Nvidia GeForce 8500GT, 8600GT и 8600GTS

Nvidia GeForce 8500GT, 8600GT и 8600GTS

В раздел: Ревюта от на 7.05.2007, 21,457 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7

«»

Ето, че от Nvidia Обявиха официално графични ядра поддържащи DirectX 10 и за видеокартите в средния ценови клас. Става дума за модели на базата на GeForce 8500GT, 8600GT и 8600GTS, като реакцията на техните партньори беше светкавична и на пазара вече има доста предложения с новите графични чипове. Естествено няма как да пропуснем да тестваме тези нови графични попълнения и да ги сравним спрямо техните доскорошни конкуренти от седмата серия. И наистина все още можем да си останем само с това сравнение, тъй като все още липсват игри поддържащи DirectX 10 или поне приложения, които да може ефективно да се възползват от новите графични възможности. На практика за DX10 и Vista все още има единствено технологични демонстрации, било то на Nvidia или на техни партньори, но нито един финален продукт. Така или иначе една видеокарта от ново поколение, поддържаща DirectX 10, която се представя по-добре от своите предшественици и конкуренти би била по-добър избор. Макар все още да няма какво да използва новите и възможности пълноценно, защото това си е инвестиция за близкото бъдеще… ;)


Едни от първите видеокарти, които се появиха у нас на база на новите графични ядра и които съответно взехме за тестове са Point of View GeForce 8500GT и GeForce 8500GTS и Gainward GeForce 8600GT. Съответно продуктите на PoV ни бяха любезно предоставени за тест от фирма Vali, a видеокартата Gainward от фирма Reset Computers.


Point of View GeForce 8500GT


Започваме с видеокарта от най-ниския клас сред новопредставените модели графични чипове – GeForce 8500GT. И макар очакванията ни за този базов модел, който е с крайна цена от порядъка на 130 долара да бяха доста големи, то той за съжаление не успя да ги оправдае. Просто базовото референтно изпълнение не е достатъчно удачно замислено, което води и до по-ниската производителност спрямо нашите очаквания.


Като за карта от по-нисък клас и окомплектовката не е нещо специално. Налице са всички базови елементи във вид на кратко ръководство, диск с драйвери, DVI -> DSUB преходник, компонентен видеокабел и композитен такъв. Най-интересно обаче е наличието на композитния удължителен кабел, който не разполага с конектор, който да може да се включи директно в самата видеокарта.


Изпълнението на картата не се различава особено то референтния дизайн, макар от PoV да са сложили по-добро и голямо като размери охлаждане. За съжаление, макар, че радиатора попада и над чиповете памет, то реално той няма контакт с тях. А това е нещо, което спокойно можем да сметнем за недостатък, тъй като с по една терпопроводяща подложка щеше да се подобри охлаждането и на паметта. За щастие поне по-големият охладител има за цел да компенсира по-слабата перка, което се отразява и на доста ниското ниво на шум, издаван от нея. Така или иначе, дори след приличен овърклок охладителя успява да поддържа нормални нива на температурата.Всички страници от статията:

  1. Page 2
  2. Page 3
  3. Page 4
  4. Page 5
  5. Page 6
  6. Page 7


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7
Етикети: , , , , , ,Коментарите са забранени.