Intel представиха официално новите си 32nm сървърни процесори Xeon 5600

Intel представиха официално новите си 32nm сървърни процесори Xeon 5600

В раздел: Новини от на 16.03.2010, 5,239 показвания

Днес Intel представиха официално новите си 32nm сървърни процесори, серията Xeon 5600 с кодово име Westmere-EP. Новата “фамилия” включва както четири ядрени, така и шест ядрени процесори с поддръжка на новите технологии Intel AES-NI (Intel Advanced Encryption Standard New Instructions) и Intel TXT (Intel Trusted Execution Technology) предназначени за по-бързо криптиране и декриптиране на данни.

“Процесорите от серията Intel Xeon 5600 ще бъдат основата на бъдещите информационни и изчислителни  центрове,” заяви Кърк Скоген (Kirk Skaugen), вицепрезидент и генерален мениджър на Intel Architecture Group. “Новите възможности за защита на данните ще повиши доверието на IT мениджърите в новата ни архитектура. Подобренията в ефективността, виртуализацията и консумацията на енергия ще повиши производителността и ефективността на широк спектър от приложения, вариращи от транзакции на данни до CGI/CAD/CAM/AV и т.н. приложения”


Новите Xeon 5600 процесори предлагат модели с работна честоти между1.86GHz и 3.46GHz с TDP между 40 и 130W. Всички процесори от фамилията поддържат Hyper Threading технологията на Intel, разполагат с 12MB L3 кеш и вграден в процесора триканален контролер на паметта. На таблицата по-долу можете да видите основните характеристики на цялото процесорно семейство – Intel Xeon 5600.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.