Linksys WRT160NL и WRT320N безжични маршрутизатори

Linksys WRT160NL и WRT320N безжични маршрутизатори

В раздел: Ревюта от на 4.08.2009, 18,012 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4

«»


От Linksys не престават да ни радват с нови и интересни продукти под формата на безжични маршрутизатори с разнообразни възможности и функционалност, разбира се с идеята потребителя да има варианта да подбере най-доброто или съответно най-подходящото решение за конкретните си нужди. Този път на разположение за тестове имахме новите Linksys WRT160NL и WRT320N безжични маршрутизатори на компанията, като първия е 802.11n 2,4-гигахерцов модел, а втория е двубандов 802.11n, който съответно може да функционира в 2,4 или 5GHz честотен диапазон (но, не едновременно и в двата). И двете решения са интересни, тъй като не попадат в най-високия и съответно скъп клас предложения на компанията, но в същото време успяват да предложат доста добър набор от възможности. Но нека да разгледаме двете нови предложения по обстойно, както и разбира се да проверим до колко добре се справят тези устройства при използване в реални условия.


Преди обаче да продължим нататък, трябва да обърнем внимание на нещо, което ни направи впечатление, а именно Еко тенденцията, на която от известно време залагат не единствено от Linksys, но и доста други ИТ компании и не само. Като цяло напоследък все повече компании обръщат внимание на използването на рециклирани/рециклируеми материали за опаковките, както и на безвредни мастила за отпечатване. Нещо, което се изисква не само от екологични организации като Грийнпийс, които непрестанно критикуват големите в ИТ брашна, но също така и от все повече потребители, които вземат присърце тези неща. Та в тази връзка браво на Linksys, който обаче не присъстват в класацията на еко организацията – Guide to Greener Electronics…


Linksys WRT160NL безжичен маршрутизатор


Моделът WRT160NL е новото попълнение в серията Wireless-N безжични маршрутизатори на компанията, което на пръв поглед повечето хора биха асоциирали с предходния WRT160N, но на практика това е по-скоро ъпгрейд на устройствата от серията WRT54G. Това е така, защото става дума за устройство по-скоро към потребителите, които обичат да подменят стандартния фирмуер, да ъпгрейдват хардуера и т.н. отколкото към тези, които ще купят директно продукта, ще го настроят веднъж и ще забравят за него. Linksys WRT160NL използва стандарта 802.11n и работи на 2,4 гигахерца, като в него е налице и 4-портов 10/100 мегабитов комутатор (switch), както и USB интерфейс за свързване на външен носител на информация (флашче или мобилен твърд диск).

За пълните спецификации на Linksys WRT160NL…


Окомплектовката на устройството съдържа традиционната документация в печатен и електронен формат, както и софтуер за по-лесна инсталация за начинаещите потребители, които няма да се насочат директно към уеб интерфейса на безжичния маршрутизатор. Интересното при този модел е наличието на две външни антени, макар самия дизайн на корпуса да е традиционен за моделите, които идват с вградени вътре в корпуса антени. Тоест тук спокойно имате възможност да подменяте антените, ако нормално включените в комплекта ви се струват недостатъчни, необходимо е само да се съобразите с използвания стандартен R-SMA конектор за тяхното свързване. Освен това в комплекта е налице и удължителен USB кабел, който може да ви потрябва при ползване на Storage Link функционалността за свързване на външен носител на информация и превръщането на безжичния маршрутизатор в нещо като NAS устройство.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3
  3. Page 4


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.