Мултимедиен аудио и видео плейър TViX HD M-4100SH

Мултимедиен аудио и видео плейър TViX HD M-4100SH

В раздел: Ревюта от на 19.12.2007, 6,865 показвания
Страница от ревюто: 1 2

«»

Сглобяването на мултимедийни компютърни конфигурации за хола напоследък е нещо съвсем нормално за хората, които искат да могат да се наслаждават на актуални филмови заглавия у дома. Особено често срещано явление е това при хората, разполагащи с LCD или плазмени телевизори с висока резолюция, а дори и при потребители използващи проектори в основата на домашното си кино. И докато сглобяването на компютърна конфигурация, чиято цел е предимно възпроизвеждането на аудио и видео файлове не е лоша идея, то на пазара вече има и други готови алтернативи. Става дума за мултимедийните плейъри на корейската компания DViCO носещи наименованието TViX, които са център на това ревю и по специално един от най-новите модели в лицето на TViX HD M-4100SH.

Поглед отблизо


TViX HD M-4100SH едно доста компактно и симпатично устройство, значително по-малко като размери от повечето мултимедийни компютърни конфигурации, което определено ще пасне по-добре в хола до телевизора и другата електроника. Всъщност размерите на плейъра можеше да са дори още по-компактни, ако той не разполагаше с възможността за инсталация на 3,5-инчов S-ATA твърд диск вътре в корпуса. Възможност, която честно казано е доста удобна, макар, че дори и без твърд диск устройството няма проблеми да се справя с гледане на филми по мрежата от компютъра или независим мрежов твърд диск.

В предната си част плейъра има на разположен удобен и доста четлив VFD, а не LCD екран, който служи да информира потребителя за настоящата функция на устройството. В дясната част на предния панел са разположени бутони за управление, като техният брой е сравнително ограничен, но напълно достатъчен за изпълнението на базовите функции на устройството. Една интересна възможност, която много ни допадна по време на теста, е това, че подсветката около бутоните се изключва автоматично при възпроизвеждане на филм. Това внимание към детайлите е голям плюс, тъй като всички знаем колко дразнещо е да има някаква ярка светлина близо до екрана, която да ни разсейва и дразни по време на гледане на филм.


Поглеждайки в задната част на устройството можете да останете приятно изненадани от големия брой видеоизходи за различните стандарти, както и от богатите възможности за разширяване на функционалността на плейъра. Става дума за наличието на композитен, S-Video, компонентен и дори HDMI видеоизходи в комбинация с аналогов стерео и цифров оптичен S/PDIF аудио изходи. Освен тях са налични мрежов конектор и USB порт за директна връзка към компютър, опционален слот за инсталирането на DVB-T тунер (не особено полезна екстра за България към момента) и още два многофункционални USB конектора. Интересното при тези два допълнителни USB порта е възможността за свързване на доста разнообразен вид устройства към тях. Посредством тях можете да включите USB флаш памет, външен USB твърд диск или дори USB-базирано оптично устройство и да получите достъп до файловете съхранявани на него. Предвидена е дори възможност за разширяване на функционалността на плейъра, осигурявайки достъп до безжична мрежа, ако включите някой от съвместимите USB безжични мрежови адаптери. Всичко зависи от това, какво ви е необходимо и с какво разполагате, но възможностите за ъпгрейд на функционалността на плейъра се доближават максимално до тези на нормална компютърна конфигурация.


Стандартната окомплектовка включва съвсем базовите нужди във вид на ръководство за инсталация и ползване, захранващ кабел, USB кабел за връзка с компютъра, композитен видео/аудио кабел и разбира се удобно дистанционно управление. Всички останали неща е необходимо да си набавите според личните си нужди, например ако имате телевизор с висока резолюция и HDMI вход е най-добре да използвате съответния видеоизход от плейъра, което ще изисква да си закупите допълнително HDMI кабел. Ако вашият телевизор няма HDMI вход, а вместо това разполага с DVI, то освен HDMI кабел ще ви е необходим и преходник от HDMI към DVI, за да може да се насладите на максималното възможно качество. Разбира се, ако използвате по-стар телевизор, може да се насочите към някой от алтернативните аналогови стандарти за видео връзка с плейъра, но те не предлагат толкова качествен видеосигнал, особено ако възнамерявате да гледате основно HD филми. Всъщност, ако си купувате този плейър за гледане на филми с висока резолюция е най-добре да се замислите и за ъпгрейд на телевизора към модел, който разполага с цифров видеовход и поддържа HD (HD Ready или Full HD)…Всички страници от статията:

  1. Page 2


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.