пък кавко толкова – пътя към истината е трънлив. В случая буренясъл. Вместо да мисля повече простотии, се насочвам към финала:

  Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?.

  За миг се колебая, но секунди по-късно клавишите отново затракват щастливо:

  Тук трябва да се отбележи, че хората възприемат около 30% от околното среда с помощта ушите си, респективно звука. На виртуалната арена този процент нараства до още по-високи нива, особено в онези ситуации, когато не можем да видим врага и впоследствие ни пречукват в гръб. Извинявам се за вулгарния език, но всеки познава усещането, което трудно се сравнява дори със закъснение за първа среща. Предвид това, доброто озвучаване е основно помощно средство за възприемането на геймърската среда и по-доброто ориентиране. По подобие на реалния живот, и тук оцеляват само тези, които могат да се ориентират по-ефективно и да покажат добър рефлекс. Едни качествени геймърски слушалки като Razer Carcharias могат да донесат не всеки един геймър предимството на изострените чувства. Това е един вид отключване на животиснката частица у играча, отключване на скритите му възможности, допълването му. Някой ще каже, че има хора, които и по принцип си се “отклюват”, като впоследствие може да наранят една голяма част от периферията си. Е, аз не съм лекар.

  Преглеждам още веднъж резултата и се отпускам с доволна физиономия. В крайна сметка – каквото сабя покаже.

 118. 118 Nasko // 29.01.2010 в 17:49

  1. Използването на геймърска мишка, при това от класата на Razer Naga определено ще доведе до повишаване на ефективността и прецизността ми в игрите. Без значение дали те ще бъдат стратегии, ролеви игри или шутъри със сигурност тази мишка ще подобри представянето ми. Ергономичността и големия набор от странични бутони предопределят комфорт за ръката (особено при по-продължително боравене с мишката) и бързина при изпълнението на различни команди. В заключение мога да кажа, че Razer Naga не просто ще подобри моите гейм способности, а ще направи играенето на игри още по-голямо и по-пълно удоволствие и забавление.

  2. При наличието на добра мишка, според мен не върви отдолу да и „прави компания” голото бюро. Някакси до голяма степен ще се изгуби предимството и като цяло функционалността на самата мишка. Затова е добре и е най-вече препоръчително в комбинация с нея да се използва и специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex например. Той допълнително ще увеличи прецизността, комфорта и лекотата при движение на мишката. И по този начин ще може с пълна сила да се осетят характеристиките и качествата на мишката като DPI, response time, tracking speed и други.

  3. Качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias ще въздействат най-вече звуково върху моето представяне в игрите. Както знаем в шутърите например качеството на звука е от голямо значение и при наличието на такива слушалки ше имам възможността да чуя и най-малката грешка стъпка на противника, която в случая може да се окаже и фатална. Естествено с такива слушалки „потапянето” в атмосферата на коя да е игра ще бъде просто великолепно и издигнато на едно друго, далеч по-високо ниво. Всяка стъпка, всеки изстрел във FPS игрите ще бъдат уловени, звука от мотора, свистенето на гуми и така приятният звук от огъване на ламарина и чупене на стъкла в рейсинг игрите ще накарат човек да не може да се отлепи от монитора и слушалките за дълго време.

  Написах също така и нещо като стихотворение, в което чрез рими се опитвам да отговоря на зададените въпроси, но понеже не бях сигурен дали ако публикувам само него, ще бъде счетено за валидно моето участие, реших все пак да си отговоря и директно на въпросите. А ето го и така нареченото стихотворение:

  Всеки геймър има нужда от качествена мишка,
  ако тя върви заедно с диск и книжка,
  то моментално на моята ръка ще и се прииска,
  такава мишка тя да стиска.
  С какво Razer Naga ще подобри моите гейм способности?
  Ще отговоря вкратце, няма да изпадам в подробности:
  Всяко нещо си има цена,
  от Razer Naga обаче няма по-добра!

  Естествено на такава мишка отдолу нещо трябва да и прави компания,
  падовете Destructor, Sphex и Kabuto на геймърите са мания.
  Защо са важни те? – Защото осигуряват точност и удобство,
  а производителите не са пестили материали при тяхното производство.
  Със своя качествен текстил,
  те предлагат комфорт и стил.
  Перфектно прилягат на всяко бюро,
  тези подложки доставят удоволствие дори и на твоето око.

  Оправихме ръцете, дойде време за ушите,
  на Carcharias и Moray Plus няма кой да им хване следите.
  Винаги в готовност да съдействат звуково при твоята игра,
  тези слушалки на всеки геймър са мечта.
  Чуваш стъпки, изтрели и гърмежи,
  на противниците ти погледа им се премрежи,
  не могат да разберат от къде ти ги уби,
  така и не осъзнаха, че слушалки Razer стоят на твойте уши.

 119. 119 underweaver // 29.01.2010 в 22:58

  1. По-бързият печели…а как няма да спечеля с Нага като с допълнителните бутони мога да застрелям някой със 17 различни оръжия още преди той да си е разперил пръстите из цялата клавиатура ,за да смени оръжието си ;) Дума да не става пък (2ри въпрос) че мога да изредя по един хеадшот толкова бързо с Sphex ( + naga ;)) ,че другите ще ми викат хакер защото техният пад е със сцепление на мокър вестник ? :D

  3. ? Well its always nice to be able to hear the sneaky bastard coming in from behind :P

 120. 120 mimi /mimi_akril/ // 30.01.2010 в 03:08

  и така господа доста време мина от както сте е пуснали тази анкета и най после дойде времето и аз да кажа нещо
  В момента е доста късничко и затова аз няма да пиша толкова много ами направо ще покажа с това което имам и сами да се убедите как аз цъкам на игрите :)))

  http://store.picbg.net/pubpic/FA/ED/b022932bbeacfaed.jpg
  Е как мислите дали ще подобри играта ми
  и аз като всяко момче искам да имам удобна мишка За да не ме боли ръката след двучасова игра :)))
  Е господа с помощта и на бутоните добре ще ми дойде който са 17 ЛОЛ Надявам се самата снимка да покаже колко мъки имам с игрите :)))
  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Хм ами господа Тази мишка е добра и е доста функционална и до колкото знам е за ММо игри и с тези 17 бутона добре ще ми подобри играта ДА питате Защо ли ?? Е ми ето господа

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Така тук въпроса вие не е дали имам или искам да имам а Просто технически и на него ще ви отговоря макар че и геймърски мауспад нямам понеже не мога да улуча на добри А и като гледам на Разер са доста соленки :)))
  Ами да господа как да не е необходимо То можели мъжа без жената и обратното ::)) Е има и изключения Както и при играчите имат яка скъпа мишка а цъкат върху пад за 50 стотинки Или имат як пад а мишката майко мила като моята :)) И така Да много е важно да има много добра комбинация между два компонента както при компютъра без хард не може както и той без него
  Но трябва да се използват добра мишка с добър геймърски мауспад за да има добра игра и добро сцепление между мишката и геймърски мауспад
  И последно мога само с една дума да кажа за какво е толкова Важно – Точен пример е Формула 1 Добър булит добри гуми Така е при Разер Ето към това се стреми Разер Да има една смазана машина за продуктите си
  Ето и моя пад :)))
  http://store.picbg.net/pubpic/8C/D9/bc99811cc59d8cd9.jpg

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  и така господа тук може да се говори доста и нашироко
  Да определено бих имала нужда от такива много яки бих казала слушалки които са просто извънземни
  Честно казано ровичках в нета да видя техните данни и това ме смая господа
  Слушалките които имат много добри характеристики Ще ми позволят да чуя и дишането на гадинките в играта с тези зашеметяващи данни
  # Честота от 20 до 20,000 Hz
  # Чувствителност (@1kHz, 1V/Pa): 102 ± 4dB at 1 kHzMax.
  # Съпротивление 32 Ома при 1kHz
  # Обща мощност: 200 mW
  Имам си понятие от електроника и бих казала,че са доста добри и мога смело да заявя че са голям конкурент на Лоджитек Но да не се отплесквам . Просто до такава степен че перфектия си звук,честота и бас гарантира комфорт и намаляване на околния шум с добрите си форми за ухото
  А за микрогона мога да кажа едно Това е лудо
  * Честота от 50 до 16,000 Hz
  * Чувствителност ( @1kHz, 1V/Pa): -37 ± 4dB
  * Signal-to-Noise Ratio: 50 dB
  * Прехват на звука : Ненасочен
  * Дължина на кабела 3 метра
  Да господа тук мога да кажа че няма да си викам на ум и да звъня по ТЕЛЕФОНА за да кажа нещо набързо на приятелките си А микрофона ще ми помогне за кристално чисто предаване на гласа. Е господа сами вижте колко бихте ми помогнали да се чувствам една дама в царството на игрите :)))
  http://store.picbg.net/pubpic/0E/51/3de7d4b8f31f0e51.jpg

  Мисля че бях изчерпателна въпреки късния час
  Е успех и на останалите Дано да ме ощастливите :)))

 121. 121 Алърков // 30.01.2010 в 16:52

  1.С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Геймърската периферия на Razer включва едно от върховите постижения геймърска лазерна мишка, Naga, създадена специално за Масови Мултиплейър Онлайн (MMO) игри, подходяща за лаптоп или настолен компютър, както и на всеки друг модерен компютър
  За разлика от другите гейм мишки , Naga MMO предоставя 17 специализирани MMO-оптимизирани бутона от които 12 са разположени от лявата страна на мишката, на позиция удобна за натискане с палеца като всички заедно позволяват програмиране макроси, имате възможност за инсталирате AddOns разширения, за добавите нов интерфейс в игрите и възможност да се играе с няколко профила, бързо и ефективно. Мишката разбира се е и много прецизна. За целта тя използва лазерен сензор с 5600 dpi, 1 ms време за реакция, като може да се настройва чувствителността за повече бързина или повече прецизност..

  Мишката включва 17 (), които позволяват на потребителя да програмира хиляди различни игрови команди. Снабдена с 5600dpi Razer Precision 3.5G лазерен сензор, мишката предоставя 200 инча в секунда максимална скорост на проследяване и 1000Hz Ultrapolling/1ms време на реакция.
  Просто невероятна е!!! Удоволствието от игрите с нея мога да определя само с две думи ” Върховно блаженство”

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка, като супер яката Naga гарантира насладата от всяка игра, както за ценители на перфектната геймърска периферия , така и за ентусиасти, имащи възможност да я оценят чрез съвместимост както с оптични, така и с лазерни мишки. Ултра-тънката му повърхност и компактен среден размер (320 на 230мм), който предлага отлични характеристики за добра основа с безшумни тефлонови крачета, осигуряващи безпроблемно и гладко плъзгане и перфектно сцепление с всякакъв тип повърхности, гарантиращо устойчивост на пада без значение от класа или тежестта на използваната мишка. Резултатът е невороятен.Повярвайте. Имах възможността да се уверя във всичкото това у един приятел наскоро. Убийствено жестоко е!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Razer Carcharias – са слушалки с уникален дизайн, като основната им цел е перфектно аудио качество и микрофон безпроблемна ,бърза и финна комуникация с останалите геймъри, като предоставят възможността за продължително носене и усещане за лекота. Чрез пълното покриване на ухото гарантира комфорт перфектен звук и намаляване на околния шум , а микрофонът филтрира околните звуци като осигурява кристално чисто предаване на гласа.

  Това е моят отговор, без да се впускам в подробности относно характеристиките, защото , всеки който би имал възможност да ги използва , би ги оценил по достойнство. В заклучение: Това е може би перфектаната комбинация 3в1 на Razer – мишка, пад и слушалки – за върховни геймърски преживявания!!!!!
  Успех на всички участници, като си пожелавам и на себе си – ДАНО този път и аз да имам късмет!!!
  Успешна 2010г и на hardwareBG.com.

 122. 122 Антонио // 30.01.2010 в 21:45

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  ———————–
  Определено ще подобри реакциите ми и скоростта на игра, тъй като съм фен на Quake 3, както и други 3D шуутър игри от подобен вид. Абсолютната прецизност и точност, както и допълнителните бутони, с които превключването на оръжия ще е още по-удобно от всякога ме заинтригуваха още първия път, когато видях мишката в сайта на Razer.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  ———————–
  Защото самият пад е разработен за да предостави максимално свободно движение на мишката, както и прецизност. Освен това задната страна не позволява хлъзгане, както при обикновените подложки. Удоволствието е пълно.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  ———————–
  Колкото по-качествен е звука по време на игра, толкова по-лесно се обръща внимание на детайли, които могат да ти помогнат за спечелване на допълнителен фраг или точка. Изолацията на слушалките в комбинация с плътен бас и чистота на звука правят играта още по-реалистична и въздействаща.

 123. 123 John Smith // 30.01.2010 в 22:15

  Притежавам няколко продукта на марката (това са – http://store.picbg.net/pubpic/10/E5/c34fae3b9e5810e5.jpg) и като доволен собственик смятам, че е повече от логично да се включа в това изключително оспорвано състезание с надеждата да придобия някоя благинка…

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Отговор: На мнение съм, че истинският геймър почти не трябва да става от компютъра. За него е в сила непрекъснат процес на усъвършенстване на способностите му и всеки един момент е от значение. Тук обаче изниква въпросът, предизвикващ объркване у повечето: как да оползотворя максимално цялото това време? Отговорът, драги ми слушатели, е много прост (и вероятно вече се досещате) – с Razer Naga. That’s right, folks – евтиният контролер няма да е подходящ в такъв случай, докато “Мишката на Бъдещето” би свършила всичко вместо вас. Ето и един пример – представете си, че сте страшно огладнели, но хладилникът е доста далече, а сте в разгара на сражението. Какво ще направите? Няма страшно – с макро функционалността на Naga можете да trigger-нете ping към майка си (сестра си, малкото си братче, etc.) и ако получите reply, да свърши работата вместо вас. По този начин оставате изцяло потопени в атмосферата на играта.
  Или пък си представете, че ви се доходи по голяма нужда…не, това няма да го коментирам.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Отговор: Вижте сега – от продуктите на Razer, които вече притежавам, разбрах, че прецизността е винаги на първо място. Фактор, който не се пренебрегва. В случая специализираният пад е единственото решение, позволяващо пълен контрол над мишката. А Sphex е готов да го предостави на всяка една. Дори на най-голямата мръсница (непослушница). Освен това “Вълшебното килимче” ще я приюти на бюрото ви, доставяйки й топлина и комфорт през дългите зимни нощи.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Отговор: При обикновения потребител слушалките са един от най-често подценяваните елементи на иначе Свещеното четириединство на Republic of Gamers (sorry, Asus) – останалите три бидейки мишка, клавиатура и мауспад. За истинския геймър headset-ът е нещо повече от аксесоар – той е способен да приближи виртуалния свят максимално до реализма, разкривайки нови възможности в multiplayer gaming-a. Това е и всъщност основната задача на всички геймърски слушалки, но съвсем малко от тях като Carcharias успяват да я изпълнят. Нека не забравяме и за удобното микрофонче, с което ще имате възможността да псувате враговете си по най-звучния начин, без да има и следа от честотни изкривявания на другия край на линията – нещо изключително практично при напечени ситуации.

  Last but not least:

  “It’s not so important who starts the game but who finishes it.”
  Mr. John Wooden

 124. 124 Ivan Endarov // 31.01.2010 в 15:21

  1.С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer
  Геймърската периферия на Razer включва едно от върховите постижения геймърска лазерна мишка, Naga, създадена специално за Масови Мултиплейър Онлайн (MMO) игри, подходяща за лаптоп или настолен компютър, както и на всеки друг модерен компютър
  За разлика от другите гейм мишки , Naga MMO предоставя 17 специализирани MMO-оптимизирани бутона от които 12 са разположени от лявата страна на мишката, на позиция удобна за натискане с палеца като всички заедно позволяват програмиране макроси, имате възможност за инсталирате AddOns разширения, за добавите нов интерфейс в игрите и възможност да се играе с няколко профила, бързо и ефективно. Мишката разбира се е и много прецизна. За целта тя използва лазерен сензор с 5600 dpi, 1 ms време за реакция, като може да се настройва чувствителността за повече бързина или повече прецизност..

  Мишката включва 17 (), които позволяват на потребителя да програмира хиляди различни игрови команди. Снабдена с 5600dpi Razer Precision 3.5G лазерен сензор, мишката предоставя 200 инча в секунда максимална скорост на проследяване и 1000Hz Ultrapolling/1ms време на реакция.
  Просто невероятна е!!! Удоволствието от игрите с нея мога да определя само с две думи ” Върховно блаженство”
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Така тук въпроса вие не е дали имам или искам да имам а Просто технически и на него ще ви отговоря макар че и геймърски мауспад нямам понеже не мога да улуча на добри А и като гледам на Разер са доста соленки :)))
  Ами да господа как да не е необходимо То можели мъжа без жената и обратното ::)) Е има и изключения Както и при играчите имат яка скъпа мишка а цъкат върху пад за 50 стотинки Или имат як пад а мишката майко мила като моята :)) И така Да много е важно да има много добра комбинация между два компонента както при компютъра без хард не може както и той без него
  Но трябва да се използват добра мишка с добър геймърски мауспад за да има добра игра и добро сцепление между мишката и геймърски мауспад
  И последно мога само с една дума да кажа за какво е толкова Важно – Точен пример е Формула 1 Добър булит добри гуми Така е при Разер Ето към това се стреми Разер Да има една смазана машина за продуктите си
  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Отговор: При обикновения потребител слушалките са един от най-често подценяваните елементи на иначе Свещеното четириединство на Republic of Gamers (sorry, Asus) – останалите три бидейки мишка, клавиатура и мауспад. За истинския геймър headset-ът е нещо повече от аксесоар – той е способен да приближи виртуалния свят максимално до реализма, разкривайки нови възможности в multiplayer gaming-a. Това е и всъщност основната задача на всички геймърски слушалки, но съвсем малко от тях като Carcharias успяват да я изпълнят. Нека не забравяме и за удобното микрофонче, с което ще имате възможността да псувате враговете си по най-звучния начин, без да има и следа от честотни изкривявания на другия край на линията – нещо изключително практично при напечени ситуации.

 125. 125 Deathwalk // 31.01.2010 в 15:43

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?
  Като човек, неспособен да си позволи качествена мишка, но в същото време се стреми към професионален гейминг, оставам доста ограничен в тази сфера.Когато играя FPS игри, често се ядосвам когато бутонът ми прескочи, мишката се завърти и много бих се зарадвал, на възможността да изпитам удоволствието от мишка, като Razer Naga.
  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?
  Мауспадът е точно толкова важен, колкото и една мишка.
  В момента не притежавам никакъв пад и често ми се иска това да не беше така.За съжаление, съм забелязал, че един обикновен пад върши почти толкова работа, колкото липсващ такъв, но смятам, че един професионален пад като такъв на Razer, би сторил чудеса за играч като мен.
  3.Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?
  Много хора подценяват предимствата на звука, особено във FPS игри. Това да чуеш, как противникът се приближава преди да той да те е видял, дава огромно предимство. Headset-ът за един геймър не трябва просто да е ‘аксесоар’, със който да гледа филми, тои е нещо повче – дава усещане за реализъм, и може да бъде разликата между загуба и победа – нещо, което за нас геймърите е много важно ^^. За съжаление, малко слушалки предоставят такова качество, като Carcharias, които съм имал възможността да тествам, но за съжаление не и да притежавам.

 126. 126 Христо Костадинов // 31.01.2010 в 20:41

  1.Razer Naga голямата резолюция,многото бутони бла-бла.Това ясно ама се чудя дали добре ще приляга на ръката.Другото си го има не може да се отрече ,многото DPI ще са ми от полза :І…
  2.Преди време забелязох навлизането на шахматните падове
  уж лазера се отразявал по-добре ..Но пък там нямаше никакво сцепление.Макар и да нямам мишка Razer пада ми е Razer и спокойно мога да кажа ,че е в пъти по-добър от всички други с който съм бил .
  3.Слушалките за мен не са от голямо значение като марка .Важното е качеството ,Като гледам имат и микрофон ,на вид са удобни то това е :)…

 127. 127 Живодар Петров // 31.01.2010 в 21:37

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  Бързината! Това е най-важното при игрите – колкото по-бързо мислиш и действаш с ръцете, толкова си по-добър. Е, все още никой не е сътворил мишка, която да мисли вместо нас, така че остават реакциите. Добавянето на бутони, на изключително прецизни лазери, тефлонови “крачета” и т.н. е именно с цел да подобрят нашите виртуални спортно-технически качества. Страх! Със сигурност само видът на мишока наподобяващ глава на змия-робот с вграден калкулатор ще плаши опонентите по турнирите без значение от геймката, защото бутоните от лявата част на плъха ще са полезни в най-различни жанрове и предоставят на въображението да реши как да ги програмира за максимална ефективност и забавление. При споменаването на името й впечатлението и опасението от вендета у опонентите ще нарестне още. Кой е чувал за мишка кръстена на митично същество от WoW? След това неизменно идва самочувствието! Няма начин да държиш в ръката си тази скъпоструваща джаджа за мигновенно масово изтребване и да не се чувстваш по-уверен от всякога.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Мишелин казват – “Колата е допълнение към 4 добри гуми”. Подобно е положението и при мишките. Богохулство е да драскаме тефлоновите крачета на мишката по бюрото, а това е само най-малкото. При Sphex съпротивлението е сведено до минимум и движението на плъховете по него наподобява това при настолна игра Air-hokey. Ех, че хубаво! Като прибавим рекордната му тънкост и това, че е изключително издръжлив при невнимателно ползване става още по-интересен.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Първо за какво служат слушалките? Самотата! – За да потънем в нашия малък свят на забления без да чуваме останалите обитатели на помещението, които се опитват да развалят целия кеф. Тук веднага се появява идеята за това и при използването на технологията спираща страничните шумове при микрофона. Много добре, при отборните игри, направо страхотно и не само за мен. Разбира се, налице са и другите важни качества – удобство, здравина и качество на звука. Доста често ми се случва да получа главоболие или ушите ми да станат червени като в сауна след използването на евтинджос слушалките по клубовете. Това е хубавото на перферията, че може да се носи лесно навсякъде.

 128. 128 Razer // 31.01.2010 в 23:50

  Никога не съм имал досег до периферията на Razer затова и съжденията ми ще бъдат не на база практическият ми опит, който както стана ясно в случаят липсва, а на база логическите ми разсъждения по въпроса.

  1. С какво ще подобри вашите гейм способности използването на геймърската лазерна мишка Razer Naga?

  За съжаление въпреки бурното технологично развитие на което сме свидетели последните години, все още сме доста далеч от възможността да управляваме мисловно така обичните си центрове за домашно развлечение, наречени персонални компютри – PC. Именно това налага всяко наше желание за дадено действие насочено към PC да минава през някакъв външен контролер, който най-често е мишката. А както знаем в една система, най-слабото звено е това което определя слабостта и на цялата система. В нашият случай това звено се явява именно мишката и е съвсем логично подобрявайки него да подобряваме и цялостното представяне на системата за контрол: Човек -> PC. А в игра, контрола е всичко. Дори да имаш най-великата тактика, без контрол с който да успееш да я реализираш си просто загубен или по точно убит. А, че мишките на Razer са едни от качествените продукти на пазара мисля на всички е ясно.

  2. Защо е важно използването на специализиран геймърски мауспад, като Razer Sphex, в комбинация с добрата мишка?

  Тук ще си позволя да направя едно сравнение, а именно, че да ползваш хубава и качествена мишка върху някой обикновен и евтин пад е все едно да караш Ferrari по черен път :) То, че ще върви ще върви, но не така както по някой немски аутобан. Просто всяка хубава спортна кола си иска и съответният път на който да покаже пълният си потенциал и същевременно да достави удоволствие и на собственика си. При мишките нещата стоят по абсолютно същият начин.

  3. Как едни качествени геймърски слушалки, като Razer Carcharias, могат да въздействат върху вашето представяне в игрите?

  Две са сетивата участващи на този етап за възприятието на случващото се в игра – зрение и слух. Някой ден може да дойде и момент в който ще имаме възможността да подушим страха на противник притиснат в ъгъла или да усетим вкуса на оловото, но за сега ще се примирим само с първите две и ще насоча анализа си към тях и по конкретно към слуха. Всеки, който чува повече от ставащото в игра има предимство пред другите чуващи по-малко. От както звука в игрите стана и пространствен, предимство имат не само тези чуващи повече от ставащото, а тези които успяват да определят и посоката от която идва. Защото много по-бързо би успял да отреагираш, ако не само чуеш, че те стрелят, а успееш да се ориентираш и от къде точно те стрелят. Едно време с вградените архаични звукови карти и масово разпространените смешни десктоп колонки никой не си даваше сметка за важността на този фактор, и в игрите беше истински хаос. Всеки тича, скача, стреля, разчитайки най-вече на визуланият контакт с врага. Сега обаче с напредването на технологиите типа на игра рязко се промени за добро или лошо. Всеки се е притаил и слухти и един погрешно изстрелян куршум, един неволно издаден звук и вече половината противников отбор е научил местоположението ти. И ако искаш да имаш някакъв успех, неминуемо трябва да се съобразяваш с тенденциите. В определени ситуации слуха даже носи повече информация от зрението, защото за разлика от светлината звуковите вълни минават през стените и като нищо можеш да си отнесеш и някой бан за игра с wallhack :)

 129. 129 Антон Белев (Bloody) // 01.02.2010 в 09:44

  Победителите в съвместната игра на Razer и hardwareBG.com – http://hardwarebg.com/the-winners-in-the-razer-game-with-hardwarebg/