Официално представяне на MSI R5870 Lightning

Официално представяне на MSI R5870 Lightning

В раздел: Новини от на 10.03.2010, 3,737 показвания

Компанията MSI официално представи видеокартата MSI R5870 Lightning от ново поколение базирана на графичния процесор ATI Radeon HD 5870/RV870/Cypress. Устройството е произведено от висококачествени компоненти притежаващи ефективна система за охлаждане и позволяваща висока производителност при работа с 3D графика.

MSI R5870 Lightning

MSI R5870 Lightning е оборудвана с 15-фазова (13+2) схема за захранване, която осигурява два пъти повече мощност в сравнение със схемата на модулно захранване от прототипа 7 (5+2). В допълнение, новата схема притежава два 8-пинови външни захранващи конектора, което я прави способна да повиши мощността. Конструкцията на PCB е в съответствие с концепцията Lightning Power Layer (LPL), което повишава стабилността на захранването и снижава нивото на шума.

В разработката на новата видеокарта са използвани компоненти от military клас и кондензатори от ново поколение Hi-c CAP предлагащи дълъг срок за работа на картите, понижена температура и подобрен метод за охлаждане. За повишаване на качеството на електрозахранването в MSI R5870 Lightning са използвани кондензаторите Proadlizer, които благодарение на своята фиксирана база са много подходящи за използване в затруднени условия на работа.

Новата графична карта е оборудвана с ефективна система за охлаждане Twin Frozr II,  която включва в себе си два тихи PWM вентилатора с диаметри от 80 мм, масивен радиатор и 8-милиметрови топлинни тръби SuperPipe. Всичкото това нещо спомага за ускореното отвеждане на топлината и позволява стабилната работа на видеокартата, даже и при тежки натоварвания.

Чиповете памет, кондензаторите Hi-c CAP, Proadlizer и MOSFET са покрити с широка охлаждаща пластина, което позволява допълнително охлаждане на критичните компоненти при натоварена работа и не пречи за добавянето на азотно охлаждане.

Графичната карта MSI R5870 Lightning е оптимизирана за използване на ютилитито за овърклок MSI Afterburner, което позволява не само настройки на тактовата честота на графичния процесор и паметта, но и регулирането на захранващото напрежение на ядрото GPU. Вграденият еталонен тест Kombustor дава възможност да се тества стабилността на работата на видеокартата. Опцията V-Check Points позволява лесно измерване на захранващото напрежението на паметта и GPU, без каквито и да било допълнителни схеми в хардуерната част.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Един коментар

  1. 1 MSI представиха Radeon HD 5850 и HD 5870 Twin Frozr II – hardwareBG.com // 25.03.2011 в 19:48

    […] MSI R5850 Twin Frozr II. Макар, че ползват същият охладител като MSI Radeon HD 5870 Lightning, новите видеокарти не се водят като част от […]