Есенна дилърска конференция на Мост Компютри

Есенна дилърска конференция на Мост Компютри

В раздел: Новини от на 28.09.2009, 6,239 показвания


Фирма Most Computers организира традиционната си есенна дилърска конференция на 26-27 септември 2009 година, запознавайки своите дилъри и журналистите с нови интересни продукти и решения на своите партньори, състоянието на пазара и разбира се всичко това окомплектовано с размазващ купон за финал с участието на група Ахат, както можете да се убедите и от видеото по-горе.

Сред основните акценти на дилърската конференция беше новата K-серия преносими компютри на Asus, която е оптимизирана с цел максимален комфорт за потребителите, съвсем актуалните Intel Core i5 процесори в комбинация с Intel P55 Express чипсетите и разбира се предстоящата премиера на Windows 7 на Microsoft. Съответно всички присъстващи на събитието журналисти и дилъри можеха да осъществят директен контакт с представителите на партньорите от Asus, Intel и Microsoft, както и да видят и пробват много от продуктите и решенията на трите компании на живо.

За финал останаха доста оптимистичните прогнози на Most за постепенното подобряване на положението на ИТ пазара до края на годината и бавното съживяване на нещата след приключването на летния сезон. Крайните потребители започват да стават все по-голям приоритет, особено на фона на липсващите големи поръчки от администрацията, разбира се в следствие на финансовата криза. Що се отнася до преносимите компютри, то те продължават да нарастват като пазарен дял, но не се очертава те да заменят или изместят изцяло настолните системи в обозримо бъдеще.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 Atanas Ganev // 30.09.2009 в 20:05

  Интересно.Мисля за сефте виждам новина за конференциите на Мост.
  А и Bloody ако искаш още клипчета с Ахат може да ти пратя :)

 2. 2 schumaher // 01.10.2009 в 09:45

  Както всяко година по това време “МОСТ” се представя подобаващо като организатор на подобен род конференции.А гвоздея на вечерта беше група”АХАТ”.Бяха меко казано железни и ни “отрязоха” главите,както се закани Зведи преди започне програмата.

 3. 3 Atanas Ganev // 01.10.2009 в 19:18

  Прав е колегата.Толкова скачане и куфеене не бях правил скоро.
  А имаше и разни интересни неща като хардуер да се видят.