Dell XPS 1330 лаптоп с LED подсветка

Dell XPS 1330 лаптоп с LED подсветка

В раздел: Ревюта от на 26.05.2008, 9,350 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

Както бях обещал преди време в ревюто на 13″ преносим компютър Dell XPS 1330 Red в момента, в който се появи версията на този модел лаптопи с LED (светодиодна) подсветка на екрана, ще има допълнение на ревюто. Ето, че това се случи и у нас вече може да се купи и WLED версия на Dell XPS 1330, а по-надолу ще може да прочетете и каква е разликата спрямо “нормалния” модел с CCFL подсветка на екрана…


Миналият път налице за тест беше червен модел на лаптопа, а този път “жертвата” беше в синьо, като разликата далеч не е само в цвета на преносимия компютър. Естествено този път е налична друга подсветка на екрана, нещо, което е свързано и с промяна на размерите на лаптопа, а също така са налице и разлики в хардуера…


Какви са хардуерните разлики


Основната разлика при WLED (модела със светодиодна подсветка) варианта, освен във вид на енергийно по-ефективна подсветка е свързана и с различен физически размер на екрана. Докато при моделите с традиционна CCFL подсветка дебелината на екрана е от порядъка на 10 милиметра, то тук тя е едва около 7mm. Това от своя страна води до малко по-тънък цялостен корпус и по-леко шаси, макар и не с много, което може да се каже, че прави още по-атрактивен този и без това компактен модел преносим компютър.


Друга важна разлика, която е пряко свързана с вида на използваната подсветка и по-скоро с дебелината на корпуса на екрана е използването на 300 хил. пикселна уеб камера, вместо традиционната двумегапикселна. Явно просто намалените размери на вградената в “капака” на лаптопа камера не позволяват използването на по-големия двумегапикселен модул, затова е заложено на 300Kpixel версия. Всъщност дори по-малката като резолюция камера се справя съвсем прилично при водене на видео разговори със Skype например, така че няма от какво да се притеснявате.


Следващата по-съществена разлика е във вида на инсталираната на лаптопа операционна система, като при този вариант е налице 32-битова Windows Vista Bussiness (паметта е 2GB, така че няма пряка необходимост от 64-bit). Разликата е съществена спрямо използването на Windows Vista Home Basic при предишния тестван модел, като разбира се и този фактор се отразява и върху допълнителното покачване на цената на разновидността на лаптопа с LED подсветка.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , ,


Коментарите са забранени.