Мултимедийна клавиатура Logitech diNovo Mini

Мултимедийна клавиатура Logitech diNovo Mini

В раздел: Ревюта от на 15.02.2010, 11,585 показвания
Страница от ревюто: 1 2

«»

Мултимедийните компютърни конфигурации и по специално така наречения клас HTPC, който на български най-често се определя като видео PC или компютър предназначен за гледане на филми се радват на все по-голям успех. Вече са налични разнообразни като форма, функционалност и допълнителни възможности решения, които да отговорят на нуждите на всеки един потребител, но пълната подготовка на едно видео PC не приключва само с неговото сглобяване или избор на готово решение. Особено важна стъпка в последствие е изборът на удобна и функционална периферия, с която да се контролира работата на компютъра от разстояние – независимо дали гледате филм или използвате компютъра за някаква друга цел…Традиционното решение, специално по отношение на мултимедийната функционалност е свързано с предвиждане на някакъв вид дистанционно управление, което наподобява като възможности тези на обикновен телевизор, DVD плейър и т.н., само че това е достатъчно за контрол на част от мултимедийната функционалност, а какво остава за нормалното ползване на останалите функции на компютъра. Затова е крайна сметка нуждата от безжична клавиатура и мишка си остава, за да може да браузвате в интернет например или да извършите някоя лесна операция като копиране на файл от флашче например и т.н. И тук стигаме до трудния избор каква точно клавиатура и мишка да изберем, така че да си осигурим удобство, без да се налага постоянно да подмятаме голяма клавиатура и мишка или да се чудим къде са прибрани в момента. Тук на помощ идват от Logitech, които ни предлагат едно особено интересно компактно решение, което съчетава функционалността на клавиатура и мишка в едно компактно и удобно за ползване устройство. Става дума за мултимедийната клавиатура Logitech diNovo Mini, която сега предстои да разгледаме по-обстойно.


Поглед отблизоТрадиционните аксесоари, които ще намерите в комплекта на Logitech diNovo Mini – документация, диск с драйвери (универсалния SetPoint), калъфче за предпазване при носене и захранващ адаптер, които е необходим за презареждането на батерията в клавиатурата. Традиционно пълно презареждане на батерията отнема около 4 часа, но когато ви е нужна спешно клавиатурата, а сте пропуснали момента да я заредите навреме може да се възползвате от “бързия режим” на зареждане, така че за 10 минути ще получите достатъчен заряд за един ден ползване, след което все пак ще е добре да направите и цялостно зареждане.Logitech diNovo Mini, както вече стана дума е компактна клавиатура, която съчетава функционалността на клавиатура и мишка в едно малко и елегантно устройство. Корпуса е цялостно затворен, така че когато не използвате устройството неговия горен капак се затваря, а той покрива всички бутони и кара клавиатурата да бъде деактивирана, за да се пести електроенергия. И ако се чудите за какво точно има нужда от капак върху бутоните, то замислете се, че така те събират прах и не се цапат дори когато не се използва устройството, а да не говорим, че в затворено състояние то изглежда доста по-приятно и незапознат човек трудно би отгатнал за какво служи тази джаджа.

Отваряйки капака в долната част на устройството се открива достъп до неговата презареждаема литиево-йонна батерия (930 mAh, 3.7V), която много наподобява на традиционните батерии често срещани в разнообразни мобилни телефони. Според спецификациите с едно зареждане тази батерия би трябвало да осигурява до около месец нормално ползване, което означава, че няма да ви се налага да опирате често до услугите на захранващия адаптер. Освен това тук е предвидено и място за прибиране на Bluetooth USB приемника, който се използва за връзка с компютър или с PlayStation 3 конзола, както можете да видите и от наличния превключвател за избор на режим – PC/PS3. Хубавото на този Bluetooth приемник е, че той не се нуждае от специални драйвери, тъй като е предварително “закачен” да работи само с конкретната клавиатура, така че е достатъчно единствено да го включите в компютъра и вече ще може да използвате клавиатурата (при нужда можете да натиснете червените бутони за осъществяване на връзката между клавиатурата и приемника). Като разстояние на което няма проблем с връзката имате на разположение до десетина метра, което би трябвало да ви е повече от достатъчно в почти всяка една ситуация, освен в някакви много специфични случай, така че няма нужда да се притеснявате за проблеми с обхвата.Всички страници от статията:

  1. Page 2


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , , , ,


Един коментар

  1. 1 Vlado"kibernetic" // 18.02.2010 в 10:35

    Наистина е нещо което неможе да се сръвнява с нито едно друго дистанционно. Имам DiNovoMini от година можеби, заслужава си инвестициата, не се налага да ставаш до компа по никаква причина. Имате две неща в едно малко устройство. Както е написал колегата в ревюто има бърз заряд на батериата и наистина искарва месец с едно “пълно” зареждане.. Пожелавам на всеки такажа джаджа :)