nVidia GeForce 3D Vision – Видео Ревю

nVidia GeForce 3D Vision – Видео Ревю

В раздел: Ревюта от на 28.04.2009, 7,287 показвания

Наскоро имахме възможност да присъстваме на кратка демонстрация на живо на nVidia GeForce 3D Vision, като се възползвахме максимално от случая и да направим един бърз тест и кратко видео ревю докато разцъквахме тестовата конфигурация. За съжаление имахме на разположение едва няколко часа, време, в което получихме възможност да изпробваме как работи системата за пресъздаване на реалистичен обем от тримерните образи на екрана. Така че със сигурност има неща, които са пропуснати и други, на които не сме успели да обърнем достатъчно внимание. При всички случай GeForce 3D Vision изглежда много обещаващо и се представя чудесно, като определено можем да кажем, че останахме доста впечатлени. Разбира се не липсват някои дребни бъгове и проблеми, но и съвсем без такива нямаше да е интересно нали. За съжаление все още очилата GeForce 3D Vision в комплект с екрана на Samsung или дори без него не са достъпни за Европа, но се очаква съвсем скоро те да се появят (забелязвам вече, че тук там дори се приемат предварителни поръчки). А след официалното пускане на продукта на европейския пазар, вероятно няма да мине много време преди той да е наличен и в България. Разбира се в този момент темата ще има продължение и естествено ще бъде направен доста по-обстоен тест на продукта, а сега ви пожелавам приятно гледане…


За да може да гледате видео ревюто е необходимо да разполагате с инсталирана актуална версия на Flash Player в използвания от вас браузър. Имайте предвид, че видео ревюто е с висока резолюция (720p), което означава, че може то да не върви съвсем добре на цял екран, ако компютъра ви е по-слаб като параметри. При по-бавно движение или накъсване може с десен бутон да извикате менюто на видео плейъра и да изберете опцията “Switch to lower quality” с цел да видеото да започне да върви без забавяния. За да гледате видеото с пълна резолюция 1280×720 (720p) на цял екран е необходимо да щракнете на бутона в плейъра, отляво на този за усилване и намаляване на звука. Ако желаете, вместо да гледате видео ревюто онлайн, може да изтеглите видеоклипа в MP4 формат и да го гледате на своя компютър с помощта на любимия си мултимедиен плейър: nVidia GeForce 3D Vision видео ревю (~200MB).

За коментари и въпроси във форума: nVidia GeForce 3D Vision – Видео Ревю….


Етикети: , , , , , , , ,4 коментара

 1. 1 NonE // 23.11.2009 в 18:30

  А на пазара с какви цени се очаква? Може би към 150-200лв?

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 23.11.2009 в 19:12

  На пазара ги има от доста време (и очилата и мониторите) но цената е доста над 150-200лв. ;). За справка – тук.

 3. 3 Гъбчо // 09.12.2009 в 17:21

  Пак се върнахме към трептящите, главоцепещи и главозамайващи диспеи.. грехота… ще се лъжем като битовете и байтовете със 120-те херца на монитора, докато великите очила на Nvidia мигат яко(даже на клипа се вижда).
  Две неща са сигурни за тази технология до момента:
  1. Гъзария
  2. Безмислена

  За наша радост второто може да успокоява тези,които нямат излишни 700лв, а първото чудещите се как да си оправдаят покупката.

 4. 4 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 10.12.2009 в 19:09

  Абе не е толкова безсмислена покупката. Преди човек да го види и пробва не е редно да изказва крайно мнение.
  Ефекта който се получава е наистина добър, обемен и реалистичен. Колкото до “мигането” – честно казано при загасени изкуствени източници на светлина в стаята аз не успявам да видя “примигване”. Ако обаче има източник на луминесцентно осветление “мигането” се вижда и определено е много дразнещо и уморяващо. Ако осветлението в стаята е от лампа с нажежаема жичка също не виждам трептене в образа. Все пак мисля, че следващата “версия” на технологията трябва да мине минимум на 150Hz или дори на 170Hz монитори за да могат да се гарантират съответно 75 или 85 кадъра в секунда за всяко око. Това обаче е само добро пожелание… Поне в близките една-две години ;).