Huawei ще се включи в пазара на интелигентни дисплеи

В раздел: Новини от на 25.03.2019, 1,986 показвания

 

Според източници ангажирани във веригата за доставка на полупроводници в Тайван, Huawei задълбочава внедряването на мултимедийни чипове и се насочва към TV терминалите като втори основен пазар след смартфоните, за да изгради своя интелигентна потребителска екосистема.

Huawei спря изявленията си за влизането на TV пазара и вместо това заяви, че ще пуснe интелигентни дисплеи за крайния пазар, които ще формират интелигентна екосистема заедно с техните технологии 5G, AI и IoT.

Huawei възнамерява да използва чипове за интелигентни дисплеи, които са разработка на дъщерното дружество HiSilicon Technologies, вместо да ги закупува от тайванските производители, като MediaTek (MStar Semiconductor), Realtek Semiconductor, Novatek Microelectronics и Himax Technologies. За производството на чиповете, ще се използват услугите на TSMC.

Междувременно HiSilicon изостави разработването на тунер базираните си продукти, за които се смята, че са най-трудната част в производството на TV чипове поради различаващата се честота и канали в Европа и САЩ.
Вместо това дъщерната компания се фокусира върху разработването на мултимедийни чипове, които Huawei има за цел да използва за изграждане на своите дисплей-базирани продукти, които ще се отличават от преобладаващите TV продукти.

Източниците казват, че Huawei обмисля разработването на интелигентни дисплей с вградени 5G и AI технологии, които ще позволят на потребителите да пренасят музика и видеото у дома – ефективен начин за популяризиране на 5G технологията и услугата.

 

Източник: DigiTimes


Етикети: , , ,3 коментара

  1. 1 hose // 27.03.2019 в 13:51

    От утре очаквам да правят и самолети и автомобили

  2. 2 burzako // 02.04.2019 в 03:54

    Накъде отива тази комерсиализация :)

  3. 3 brum4o // 19.04.2019 в 20:37

    И мозъци ще ви правят?!

Коментари: