13″ преносим компютър Dell XPS 1330 Red

13″ преносим компютър Dell XPS 1330 Red

В раздел: Ревюта от на 12.04.2008, 22,193 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

«»

От скоро у нас има още един официален дистрибутор на марката Dell у нас и това е фирмата АСБИС България (Asbis Bulgaria), благодарение на което най-накрая у нас може да се намерят и някои от по-интересните продукти на компанията Dell. Благодарение на новия дистрибутор ще имаме възможност да тестваме обстойно и да ви представим доста от по-интересните продукти на компанията, които не само можете в последствие да видите на живо (например в офиса на Хардуер БГ), но също така дори да си купите при желание.

Като за начало ще започнем с една от разновидностите на доста интересния компактен 13-инчов лаптоп Dell XPS 1330 в червена версия, като този модел е достъпен и в няколко други цвята. Всъщност изборът на червения цвят просто е на база лично предпочитание, като спокойно може да се насочите към друг цвят, който ви допада повече. А скоро може да очаквате още ревюта на интересни продукти, като например големите монитори на Dell, други преносими компютри на компанията и т.н.

Dell XPS 1330 опаковка и аксесоари


Предстои доста сериозен преглед на самия лаптоп, но все пак трябва да започнем съвсем отначало и да караме подред, като в случая започваме наистина от началото – кашона, в който идва опакован преносимия компютър.


Отваряйки опаковката на лаптопа, първо ще попаднете на кутията, в която се намират всички допълнителни аксесоари, а под нея в кашона ще намерите и самия лаптоп. Преди това, обаче нека разгледаме по-подробно какви аксесоари получавате с този модел от XPS серията мултимедийни преносими компютри на Dell.


Започваме с инструкцията под формата на малка брошурка как да стартирате своя лаптоп, която съм сигурен, че никой няма и да погледне, стига поне веднъж да е виждал лаптоп и да знае как се работи с него. Естествено налична е и цяла купчина с дискове, като добрата новина е, че в комплекта е включен и диск за преинсталация на Windows Vista Home Basic операционната система, с която идва този конкретен модел (има възможност и за модел с Vista Bussiness). Освен диска на операционната система, интересно е и наличието на диск съдържащ Dell MediaDirect софтуера, който може да се окаже доста полезно допълнение, но повече за него след момент. Наличен и инсталационен диск за Works версия 8.5 (това дали пък го ползва някой?), както и диск с Roxio Creator & MyDVD DE версия 9.0, както и разбира се диск с драйверите за лаптопа, плюс допълнителен съдържащ специално софтуера и драйверите за вградената уеб камера.

Dell MediaDirect е под формата на мултимедиен плейър за аудио, видео и снимки, който може да бъде стартиран независимо от операционната система и се зарежда доста по-бързо от Vista. Софтуерът всъщност е разработка на Cyberlink (добре познато име в тази област), като изглежда тази негова вариация е базирана на Windows XP, вместо на традиционно използваното в такива решения Linux ядро. Програмата се стартира с натискането на допълнителния Home бутон (този с къщичка), който се намира отляво на бутона за нормално стартиране на компютъра, като след първото стартиране (инициализация) на софтуера, зареждането е наистина бързо. Удобното в това решение е, че се поддържа и възможност за преглеждане на списъка с контакти, календара със срещи и PowerPoint презентации, като разбира се е необходимо да се използват тези функции на Windows приложенията, за да може данните да са достъпни в MediaDirect. Програмата има възможност за преглеждане за поддържаните файлови формати из различните дялове на диска, както и за работа с USB флаш, така че в определени ситуации може наистина да е доста полезна. Особено ако се налага да направите някаква бърза справка докато сте в движение, но не ви се чака бавното зареждане на Vista. В допълнение, включеното в комплекта на лаптопа дистанционно управление също може да се използва за управление в Dell MediaDirect, като повече за него след малко.


Следва черен кожен калъф, който на пръв поглед изглежда почти, колкото да е с размери за прибиране на лаптопа в него, но в действителност предназначението му е съвсем друго, което обаче можете да установите чак след като го отворите…


В действителност черният кожен калъф е, за да си държите в него подробното ръководство за инсталация и ползване на преносимия компютър, което вече е прибрано в него, както и да приберете дисковете със софтуер и драйвери от комплекта в него. Идеята е документацията и софтуера да са прибрани на едно място, така че ако ви потрябват да знаете къде се намират, а при нужда да може и лесно да ги носите заедно с лаптопа.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3
  3. Page 4
  4. Page 5
  5. Page 6
  6. Page 7
  7. Page 8
  8. Page 9
  9. Page 10
  10. Page 11


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.