WD TV мултимедиен аудио/видео/фото плейър

В раздел: Ревюта от на 24.03.2009, 22,636 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7

«»

Western Digital TV HD Media Player е съвсем нов мултимедиен плейър, който позволява възпроизвеждането на висококачествено аудио, преглеждане на цифрови фотографии и разбира се гледане на филми с висока резолюция директно на екрана на телевизора или монитора, без да е необходимо използването на компютър. При това устройството идва в съвсем компактни размери, с елегантен външен вид, доста добър набор от възможности и поддържани популярни формати за мултимедийно съдържание.


И тъй като този тип мултимедийни плейъри напоследък придобиват все по-голяма популярност и интересът към тях не само у нас е сериозен, то няма как да подминем и това интересно решение. Подходът на Western Digital обаче е малко по-различен от решенията на база на мултимедийната платформа на компанията Syabas Technology (Popcorn Hour, eGreat HDTank…) и корейската алтернатива Dvico TivX, които са основен конкурент на WD TV на нашия пазар. От Western Digital са заложили на по-достъпно решение, което не е предвидено да предлага мрежова функционалност или опция за инсталиране на вътрешен твърд диск. Вместо това WD TV предлага на потребителите възможността за свързване и едновременно ползване на до две произволни по вид и предназначение USB устройства, които поддържат USB Mass Storage режим на достъп. В това число попадат не само традиционните USB флашчета и външни мобилни твърди дискове, но също така и цифрови фотоапарати, дигитални видеокамери, MP3 и видеоплейъри, банки за съхранение на фотографии, универсални четци за флаш карти и т.н. А споменавайки за по-достъпно решение трябва да уточним, че говорим за цена на устройството от порядъка на 230 лева, което е най-малкото наполовина по-евтино от следващата стъпка при този клас решения, която предлага мрежова функционалност и опция за твърд диск. Разбира се всичко казано до тук определено предизвиква сериозен интерес към това устройство, при което няма как да пропуснем да му направим един по-обстоен преглед и да преценим до колко и дали настина WD TV си заслужава…


Поглед отблизо


В предната част на устройството има само два светлинни индикатора – съответно за включено/изключено състояние и за наличието на USB връзка/комуникация с външен носител на информация. Външният вид на WD TV е доста елегантен и много изчистен, а размерите на самото устройство са съвсем компактни – 12,5 x 10 x 4 сантиметра и тегло от едва около 300 грама. Корпусът е от лъскава черна пластмаса наподобяваща на лакирано дърво, която има приятен огледален ефект при наличието на подходяща светлина, нещо, на което ще обърнем повече внимание след малко при това с допълнителен снимков материал. Като резултат дребното устройство, което се побира спокойно в дланта на ръката ви определено прави впечатление още на пръв поглед и със сигурност няма да изглежда зле, когато бъде поставено до телевизора и останалата домашната мултимедийна аудио и видео техника. Разбира се благодарение на малките размери нищо не ви пречи дори да скриете устройството зад телевизионния екран или монитор, така че то дори да не бъде лесно забележимо ако решите, че това е по-добър вариант за вашите нужди.


В лявата част на корпуса на WD TV ще намерите единия от двата USB 2.0 конектора за свързване на външни носители на информация (USB1), а до него се намира и малкия отвор за бутона за рестартиране на плейъра до фабричното му състояние при възникване на проблем. Ще забележите, че за разлика от плътното покритие на долната, предна и горна част на корпуса тук имаме решетъчна структура с прорези, чиято цел е да служат като отвори за охлаждане на електрониката вътре в устройството. Тук трябва да споменем че самия плейър използва изцяло пасивно охлаждане, тоест вътре в неговия корпус няма никакви вентилатори, така че може да се каже че неговата работа е и напълно безшумна.


Дясната част на корпуса е доста подобна на лявата, като разликата е, че тук просто няма никакви конектори. Отново имаме решетъчна структура за ефективно охлаждане на плейъра, като тази част на устройството е предвидена да може да бъде или дясна (при хоризонтално положение) или долна страна при поставяне на WD TV във вертикална позиция. Тук ще намерите и информационния етикет, съдържащ серийния номер на плейъра, ако той ви е необходим за нещо на по-късен етап (например за регистрация на продукта в сайта на WD).


Задната част на корпуса е мястото, където ще намерите всички останали конектори на устройството. А те са както следва от ляво на дясно: конектор за захранващия адаптер, втория USB конектор (USB2), HDMI видеоизход, S/PDIF оптичен цифров аудио изход, компонентен видеоизход и стерео (ляв и десен) аналогов изход. Идеята на WD TV е да предложи решение за свързване както с по-старите CRT телевизори (композитно видео и аналогово аудио), така и възможност за свързване към актуален LCD или плазмен телевизор през HDMI, а оптичния аудио изход е подходящ, ако имате отделна многоканална озвучителна система със собствен ресивър (за предпочитане с DTS декодер). От тук имате възможност да използвате и SCART адаптер (известен у нас и като евробукса) с помощта на преходник от композитното видео и аналогово аудио към SCART, ако телевизионния ви приемник поддържа само такъв вход. Друг вариант е използването на преходник (или кабел със съответните накрайници) от HDMI към DVI интерфейс, ако вашият телевизор с висока резолюция (HD Ready или Full HD) е малко по-стар модел и все още няма HDMI вход, но разполага с DVI.Всички страници от статията:

 1. Page 2
 2. Page 3
 3. Page 4
 4. Page 5
 5. Page 6
 6. Page 7


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , ,2 коментара

 1. 1 мх // 22.02.2010 в 12:15

  Разскошно ревю, обаче да бяхте написали и как се ъпдейтва фирмуера. Не всички са компетентни, а аз хабер си нямам.

 2. 2 Samsung STORY Station 1TB – повече място за всеки – hardwareBG.com // 25.03.2011 в 18:58

  […] ако имаме и плейър за мултимедийни файлове от типа на WD TV, преносимият диск става почти […]

Коментари: