Xerox отваря изследователски център за нововъведения в Индия

Xerox отваря изследователски център за нововъведения в Индия

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.03.2010, 4,174 показвания

Първата изследователска инициатива на компанията в развиващ се пазар обединява познанията и опитът на индийските академици, учени и клиенти

София, 25 март 2010 г. – Корпорация Xerox представи свой нов изследователски център в Индия, проектиран да обедини усилията на учени и инженери с водещи индийски академични институции, изследователски лаборатории и индустриални партньори. Първоначалната му мисия е да разработи решения за управление на документи, предназначени за страни с развиващи се пазари и да допринесе с нововъведения в предлагането на решения и услуги.

„Изследователският център Xerox Индия илюстрира нашия дългосрочен ангажимент към клиентите в развиващите се пазари,” каза Софи Вандебрук , изпълнителен директор за технологии и президент на Xerox Innovation Group – подразделението за нововъведения. „Създаването на изследователски център в Индия ни позволява да използваме местния опит и да го приложим в глобалните ни инициативи.”

Разположен в град Ченай, изследователският център ще позволи на Xerox да разшири и развие стабилното партньорство, което компанията вече е установила с най-добрите технически и икономически висши училища в Индия. Изследователските дейности ще допринесат за развитието на глобалния опит на Xerox в дигитализирането, търсене в текстови масиви, интелигентно управление на документи, лингвистика и етнография с последно поколение технологии и нови насоки за развитие като cloud computing и социални мрежи.

„Отворените нововъведения са същността на начина, по който провеждаме изследвания не само в Индия, но и във всички изследователски центрове на Xerox по света,” каза Мийра Сампат, директор на Изследователския център за нововъведения Xerox Индия. „Обединяването на нашите усилия с 500-те учени в останалите центрове в САЩ, Канада и Франция ще ни позволи да впрегнем мощта на една наистина глобална мрежа и да провеждаме високотехнологични изследвания, за да създаваме уникална стойност за нашите клиенти по света.”

Някои от текущите изследователски проекти включват:

  • Многостепенни услуги за управление на документи – Xerox ще сътрудничи с Индийския Технологичен Институт Мадрас, за да използва компютърни изчисления в облак за подобряване ефективността на предоставянето на услуги за управление на документи.
  • Приложения за автоматизирани работни потоци – в партньорство с Бизнес Инкубатора за Селскостопански Технологии на института Мадрас, Xerox разработва иновативни решения за подобряване работните процеси в малки технологични предприятия в селските райони на Индия.
  • Машинно обучение за услуги – в партньорство с Индийския институт на науките, този проект е насочен към начина, по който машинното обучение и теоретичните игрови принципи могат да бъдат комбинирани за подобряване на онлайн портали за услуги.

„Истинското партньорство е това, в което и двете страни допринасят със стойностни решения,” каза проф. Тимъти Гонслейвс, директор на Технологичния Институт Манди, бивш декан на Катедра Компютърни Науки и Инженерство в Технологичния Институт Мадрас. „Xerox е компания с утвърден имидж, благодарение на своите нововъведения и високотехнологичната изследователска дейност. Студенти и професори от Института Мадрас и Бизнес Инкубатора за Селскостопански Технологии са силно облагодетелствани от тясното сътрудничество с учените на Xerox при специфичните за Индия бизнес предизвикателства.”

Центърът ще продължи да развива подобен модел на сътрудничество с най-големите таланти в сферата на науката и технологиите в Индия. Xerox Индия активно търси сътрудници и учени-изследователи. Програмите за студентско сътрудничество и обмен също са в обсега на партньорството за отворени нововъведения.

Като допълнение към изследователския център, по-късно тази година Xerox планира да отвори демо център за Xerox технологии, в непосредствена близост до централния офис на компанията в Индия, разположен близо до Делхи. Там клиентите и партньорите на Xerox в Индия и близките региони ще имат възможност да разглеждат най-новите технологии и разработки от изследователските центрове на Xerox по света. Изложбеният център ще помага на учените в Индия да научат повече за нуждите и навиците на местните клиенти.

За Xerox

Xerox е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. Xerox предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 партньори и 89 оторизирани реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и услуги ще намерите на: www.xerox.bg и www.xerox.com.


Етикети: , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.