Нетера участва в международно изследване за Етернет от телекомуникационен клас (Carrier Class Ethernet)

Нетера участва в международно изследване за Етернет от телекомуникационен клас (Carrier Class Ethernet)

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.02.2010, 4,661 показвания

EANTC (European Advanced Networking Test Center), водеща независима тестова лаборатория, и Аncotel, най-големият център за данни в континентална Европа, обявиха днес резултатите от пилотната фаза на мащабната програма за тестване на Carrier Ethernet Global Interconnect за доставчици на телекомуникационни услуги. Освен Нетера участваха още пет международни компании, между които Level 3 и Tinet. Тестовете бяха първите по рода си в света, които да потвърдят нагледно функционалността и високата надеждност на услугата Етернет от телекомуникационен клас, използвана между множество доставчици.

„Участието в международното изследване дава възможност на Нетера да докаже, че притежава и управлява мрежа, способна да предлага услугата Етернет от телекомуникационен клас“, заяви Невен Дилков, управител на Нетера. „Така ние сме подготвени за бъдещето преди навлизането на новата технология, тъй като смятаме, че именно това е услугата, което голяма част от клиентите ни ще търсят“, добави още той.

Проведено в рамките на едноседмична сесия в края на януари проучването обедини усилията на телекомуникационните компании и EANTC, търсещи начин да оценят  своите Carrier Ethernet услуги в открита, независима и многостранна среда.

Карстен Росенхьовел, управляващ директор на EANTC, сподели:

“Резултатите от първите подробни тестове са много обещаващи, тъй като успяхме не само да потвърдим функционалността и издръжливостта на технологията, но и също предоставихме на участващите доставчици на услуги платформа, която наистина разрешава въпроси и придвижва процеса по тестване напред. Със следващите етапи през 2010 г. на нашата глобална програма за взаимно свързване, ние ще вдигнем летвата и тестове, които провеждаме в течение на годината ще се окажат от голяма полза за индустрията.”

Повече информация, описваща успешните тестови процедури в детайли, както и резултатите от изследването ще бъдат обявени на уебстраницата на EANTC  www.eantc.com.

За Нетера

Нетера е един от предпочитаните оператори за комплексни телекомуникационни услуги и проекти в Югоизточна Европа с 14 годишна история. Осигуряването на първокласно обслужване на всяка един етап, от инфраструктурата до бъдещите технологии, прави компанията една от водещите в региона. Нетера поддържа портфолио от интегрирани глобални комуникационни решения, базирани на последните технологи за оптична, IP и сателитна свързаност. Нетера е известна с надеждни услуги за VPN и мрежи за данни, Интернет достъп, колокейшън, изграждане и поддръжка на спътникови инсталации.

Мрежата за данни на Нетера обхваща всички големи градове на България и чрез своите партньори оператори достига до точки в целия свят. Надеждната и сигурна мрежа, базирана на DWDM и MPLS технологии, е проектирана да предоставя най-високи нива на наличност, ефективност, гъвкавост и качество на услугите.

За EANTC

European Advanced Networking Test Center (EANTC) предлага неутрални откъм доставчици на оборудване консултантски услуги и тестови съоръжения за производителите на мрежово оборудване, доставчиците на услуги и на корпоративните клиенти. Основните бизнес области включват услуги за измерване на съвместимост и съответствие, както и изпитване ефективността на Carrier Ethernet, IP / MPLS и Triple Play технологии и приложения. За повече информация  www.eantc.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 Сашо // 13.02.2010 в 07:34

    Какво е Carrier Ethernet? Колко хора са го чували това?

  2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 15.02.2010 в 13:12

    Принципно термина “Carrier Ethernet” е доста известно понятие, но се ползва главно при доставчиците на комуникационни услуги, а не от крайните потребители.
    С най-прости думи, това означава да ползваш ethernet мрежа като преносна среда за най-различни услуги, а не само за връзка към интернет. Да речем, IP телевизия, телефония, интернет и т.н. по една “жица”, оптичен кабел или безжична връзка.