Лесен “fix” за една от болежките на хората с Logitech G15

Лесен “fix” за една от болежките на хората с Logitech G15

В раздел: Статии от на 20.01.2010, 6,982 показвания

Онези от вас, които притежават G15, сигурно са забелязали, че при стартиране на приложението, управляващо показваната на екрана информация, се стартира и процес wmplayer.exe, който заема скромните 20 MB оперативна памет, но пък е досадно да не може да бъде изключен. При мен нямаше такъв проблем, но след един рестарт взе, че се появи, и е наистина дразнещо да имате процес, който се рестартира сам, без дори да е системен. Ето и двете възможни решения (както и причини) за появата му под Windows 7 (а вероятно и с Vista):

1. В контролният панел на LCD екрана (в него се влиза през Start Menu > Control Panel или направо през иконката до часовника) влезте в Programs и изключете двата вида Windows Slide Show – махнете отметките и от двете им страни. тези два процеса, както може да забележите, използват WUDFHost – системни процеси. Може да изключите също и LCDMedia. Дори да направите тези неща, това няма да спре процеса wmplayer.exe, а ако го “убиете” от Task manager, той ще се рестартира.

За да го махнете, трябва да влезнете в Start Menu > Control Panel > Windows SlideShow и да махнете отметките под двата типа “Logitech GamePanel Devices”, след което може да “убиете” процеса в Tak Manager и той не би трябвало да стартира отново.

2. Ако и това не помогне – опитайте друго – отворете Start Menu > All Programs > Accessories > Sync center. Тук може да не видите нищо на основния екран, но в менюто вляво има връзка към “Set up new sync partnership”. Ако я последвате, вдясно трябва да няма нищо, освен “Offline files”

Ако и двете стъпки не помогнат – търсете друго решение и, ако искате, напишете го като коментар, за да го добавя.

UPDATE: Благодарение на pitajax от форума ни – още нещо – отворете Device manager (десен бутон на Computer > Manage > Device manager отляво) и с десен бутон > Disable спрете всичко под Windows SlideShow:


Етикети: , , , , , ,Един коментар

  1. 1 pitajax // 20.01.2010 в 15:42

    процесите (2 на брой) си стоят в task manager-a, спасението е само в спирането им от device manager-a!
    http://store.picbg.net/thumb/57/19/0115a8fc881d5719.jpg