Asus представи дънни платки базирани на чипсета 890FX

Asus представи дънни платки базирани на чипсета 890FX

В раздел: Новини от на 11.03.2010, 4,590 показвания

На изложението CeBIT 2010, което се проведе преди, около един месец в Хановер, компанията ASUS показа няколко нови дънни платки, базирани на набора от системни логики AMD 890FX. Подобни решения по-рано представи и компанията MSI.

ASUS Crosshair IV Extreme

Дънните платки ASUS Crosshair IV Extreme и Formula са предназначени за съвместна работа с процесорите на AMD в изпълнение AM3, а в допълнение моделите поддържат работа и с високоскоростните интерфейси SATA3 и USB 3.0. Моделът Crosshair IV Formula е предназначен за създаване на високопроизводителни геймърски системи, като моделът притежава стабилна система за захранване на процесора, четири слота PCI-Express 2.0 x16 за поместването на видеокартата, а в допълнение към арсенала от технически характеристики може да се спомене наличието на шест порта SATA3 и два порта SATA2, порт e-SATA,  два слота PCI и два многоканални (8+2) звукови чипа.

Formula

В това време, устройството Crosshair IV Extreme е предназначено за използване от компютърните ентусиасти и овърклокъри. Моделът съдържа високопроизводителни компоненти и средства за фини настройки на параметрите по захранването на системата. Към техническите характеристики се одбелязва присъствието на четири слота PCI-Express 2.0 x16 за поместването на видеокарта, един конектор PCI-Express x4 и един PCI. В допълнение, в наличност присъстват шест порта SATA3 и два порат SATA2.

M4A89TD PRO

За създаването на компютърни системи от средно ниво е предназначена платката M4A89TD PRO, която съдържа 10-фазово системно захранване на процесора. В този модел присъства наличие на два слота PCI-Express 2.0 x16, по един слот PCI-Express x4 и PCI-Express x1, а така също и два конектора PCI, шест порта SATA3, два порта USB 3.0, многоканален 7.1 звуков чип и мрежов Ethernet интерфейс.

Информация за срока на пускането на описаните продукти в продажба все още няма.


Етикети: , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Подробности около дънната платка ASUS Crosshair IV Extreme – hardwareBG.com // 25.03.2011 в 20:08

    […] по-рано), като сред тези решение присъства и дъното ASUS Crosshair IV Extreme, за което днес се появи по-подробна информация за […]