Razer Megalodon и Razer Mako през погледа на клиент

Razer Megalodon и Razer Mako през погледа на клиент

В раздел: Блог от на 26.01.2010, 6,229 показвания

Започвам да се чувствам като че водя някаква anti-Razer война, което е странно на фона на това, че имат доста продукти, които харесвам, но в случая обещах, че усилията на massacre (един от админите във форума ни) да опише грамотно, четливо и ясно проблемите си с някои скъпи продукти на компанията, ще видят бял свят и тук. Става въпрос за Megalodon и Mako, два от най-“гъзарските” продукти на Razer. И, преди да ме обвините в пристрастност – в случая нямам общо, massacre e редовен клиент на фирмата, направил е много за форума ни и високо ценя мнението му за много теми, една от които са скъпите “джаджи за геймъри”, понеже си купува такива. Освен това мнението му е чисто блогърско и от неутралната гледна точка на някой, който си е платил въпросните слушалки и озвучителна система, а не на поредният платен PR-автор. Извадка от ревюто му:

“Razer е относително млада фирма, чиито продукти са насочени основно към геймърите. “For Gamers. By Gamers™.”
Мишки, клавиатури, слушалки, подложки за мишки, вече и настолни тонколони. Общо взето, това е, което предлагат, като личните ми наблюдения са, че в голяма степен, от фирмата държат на агресивните форми и дизайн в по-голяма степен, отколкото във функционалността на продуктите си, макар, че спецификациите на повечето звучат умопомрачаващо!

Всъщност, няма да е коректно да поставям под общ знаменател всички продукти на Razеr, ще се огранича до два от въпросните, на които станах притежател. Доколко “горд” такъв, ще оставя да прецените сами.”

Цялата публикация може да прочетете в блога на massacre – Ex Nihilo.


Етикети: , , , , ,


14 коментара

 1. 1 Не знам за вас, // 26.01.2010 в 23:21

  но мойте слушалки съм ги купил чисто нови от Елимекс за 5 – забележете 5!!! лв ,а работят , имат вид и дизайн като за 100левови – който си мисли че просто като дава много пари, без да гледа какво купува ще сполучи – много се лъжи. като ще даваш 300 лв за нещо поне си направи труда за 5 мин да хвърлиш 1 око в “непознатия” свят на “гошо” – иначе и милиони да имаш – нема те спасят.

 2. 2 Николай Цеков (geniusloci) // 27.01.2010 в 00:28

  В случая въпросът е, че е гледал. Всички ние гледаме за какво си даваме парите, но като четем само “купени” мнения ни е малко трудно да преценим…

 3. 3 BABHOMED // 27.01.2010 в 00:40

  Хмм..Преди известно време доста се чудех какви слушалки да си купя…Един ден продадох слушалки Razer на един приател доста слушах на тях след около 1 месец употреба се счупиха.Сега съм със слушалки на JBL за подщи 400лв които мога да кажа че за 6 месеца нямат дори следа от употребата им..Принципно съм съгласен да давам повече пари за нещо което е функционално и в ссъщото време издръжливо на обикновенна употреба..Явно Razer са пропуснали този момент с издръжливоста защото върнахме още около 5 чифта слушалки които след кратка употреба се бях счупили….

 4. 4 Стефан (massacre) // 02.02.2010 в 04:41

  Първо, искам да благодаря на Ники Цеков, че е публикувал това, което писах.

  На второ място, включително тук, бих искал да отбележа, че проблемите с Mako, може да се окажат не точно там, а в проблеми драйвъри за 64bit OS на звуковата карта.

  В крайна сметка, редно е да бъда коректен и, ако те са си ОК, да не ги плюя “ей така”.

  Колкото до първия коментар, бих искал да отбележа, че аз държа повече на звука, отколкото на въшния вид. Не, че той не е от значение, но говорим ли за него, по-скоро трябва да коментираме удобство, шумо-изолация “навън-навътре”, материал и така нататък. Можеш да си сигурен, че пред да си дам “милионите” за каквото и да е, аз много внимателно чета преди това.

  В случая допуснах тази грешка, поради факта, че си купих слушалките малко, след като изобщо можеше да се купят. Да не говорим, че все още масово се използват 32-битови ОС, докато моята е 64-битова такава и аз определено няма да си сваля производителността с много, само и само да подкарам иначе нелошите Megalodon. Обзалагам се, че пет-левовите слушалки, дори да изглеждат по-скъпи, са твърде далеч като качество на звука, материалите, удобство..

  Колкото до издръжливостта, аз по принцип много пазя техника, та нямам поглед, но ми направиха впечатление на “по-скоро здрави” – отново визирам Razer Megalodon.

  А относно Mako, (нещо, което не мога да тествам в 5 сутринта), но ми прави впечатление, че напоследък чувам някакъв неприятен тътен, но далеч не този на баса. Ако се окаже, че са им сдали мембраните, при положение, че почти не ги ползвам, а още по-малко – на повече от 25-30% от мощността им, е – тогава вече – яки им задни части на Razer. През деня ще опитам с максимално качествен изходен файл (някой FLAC, примерно или направо ACD) и ако се окажа прав и проблем има… ще ви информирам. :)

 5. 5 MIRAGE // 03.02.2010 в 22:22

  Аз лично съм забелязал, че RAZER се опитват да спечелят ФЕНЧЕТА с “маниашкия” си вид, на който могат да се хванат само заблудени лапенца и инфантилни батковци !
  След като на пазара има десетки утвърдени марки за ЗВУК и КАЧЕСТВО не виждам логична и финансово обоснована причина, да си даваме парите за “гъзарски” слушалки, които са прозиведени от незнайни китайски ръчички.
  RAZER печелят именно от невежеството и фанатизма на някои ГЕЙмъри !

 6. 6 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 04.02.2010 в 09:31

  @MIRAGE – имаш ли и ползвал ли си въобще някога някой продукт на Razer? Звучиш по такъв начин, все едно никога не си имал подобна възможност. Генерализирането и поставянето под общ знаменател в случая не е особено удачно, вярвай ми. Тествал съм доста от техните продукти и някои от тях са наистина уникални.
  Изказването ти в този му вид е особено посредствено! Особено епитетите “заблудени лапенца”, “инфантилни батковци” и “ГЕЙмъри”. Можеше да си изкажеш мнението и без да ползваш подобни изразни средства. Изказано по този начин самият ти демонстрираш, че си инфантилен или че те е яд, че не можеш да си позволиш да платиш за такъв продукт.
  Освен това, предполагам, че ако застанеш пред Стефан/masacre или някой друг притежател на продукт на Razer няма да говориш толкова смело и да ползваш същият език, защото има голяма вероятност да си изкараш боя.

  No offence…

 7. 7 MIRAGE // 04.02.2010 в 10:55

  @Кирил Венев (Ba4o Kiro) “…има голяма вероятност да си изкараш боя.”
  Много смело го раздаваш, щом и за бой намекваш. Нали знаеш къде да си завреш мнението !
  Аз лично не съм засегнал никой пряко.Изказах си мнението за RAZER и точка.

 8. 8 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 05.02.2010 в 13:27

  @MIRAGE – Не го раздавам много смело нито намеквам каквото и да било, само коментирам начина ти на изразяване, а той е откровено хлапашки и няма нищо общо с продуктите на Razer като продукти, а с хората които ги ползват като хора.
  Това са коренно различни теми на разговор между които има огромна разлика, но ти явно не успяваш да схванеш къде точно е разликата (предполагам, че възрастта е проблема, имай предвид, че не се опитвам да те обидя “на възраст”).
  Ще ти го обясня по такъв начин, че да ме разбереш без да си помислиш, че ти “налитам на бой” (както изглежда си си помислил) – ако кажеш, че даден продукт на Razer е боклук, ОК – това е твое мнение относно продукта. Но да генерализираш и да кажеш, че всеки който ползва продукти на Raser е “заблудено лапенце”, “инфантилен батко” или “ГЕЙмър” е точно по “интернетски” смел начин на изразяване който едва ли би употребил на живо пред някой потребител на Razer, защото определено би имало риск за здравето ти, ако човека отсреща се пали по-лесно.
  Надявам се, че сега разбра какво ти говоря?!

 9. 9 MIRAGE // 05.02.2010 в 15:59

  Нито ме е страх за здравето ми, нито да си изразявм мнението НА ЖИВО.Много мои приятели и ПОЗНАТИ, с които съм обсъждал подобни теми, знаят че съм прям и казвам, каквото мисля.
  Не се обиждам на възраст, защото за 25-те ми години имам достатъчно опит в тези среди, а и не само в тях естествено.
  И повярвай ми не съм конфликтна личност.Струва ми се обаче, че ти си, защото без да посоча някой от хората, които са коментирали, ти се намеси и почна да ме анализираш какъв съм бил!
  Можеш просто да ми теглиш майните и да си продължиш напред.
  Мнението си е мое!Криво право мое е.Ще те помоля най-учтиво да ми спестиш коментарите ти за мен.Жив и здрав!

 10. 10 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 05.02.2010 в 16:54

  Отново ти казвам, нямам нищо против теб, а само против начина ти на изразяване и генерализирането. Аз също не съм конфликтна личност, макар, че си си извадил погрешно заключение от казаното от мен ;).
  Лично бих се притеснил за здравето ти ако се застанеш пред някой непознат от хората които аз познавам, ползващи продукти на Razer и му кажеш, че е >ГЕЙ<мър, защото ползва мишка на Razer ;). Нямам намерение да продължавам повече коментарите, мисля, че и двамата разбрахме и изяснихме какво иска да каже събеседника му. Поздрави...

 11. 11 Copogame // 05.02.2010 в 20:00

  MIRAGE – скрий се и не се изказвай по тези теми, защото тези 25 годинки определено ти личат (разбирай нямаш никъФ опит) и си МНОГО далеч от истината по темата за Razer.

 12. 12 Любомир // 08.02.2010 в 21:53

  @Стефан (massacre)
  Ами какво да ти кажа както ти писах в блока и тук ще кажа за звука добре майка искаш качество добре Ама за какво баш Разер – според мен те още навлизат в тази сфера
  След това което спомена Отидох до един от магазините и видях как звуяи Рзер мако и как звучи Logitech говорим за з5500 разлика има Да но ти имаш и добра звукова карта което е добре

  За някой от продуктите на Разер както каза Кирил Венев (Ba4o Kiro) са си добри И то доста. Поне се убедих в това.
  Аз лично не съм и мислил да сменям мишката си от Logitech към Разер Но и това стана добри са за сега в това
  А що се отнася до спора м/у двамата е безсмислен Пича си каза каквото мисли И ние нямаме право да го съдим Може да е имал разочарование преди това от тази марка
  е това е моето мнение Надявам се че няма да започнете да се чепкате и с моето мнение

 13. 13 Любомир // 09.02.2010 в 01:09

  ASUS XONAR HDAV1.3 Deluxe, 7.1 Chanel, PCI-E
  това е добре

 14. 14 ricaria // 09.02.2010 в 15:45

  this crazy boy незнам ама ние спорим тук ама този доста яко действа :)))))))
  http://www.facebook.com/photos.php?id=13848807575#!/photo.php?pid=2377225&id=13848807575&ref=mf