Nvidia Quadro Digital Video Pipeline с поддръжка и за 3D в реално време

Nvidia Quadro Digital Video Pipeline с поддръжка и за 3D в реално време

В раздел: Новини от на 13.04.2010, 4,962 показвания


От Nvidia обявиха официално своето ново решение Quadro Digital Video Pipeline, което има за цел да реши сложния проблем с получаването, обработването и излъчването на традиционен видеоматериал в 2D, както и на набиращият като популярност формат на 3D видео. Става дума за цялостна система на базата на графични процесори от Nvidia всички интегрирани в гъвкава, надеждна и разбира се ценово ефективна компютърна система, която може да извършва целия процес от начало до край.– Получаването на видео съдържание става с помощта на HD-SDI интерфейси, като Quadro DVP системата може да поеме и в реално време едновременно до 4 потока в 2D формат или два в стереоскопичен 3D вид – по един за всяко от очите на потребителя, или общо 4 в 2D, които се сглобяват в два 3D образа. А с помощта на графичните процесори режисьорите могат да разчитат на преглед с максимално качество на изображенията, които постъпват на входа на системата.

– Обработката на полученото видео през HD-SDI входовете позволява рендирането и наслагване на допълнителна 3D графика, визуални ефекти и преходи без забавяне, даващи възможност за създаването на наистина добри и заангажиращи вниманието предавания.

– Извеждането на обработения видео сигнал позволява подаване на отделни HD-SDI видео потоци със звук за незабавен преглед на финалния обработен видеоматериал и съответно неговото съхраняване или излъчване към зрителите.Nvidia Quadro Digital Video Pipeline поддръжка както DirectX, така и OpenGL с цел да осигури на софтуерните разработчици и интегратори на готови решения да създават сложни системи с помощта на една обща, но много гъвкава като възможности решение, така че тя да пасне на специфичните нужди на всеки потребител.

Системата се състои от три основни компонента, като в зависимост от конкретните нужди тя може да бъде свивана като възможности или разширявана. В началото на работния процес стои Quadro SDI Capture карта, която се грижи за получаването на входящия видеоматериал от съответните източници, като например 2D или 3D видеокамери, оборудвани със SDI видеоизходи. След получаването на входящия видеоматериал той бива пренасочван към професионален видеоконтролер Quadro FX, който служи за самата обработка и наслагване на допълнителни елементи или ефекти, както и за евентуална корекция на видеото в реално време. На финала остава извеждането на готовия видеоматериал посредством Quadro SDI Output контролер, като този компонент не е задължителен ако например изходящия материал се компресира за интернет излъчване, където не е необходим SDI изход, а файлов такъв. По отношение на Quadro FX контролерите също има възможност за използване на различни решения, като за момента се поддържат Quadro FX 5800, Quadro FX 4800 и Quadro FX 3800. Така че в зависимост от нуждите на потребителя може да се използва по-мощен графичен процесор Quadro или по-слаб такъв.

Повече информация за Nvidia Quadro Digital Video Pipeline…


Етикети: , , , , , , ,Коментарите са забранени.