Autodesk официално обявиха новата версия на 3ds MAX

Autodesk официално обявиха новата версия на 3ds MAX

В раздел: Новини от на 11.03.2010, 4,512 показвания

Autodesk обявиха новата версия на популярната си програма за 3D дизайн, моделиране и рендериране – 3ds MAX 2011. Според авторите новата версия на софтуера идва със следните промени и добавки:

  • Slate, нов редактор на материали който дава възможност на творците по-лесно да визуализират и редактират наличните материали и взаимодействието им.
  • Quicksilver, нов хардуерен рендериращ енджин който ползва многинишковост като ангажира както изчислителната сила на процесора (CPU), така и тази на видеоконтролера (GPU) и по този начин може да осигури до десет пъти по-бърз рендеринг на сцените в сравнение с традиционните рендериращи енджини.
  • Възможност за визуализация на множество 3ds MAX текстури, “карти” и материали директно във вюпорта като по този начин осигуряват на творците по-интерактивна среда на работа и по-близки до финалният вариант визуализации без нуждата от постоянен повторен пост-рендер.
  • Разширена възможности на Graphite modelling и Viewport Canvas уредите даващи възможност за рисуване с различни “четки” в 2D и 3D режим директно във вюпорта.
  • Възможност за локално редактиране на слоеве със съдържание от наследени обекти без да се разрушават слоевете, което помага на творците да си сътрудничат по-ефективно.
  • 3ds Max Composite, пълно-функционален HDR (high dynamic range) “композитор”, на базата на технологии Autodesk Toxik.

“Най-големият ни приоритет при създаването на с 3ds MAX 2011 е да направим творците по-продуктивни в общите ежедневни работни задачи,” каза Стиг Груман (Stig Gruman), вицепрезидент в Autodesk. “За целта решихме да променим основни части от ядрото на програмата, въведохме толкова желаният от клиентите ни “node based” редактор на материали повишавайки производителността и интуитивността на работната среда, добавихме нови инструменти за рисуване, а също така и Quicksilver рендериращият енджин за да дадем възможност на творците и клиентите ни да работят по-бързо и качествено без да се налага да просрочват поставените им срокове”

Официалното влизане в продажба на 3ds Max 2011 се очаква през месец април на цени от ~5500лв. за пълната версия на продукта и ~2800лв. за “ъпгрейд” от по-предна версия.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 Kruglov // 15.03.2010 в 12:37

    а можно себе в блог Вашу статью скопировать? =)