Transcend JetFlash 620 защитава конфиденциалната информация

Transcend JetFlash 620 защитава конфиденциалната информация

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.02.2010, 4,199 показвания

Бързите USB-флаш продукти  получават криптиране на данните

Водещият производител обяви поредното попълнение в своята гама флаш-памети. JetFlash 620 е бърз и компактен USB модул с 256-битова Advanced Encryption Standard (AES) защита.

JetFlash 620 се доставя със софтуера Transcend JetFlash SecureDrive, който помага за опазването на конфиденциалната информация, като създава отделна, защитена с парола зона във флаш-паметта. След активиране на т.нар. Private Zone, никой освен притежателя на паролата не може да получи достъп до файловете в нея.  За допълнително удобство и сигурност, JetFlash 620 позволява на потребителя лесно да променя големината на Private Zone и често да сменя паролата.

Благодарение на използваната двуканална технология, JetFlash 620 предлага много бърз трансфер на данни със скорости на четене от 32MB/sec и запис 18 MB/sec. Компактият модул идва с внушителни капацитети от 8, 16 и 32GB – повече от достатъчно за бизнес документи, презентации, лична информация, снимки и видео.

„Новият JetFlash 620 e наличен в дистрибуторския канал и може да се поръчва у нас. Със своите параметри и сигурност модулът е подходящ избор за бизнес потребителите,” коментира Анна Табакова, търговски директор на Диджи Електроникс.

JetFlash 620 е изграден с висококачествени NAND Flash чипове и идва с доживотна гаранция. Като допълнителна екстра, производителят добавя възможността да се инсталира безплатният за клиенти на Transcend софтуер JetFlash Elite. Програмата помага на потребителите да изградят свой виртуален профил, който да ползват от различни точки за достъп в Нет-а и дори да ползват флаш-паметта за заключване на компютрите си от неоторизиран достъп.

Допълнителна информация за актуалните продукти на Transcend можете да намерите на http://www.transcendusa.com/Products/, или чрез официалния дистрибутор Диджи Електроникс (http://www.digi.bg).


Етикети: , , , , , , , ,


2 коментара

  1. 1 Сашо // 16.02.2010 в 21:35

    http://blog.pgp.com/index.php/tag/aes-256/

    Не знам дали 128 или 256 бита е по- добре. To и аз си карам на 256 де.

    Обаче не виждам смисъла от измислени софтуери за криптиране на дялове, когато има LUKS. И за виндос уж работи http://www.freeotfe.org/ и можеш информацията да си ползваш и на почти всяка линукс дистрибуция. И можеш по същия начин да си защитиш коя да е флашка или локален дял.

  2. 2 Ангел Станоев // 17.02.2010 в 00:52

    Като видях темата си казах “айде ,те ша са c USB 3.0” ,но никъде не пише…явно не са :D