Сърфирайте, създавайте и играйте с първия потребителски таблет на HP

Сърфирайте, създавайте и играйте с първия потребителски таблет на HP

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.02.2010, 5,114 показвания

HP представи първия в света потребителски таблет с чувствителен на допир екран – HP TouchSmart tm2

HP TouchSmart tm2 е създаден от многократно награждавания дизайнерски екип на НР и предлага разнообразни функции както от гледна точка на формата, така и на функциите. Моделът осигурява отлична работоспособност и забавни мултимедийни изживявания само с едно докосване.

Гъвкава форма и функции

Тънкият HP TouchSmart tm2 е с алуминиево шаси, украсено със специални гравюри, което може да се превърне с едно завъртане от ноутбук до слейт. Приспособимият таблет предлага избор на потребителите как да влизат, разглеждат и използват своето съдържание:

 • с леко докосване на екрана потребителите могат да сърфират в мрежата, да разглеждат и редактират снимки и да избират любимите си песни и филми бързо и лесно;
 • със специфични жестове, определени от НР като стискане, завъртане, бързо докосване и влачене (drag) на пръстите по чувствителния на допир екран отговарят на определени дейности като увеличаване, отдалечаване, завъртане или местене на обект.
 • с дигиталната химикалка взаимодейства с екрана на слейта както молив с хартия. Можете да използвате химикалката, за да напишете ръкописни бележки, коментари по документи, да украсявате снимки или просто, за да си драскате.
 • с клавиатурата със стандартни размери и разпознаващия жестове тъчпад, позволява интуитивното създаване на съдържание.

„HP развива чувствителната на допир технология вече в четвърто поколение таблети и тя променя начина, по който потребителите взаимодействат с мобилните си компютри. Това е най-усъвършенстваната и гъвкава машина до днес, която продължава да изгражда нашето наследство от иновации при чувствителната на допир технология”, обяснява Шарл Снайман, Вицепрезидент и Главен директор „Персонални системи” (PSG) в HP за региона на ЕМЕА.

Забавление в движение

HP TouchSmart tm2 надгражда капацитивната технологията от популярния преносим компютър TouchSmart tx2. Сама по себе си тя осигурява точност при докосване с пръсти и дава възможност на потребителите да се наслаждават на специалните приложения HP TouchSmart. Освен всичко това HP TouchSmart tm2 се предлага с приложения за игри, музика, филми и снимки. Потребителите могат да организират по-добре всекидневието си с помощта на чуствителнителните на допир органайзер и електронна поща.

Екранът с големина от 30,7 см. (12.1”) позволява мобилност и едновременно с това е достатъчно голям, за да осигури пълно ноутбук-изживяване. Енергоефективният процесор на Intel отговаря на нуждите от работоспособност и бюджет, но въпреки това позволява на HP TouchSmart tm2 да издържи цял ден с до 8 часа живот на батерията.

Цена и наличност

HP TouchSmart tm2 ще се предлага от месец февруари 2010 г. на препоръчителна цена от 2099 лв. с ДДС.


Етикети: , , , , , , , , ,4 коментара

 1. 1 anon // 03.02.2010 в 11:36

  http://www.engadget.com/2010/01/06/hp-touchsmart-tm2-convertible-tablet-slims-down-and-spruces-up/

  The laptop should be out on January 17th with a starting price of $949.
  (949$+20%)*1.35лв./$ = 1537лв. *cough* *cough*

 2. 2 Милен // 03.02.2010 в 12:48

  “Според официалната информация HP TouchSmart tm2 ще се предлага на пазара у нас от този месец на препоръчителна крайна цена от 2099 лв. с ДДС.” от един друг български сайт.

 3. 3 Момчил // 03.02.2010 в 13:32

  Доста от отдавна имат ширпотреба таблети HP и то на доста сносни цени. Просто им е слаб PR на HP в България и не са много на ясно.

 4. 4 patologa_ds // 08.02.2010 в 02:55

  Аз работя с подобен на HP от няколко години. Освен, че е удобен за изпускане, може да се каже, че и без зарядно няма накъде да ходите. За да спестят от обем са урязали батерията. Ако закриете Wi-Fi “окото” с тяло, просто забравете да намерите нет наоколо. Само да подчертая, че ако го държите нормално, няма начин да не я закриете. А, ако се съобразявате с нета, просто вероятността да го изпуснете е доста голяма. Писалката му се намира в специялен джоб отстрани на дисплея. Е няма да ви казвам тая връв как лесни се закача и таблета полита. Мисля, че бях изчерпателен. Поздрави. Който си го вземе със здраве да си го ползва. :)