4GB USB флаш памет Corsair Survivor

4GB USB флаш памет Corsair Survivor

В раздел: Ревюта от на 16.08.2007, 10,345 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

USB флаш паметите отдавна са се превърнали в нещо съвсем нормално за повечето потребители и в тази област рядко има изненадващи нови продукти. Обикновено ставаме свидетели на модели с по-голям капацитет, по-бърза скорост на работа или по-компактни размери, но не и на такива, които да са различни от всичко останало. Именно такова ново и различно попълнение се явява Survivor серията USB флашчета на компанията Corsair, които от съвсем скоро са налични и на нашия пазар.

Най-интересното при Corsair Survivor се явява корпуса, които е във вид на цилиндър изработен изцяло от специална подсилена алуминиева сплав. Това, в комбинация с допълнително гумено уплътнение и две ленти осигуряват отличната издръжливост на флашчето на неблагоприятни условия.


В конкретния случай ще разгледаме 4-гигабайтовият модел Survivor, като освен него има такъв с капацитет 8GB. На практика разликата между двата модела обаче се изразява само в използваните чипове флаш памет, като при 8-гигабайтовата версия те са с по-висока скорост на трансфер. По отношение на алуминиевия корпус и възможностите осигурявани от него двата модела са идентични и разполагат с еднаква функционалност във вид на издръжливост на неблагоприятни условия. Това, което от Corsair обещават за тази серия USB флаш памети е водоустойчивост на дълбочина до 200 метра, както и издръжливост на силни удари и вибрации, а доколко това е така подлежи на допълнително тестване, но определено можем да приемем на доверие тези обещания…


На задната страна на опаковката, която не е от най-лесните за отваряне, има публикувана кратка таблица с данни за количеството мултимедийна информация, която може да се побере на 4GB. И макар че тя дава общ поглед, то тя е малко странна на база подбор на типа информация, която може да бъде съхранена. Кой например би си напълнил флаша с видео използващо 15 кадъра в секунда, вместо такова с 25-30 fps?


Освен цилиндъра съдържащ самото флашче, в комплекта е включен и удължителен USB кабел и верижка за носене на врата, която е от типа използван от американските войници (Dog Tag). Идеята на Corsair явно е да може да си носите флашчето закачено на врата, но след проба на този замисъл определено можем да твърдим, че това не е никак удобен вариант. Далеч по-добре е да си закачите флашчето към връзката с ключовете…Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , , ,Коментарите са забранени.