Първите “Plug and Print” лазерни принтери вече са на пазара от HP

Първите “Plug and Print” лазерни принтери вече са на пазара от HP

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.04.2010, 3,884 показвания

HP усъвършенства серията принтери HP LaserJet Pro с нова технология – „Plug and Print”. Тя позволява на клиентите да започнат да принтират до две минути след включване на устройството, без да инсталират софтуер и драйвъри от CD.  Достатъчно е само да свържат своя компютър с принтера чрез USB кабел.

Новата серия монохромни принтери с функция HP Smart Install включва HP LaserJet Pro P1102/P1102w – един от най-енергийно ефективните принтери на планетата,(1) мултифункционалните устройства HP LaserJet Pro M1132/M1212nf и моделите HP LaserJet Pro P1566/P1606dn.

“Нашите клиенти търсеха лесен печат и ние им го предлагаме. Вече ги няма неудобните дискове и свалянето на драйвери”, коментира Асен Георгиев, Маркетинг и продуктов мениджър, „Решения за печат” (IPG) в НР. “HP Smart Install е бъдещето на принтирането”, добави той.

  • Лазерните принтери с HP Smart Install

Новата продуктова линия HP LaserJet Pro е с изчистен дизайн в черно и бяло. Устройствата осигуряват добри резултати на много достъпна цена, което дава възможност на малкия и среден бизнес да използва последната технология на НР и като допълнение да намали вредното си влияние върху околната среда.

Принтерите имат и новата технология Auto-On, която интелигентно отчита дейностите на потребителите. Например, когато дадена задача е изпратена до принтера, тя автоматично го „събужда” от режим на дълбока хибернация.(2) Auto-On се допълва от Auto-Off, която от своя страна автоматично определя режима на устройството и го изключва, когато няма подадени задачи.

С технологията HP Auto-On/Auto-Off новият лазерен принтер HP LaserJet Pro P1102 може да намали до 72% разходите за електроенергия в сравнение с предшественика си.(3) Принтерите използват и оригинални консумативи на НР с енергийно ефективен тонер, който намалява разхода за електроенергия с до 35% за всяка отпечатана страница в сравнение с предходните модели.(4)

  • Достъпният и компактен HP LaserJet Pro P1102  е с опция за безжична мрежа(5), което го превръща в първия модел на компанията от този клас, поддържащ Wi-Fi. Той е и най-малкият и най-достъпен лазерен принтер на HP. Моделът се отличава с бързина и професионално качество на разпечатките, лесен за употреба контролен панел и технологията HP Auto-On/Auto-Off.
  • Mногофункционалните устройства HP LaserJet Pro M1132/M1212nf имат всички характеристики на лазерните принтери, които в момента са на пазара и в същото време са на едни от най-ниските цени. Те имат, функциите HP Auto-On/Auto-Off и HP Instant-on Copy, а някой от тях са и с вградени мрежови възможности и факс. Освен това на малкия и среден бизнес се предоставя възможността да копира двустранно ID карта на една страница с функцията ID Copy.
  • Принтерите HP LaserJet Pro P1566 и HP LaserJet Pro P1606dn(6) предлагат изключително качество и производителност  за малкия и среден бизнес. С висока скорост на принтиране, автоматичен двустранен печат за пестене на хартия и вградена мрежова функционалност. Тези нови настолни принтери предоставят на клиентите шанса да увеличат продуктивността си при извършването на всекидневни си дейности.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) Консумацията на електроенергия за отпечатването на една страница е базирана на TEC измервания отчетени от energystar.gov и eu-energystar.org през март 2010 г. Методологията и резултатите при реални тестове могат да варират.

(2) Възможностите на HP Auto-On and Auto-Off се определят от настройките на принтера.

(3) В сравнение с HP LaserJet P1005.

(4) Намаляването на разхода на електроенергия е изчислено при сравнение с подобен клас устройства и обикновен тонер на НР с нов енергийно ефективен тонер на НР. Заявените  нива на консумация на електроенергия са разделени на страници в минута, на база на печат на стандартна тестова страница. Реалните нива на консумация могат да варират.

(5) Безжична мрежа се предлага само на HP LaserJet Pro P1102w. Мрежата се влияе от физическата обстановка и разтоянието от точката на достъп.

(6) Функцията за автоматичен двустранен печат и вградена мрежова карта се предлагат само на модела HP LaserJet Pro P1606dn.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.