AMD поставя нови стандарти по отношение на цена, производителност и енергопотребление в информационните центрове

AMD поставя нови стандарти по отношение на цена, производителност и енергопотребление в информационните центрове

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.03.2010, 5,381 показвания

Платформата AMD Opteron™ серия 6000 с Direct Connect Architecture 2.0 предлага повече ядра и памет за по-малко пари

AMD обяви своята нова сървърна платформа с първите в света 8- и 12-ядрени x86 процесори за масовия 2P и 4P сървърен пазар. Платформата AMD Opteron™ серия 6000 адресира неотложните нужди на системните интегратори и ОЕМ производители днес – производителност според натоварването, енергийна ефективност и обща стойност, като при това предлага повече ядра и памет за по-малко пари. Водещи OEM производители като HP, Dell, Acer Group, Cray и SGI пускат нови системи базирани на високо мащабируемите и надеждни сървърни платформи на компанията.

“ AMD за пореден път предефинира сървърния пазар в съответствие с изискванията на клиентите,” каза Патрик Патла, вицепрезидент и управител на поделението за сървърни и вградени решения в  AMD.  “Платформата AMD Opteron 6000 Серия дава стартовия сигнал на нова ера на сървърните системи, сериозно раздвижва днешната сървърна икономика и предлага производителност-на-ват, стойност и съвместимост, която клиентите търсят за реалните товари на съвременните работни центрове.”

Характеристиките на новата  платформа AMD Opteron серия 6000 включват:

 • Единствените в ИТ индустрията 8- и 12-ядрени x86 сървърни процесори разполагат с до два пъти по-висока производителност от нивото на предишното поколение AMD 6-ядрени процесори, или 88 % увеличение на производителността с целочислени операции и 119% увеличение на производителността при изчисления с плаваща запетая.
 • Усъвършенстван интегриран контролер за работа с паметта, поддържащ 4 канала DDR3 памет с до 2,5-кратно подобрение на общата пропускателна способност на паметта.
 • 33% повече канали памет на процесор отколкото конкурентните 2P решения.
 • 50% по-висок DIMM капацитет в сравнение с предишните поколения, с до 12 DIMMs на процесор, с което се увеличава наличната обща памет и се подобрява виртуализацията, както и работата с бази данни и производителността на „тежките” приложения.
 • Чипсет AMD серия 5600 с възможност за I/O виртуализация, поддръжка на HyperTransport™ 3.0 и PCI Express® 2.0.
 • Премахване на “4P данъка”, тъй като същите процесори могат да се използват в двупроцесорни (2P) и четирипроцесорни (4P) конфигурации, и процесорите за 4P-машини са на същата цена както тези за 2P-системи, което значително подобрява стойността в 4P пространството.
 • Безпрецедентно съотношение цена/производителност. Сравнявайки най-производителната 2P конкурентна платформа и подобна най-производителна 4P AMD-базирана платформа, клиентите могат да видят удвоена производителност и повече от 10% по-ниска обща цена на процесорите.
 • Нови функции за управление на енергията, включващи C1E състояние за пестене на енергията при бездействие, Advanced Platform Management Link позволяваща на платформите с APML да бъдат следени дистанционно за използването на енергията и за охлаждането, и технологията AMD CoolSpeed, която автоматично намалява p-състоянията, ако дадена температурна граница бъде превишена.
 • Широк интервал опции за захранване и производителност без компромис по отношение на достъпната функционалност.
 • Стабилност и продължителност на платформата. Новата AMD Opteron платформа осигурява съвместимост по чипсети и цокли между 2P и 4P конфигурациите, и ще бъде съвместима с планираните за следващото поколение AMD сървърни процесори с кодово наименование “Bulldozer”.

Допълнителни източници


Етикети: , , , , , , , , , ,2 коментара

 1. 1 linuxman // 30.03.2010 в 16:45

  Идат новите процесори със сервер от НР.

 2. 2 linuxman // 30.03.2010 в 16:46

  http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1598895/hp-adds-proliant-g7-servers Линк за HP G7 a MD MagnyCours