Новите NVIDIA ION нетбуци осигуряват до 10 пъти по-бърза графика и до 10 часа работа на батерия, благодарение на иновативната технология NVIDIA Optimus

Новите NVIDIA ION нетбуци осигуряват до 10 пъти по-бърза графика и до 10 часа работа на батерия, благодарение на иновативната технология NVIDIA Optimus

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.03.2010, 5,144 показвания

Acer, ASUS и Lenovo са сред водещите производители на компютри, представящи системи на базата на следващото поколение NVIDIA ION

NVIDIA представи следващото поколение графични процесори NVIDIA® ION™, които имат за цел да осигурят на нетбуците до 10 пъти по-висока графична производителност спрямо стандартен нетбук1 и да позволят на потребителите дълго време на работа при ползване на захранване от батерия – до 10 часа2, благодарение на технологията NVIDIA® Optimus™.

Новите графични процесори ION значително задминават като производителност слабата графика типично налична в нетбуците, като осигуряват възможност за работа с мултимедия в HD качество, като в това число попадат разнообразни цели на приложение като игри, филми и онлайн видео. За разлика от нетбуците с интегрирана графика от Intel, системите с ION могат да възпроизвеждат плавно видео с висока резолюция от уебсайтове като YouTube и поддържат популярни игри като World of Warcraft.

Освен това новите нетбуци с ION графика поддържат и иновативната технология на NVIDIA наречена Optimus, която автоматично избира най-подходящия графичен процесор за изпълняваните в момента задачи и приложения – незабелязано за потребителя пренасочва изчислителния процес между допълнителния графичен процесор от NVIDIA или интегрираната графика от Intel. Резултатът е по-дълго време за работа при захранване от батерията и по-добра производителност, когато тя наистина ви е необходима.

Очаква се до лятото да бъдат налични над 30 продукта на базата на новият графични процесори ION, като в това число попадат нетбуци, компактни десктоп системи, беърбон решения, дънни платки и допълнително разширителни платки. Acer Aspire One 532G (10-инча) и ASUS 1201PN (12-инча) ще са първите нови нетбуци използващи новото поколение ION графика за основа. Интегрираните компютри от типа всичко в един корпус, които също разчитат на новото поколение ION включват ASUS EeeTop 2010PNT и Lenovo C200. Освен това в партньорския канал са включени още компании като AOpen, AsRock, Asus, Foxconn, Giada, J&W, Jetway, Pegatron, POV, Shuttle и Zotac, които също планират да представят нови ION-базирани продукти съвсем скоро.


Факти за новото поколение NVIDIA ION графика:

  • Допълнителен графичен процесор със собствена видеопамет, който се свързва към процесора Atom Pine Trail посредством PCI Express.
  • Поддържа гледане на поточно видео с HD качество от сайтове като YouTube, както и безпроблемна игра на по-леки заглавия като World of Warcraft и Spore.
  • Нетбуците с ION поддържат и технологията NVIDIA Optimus, която автоматично пренасочва графичните изчисления към NVIDIA ION или към интегрираната графика. Optimus изключва допълнителния графичен чип при използване на системата за базови нужди като браузване в интернет, с което удължава работата при захранване от батерията. А когато е нужна повече графична мощ, например при пускане на 3D игра, гледане на видео или използване на графичния процесор за изчисления, Optimus автоматично стартира ION и пренасочва задачите към него.
  • Ускорява работата на постоянно увеличаващият се списък с мултимедийни приложения като Muvee Reveal за създаване на впечатляващи видеоклипове, Badaboom за конвертиране на видео в различни формати, Total Media Theater и PowerDVD 9 за гледане на видео с висока резолюция и скалиране на филми от стандартна към HD разделителна способност.
  • Новият ION бъде наличен на пазара още през Април с появата на нетбука Acer Aspire One 532G.


Цитати:

“Повечето нетбуци имат разочароваща производителност, но ION променя всичко това. Нетбуците с ION ви позволяват да вършите нещата, които очаквате да можете да правите на едно такова компактно устройство. А сега, с технологията Optimus те осигуряват и много дълго време при работа на батерия. В резултат на това получавате най-доброто от двата свята”. – Роб Ендерле, президент и главен анализатор на Enderle Group, един от най-влиятелните технологични експерти в световен мащаб.

“Благодарение на добавената в Adobe Flash Player 10.1 поддръжка на GPU ускорение при възпроизвеждане на видео потребителите с NVIDIA ION-базирани нетбуци могат да се наслаждават на плавно и безпроблемно възпроизвеждане на HD видео в сайтове като YouTube, Hulu и милиони други. Наистина е невероятно да се види отличното възпроизвеждане на 1080p поточно видео от интернет върху ION-базиран компютър”. – Дейвид Уадхуани, генерален мениджър и вицепрезидент на платформеното бизнес подразделение на Adobe.

“Приложенията на CyberLink са оптимизирани да работят по-бързо на ION-базирани нетбуци. Така комбинацията между софтуер на CyberLink и нетбук с ION графика осигурява в едно наистина много полезно мултимедийно устройство. Ще можете да се наслаждавате на по-бързо конвертиране на видео файлове с помощта на MediaShow Espresso и безпроблемно възпроизвеждане на видео с помощта на PowerDVD на вашия ION нетбук”. – Алис Х. Чанг, изпълнителен директор на Cyberlink.

“Системите, оборудвани с ION осигуряват един великолепен начин да се наслаждавате на интернет-базирано видео възпроизвеждане. Компютрите с ION и Boxee осигуряват отлични развлекателни възможности в малък формат, с ниско енергопотребление и най-вече с достъпната си цена.”. – Авнер Ронен, изпълнителен директор на Boxee.

“ASUS разбира, че не всички потребители са доволни само с базовите възможности, осигурявани от типичен нетбук. Нашето Eee PC с ION графика повдигна летвата за производителност при нетбуците, а сега то става дори още по-добро благодарение на технологията Optimus. EeePC нетбуците с ION графика са перфектни за потребители, които се нуждаят от отлични мултимедийни възможности в комбинация с дълго време на работа на батерия”. – С. Ю. Шиан, вицепрезидент и генерален мениджър на бизнес подразделението за преносими компютри в ASUS Corp.

“Ако се нуждаете от нетбук с достатъчна мощност за възпроизвеждане на HD видео и ресурси за пускане на компютърни игри, то единственият ви избор е ION. Новите ION-базирани нетбуци осигуряват непобедима комбинация от производителност и живот на батерията. Като по този начин повишават стандарта за това, какво трябва да бъде един нетбук”. – Дрю Хенри, генерален мениджър за графичните процесори GeForce и ION в NVIDIA.

(1) Тествано с 3D Mark 06, използвайки новото поколение NVIDIA ION GPU, Atom N450 CPU и 1GB DDR2 памет срещу Intel GMA 3150 графика в комбинация с Atom N450 и 1GB DDR2 памет.
(2) Базиран на MobileMark 2007 productivity mode при използване на 6-клетъчна батерия. Времето на работа осигурявано при захранване от батерията варира между конкретни системи, модели, конфигурации, използвани приложения, настройки за енергоспестяване, условия на работа и използвани допълнителни екстри.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.