NVIDIA и Университета на Илинойс издават съвместно първият учебник за програмиране на масивно паралелни процесори

NVIDIA и Университета на Илинойс издават съвместно първият учебник за програмиране на масивно паралелни процесори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.02.2010, 3,308 показвания

Първият учебник от своя вид, озаглавен Programming Massively Parallel Processors: A Handson Approach вече е налична, с автори д-р Дейвид Б. Кърк, служител на NVIDIA и бивш главен учен и д-р Вен-мей Хву от Университета на Илинойс, като председател на специалността Електрическо и компютърно инженерство в координираната научна лаборатория, съдиректор на центъра за Универсални паралелни компютърни изчисления и главен изследовател в CUDA центъра за отличия.

Учебникът, който е съставен от 256 страници, е и първото помощно пособие, насоченo към обучението на напреднали студенти и професионалисти в основните принципи на паралелните изчисления и графичните архитектури. Публикуван от Морган-Кауфман, той изследва различни техники за създаването на паралелни приложения и обсъжда разнообразни случай и на приложение.

Сред основните предимства на книгата са:

  • Първият и единствен учебник, който учи как се програмира в масивно паралелна среда.

  • Определени части от него са предоставени от NVIDIA, в следствие от използването им в учебната програма на 300 университета от цял свят.

  • Описаните проекти са тествани и преподавани от Кърк в Университета на Илинойс.

  • Използвани са OpenCL™ и CUDA™ C – паралелните компютърни езици за програмиране разработени специално за използване в масивна паралелна среда.

За повече информация относно Programming Massively Parallel Processors: A Hands-on Approach, моля посетете специализирания микросайт. Книгата е налична за директна поръчка и от Elsevier или Amazon.


Етикети: , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.