Професионалните графични решения NVIDIA Quadro са в основата на най-новото поколение мобилни работни станции

Професионалните графични решения NVIDIA Quadro са в основата на най-новото поколение мобилни работни станции

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.02.2010, 4,985 показвания

Обновената пълна гама на Quadro графичните продукти намира място в актуалните професионални мобилни предложения на Dell, Fujitsu, HP и Lenovo

Демонстрирайки своите водещи технологични решения и позициите на предпочитан доставчик на професионални графични продукти, NVIDIA обяви наличието на изцяло обновената си продуктова линия професионални графични решения Quadro®, предназначени за мобилни работни станции.

Базирани на паралелната изчислителна архитектура NVIDIA® CUDA™, тези мобилни графични изчислителни процесори (GPU) позволяват постигането на драматично и ефективно ускорение на графичната производителност в новото поколение мобилни работни станции с процесори Intel Core i7. Към момента такива предложения вече има налични от Dell, Fujitsu Technology Solutions, HP и Lenovo, така че професионалистите повече няма да се налага да жертват отличната графична производителност заради гъвкавостта, предлагана от мобилните платформи. От базовите модели до най-високия клас. Започвайки с компактен 14.1-инчов модел на HP и достигайки до свръхмощния 17-инчов Dell, NVIDIA е единствената компания, която предлага своите професионални мобилни графични решения в пълната гама от продукти на база на новите мобилни решения за професионални нужди.

Сертифицирани за най-тежките професионални задачи в CAD, DCC и приложенията за визуализация, новите мобилни графични решения NVIDIA Quadro FX осигуряват енергийна ефективност и богат набор от възможности за нуждите на професионалните потребители дори когато са в движение. Освен това те са оптимизирани и разполагат с поддръжка за професионални приложения използващи OpenGL, Shader Model, Microsoft DirectX, DirectCompute и OpenCL стандартите. Пълната гама от нови продукти се състои от:

 • Quadro FX 3800M:
  Налично в Dell Precision M6500 (17-inch)
 • Quadro FX 2800M:
  Налично в Dell Precision M6500 (17-inch)
 • Quadro FX 1800M:
  Налично в HP EliteBook 8540w (15.6-inch)
 • Quadro FX 880M:
  Налично в HP EliteBook 8540w (15.6-inch), Lenovo ThinkPad W510 (15.6-inch) и Fujitsu CELSIUS H700 (15.6-inch)
 • Quadro FX 380M:
  Налично в HP EliteBook 8440w (14.1-inch)

Всички тези нови решения разполагат с голям собствен кадров буфер (до 1GB) и отлични възможности за работа с цветове – 30-битова цветова точност, която позволява възпроизвеждането на над 1 милиард цвята. Благодарение на тези възможности се постига създаването на прецизни изображения и се поддържа интерактивна визуализация на сложни сцени.

Паралелната изчислителна архитектура NVIDIA CUDA, която комбинира високопроизводителна графика и изчислителни възможности, позволява постигането на безпрецедентна производителност в области като видеообработка, обработка на изображения и рейтрейсинг.

Технологията NVIDIA 3D Vision™ разполага с поддръжка на стереоскопичен 3D режим на работа и в професионални приложения, функционалност, която е насочена най-вече към повишаващия се интерес към приложения с възможност за 3D визуализации на компании като Autodesk, Siemens и Agilent.

В допълнение, тъй като енергопотреблението и ефективността винаги са били критичен фактор за потребителите на мобилни работни станции, новите Quadro FX продукти осигуряват отлична енергийна ефективност благодарение на технологията за интелигентно управление на енергопотреблението NVIDIA PowerMizer®, даваща възможност за по-дълго ползване при захранване от батерия, без това да води жертване на графичната производителност.

От най-ниския клас до най-високия, през тази година ще бъдат налични и още много мобилни работни станции на базата на новите мобилни графични решения от сериите Quadro FX.

Пълният списък с професионални графични решения NVIDIA Quadro ще намерите на адрес: www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html.

Повече информация за мобилните работни станции с новите серии професионални графични решения Quadro FX ще намерите в сайта на Dell на адрес www.dell.com; Fujitsu Technology Solutions на адрес ts.fujitsu.com; HP на адрес www.hp.com и Lenovo на адрес www.lenovo.com.


Етикети: , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.