3DMark се завръща?

3DMark се завръща?

В раздел: Новини от на 18.03.2010, 3,683 показвания

Едва ли някой си е помислил, че създателите на най-известната програма за тестване на графичната производителност ще се откажат ей така лесно от развитието на едноименната поредица — все пак, в края на финалните надписи на всяко издане винаги се мъдри загадъчната подсказка “3Dmark will return…”. Вече над десет години, компанията Фючърмарк разработва популярния пакет от тестове 3DМарк, стараейки се с всяка по-нова версия да бъде в крак (или дори отвъд) с технологичните постижения в областта на 3D графиката в реално време и едновременно давайки еднаква база за сравнение на производителността между милиони потребители. Последното издание на 3DMark “Vantage” се състоя през 2008 г. и за радост или разочерование на потребителите беше предвиден да работи само под операционната система Виста, поради изискванията за DirectX10 съвместимост.

В интервю с представители от Futuremark стана ясно, че компанията работи сериозно върху нова версия на 3DMark — този път разработена изцяло за последния графичен стандарт DirectX11 и съвместим с операционните системи Виста и Windows 7. От компанията обещават, че новият 3DMark ще бъде пълен спектакъл за сетивата и ще се възползва обширно от възможностите на последното поколение графичен хардуер под DirectX11, нещо което така и не видяхме в предишното издание — 3DMark “Vantage”, под DirectX10.

Срокове и точни дати за привършване на работата още не са обявени, но предвид настоящото състояние на пазара на графични ускорители, където NVIDIA все още се очаква да представи свoите DirectX11-съвместими продукти, явно ще почакаме още доста месеци.

Източник: xbitlabs.com


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.