ASUS ROG Crosshair IV Formula – дънна платка за геймъри

ASUS ROG Crosshair IV Formula – дънна платка за геймъри

В раздел: Новини от на 28.04.2010, 4,087 показвания

Компанията ASUS официално представи дънната платка ASUS ROG Crosshair IV Formula, която за първи път беше показана на изложението CeBIT 2010. В новото дъно е реализиран интерфейс за настройки и мониторинг ROG Connect, система за автоматичен оувърклок Turbo Key II, функция за отключване на процесорните ядра Core Unlocker и технология за управление на пропускателната способност в мрежова връзка GameFirst.

ASUS ROG Crosshair IV Formula

Новото дъно поддържа работа с двуканална памет DDR3 2000 MHz, като в допълнение са налични още шест порта SATA 6 Гбит/сек, три порта SATA 3 Гбит/сек и два порта USB 3.0. Аудиосистемата представлява вграден процесор SupremeFX X-Fi, напълно съвместим с технологията EAX 4.0.

Функцията Core Unlocker, приложена в ASUS ROG Crosshair IV Formula, позволява отключването на допълнителни ядра в процесора с едно натискане на определен бутон, което съществено повишава производителността на системата. В комплекта на описаната дънна платка ще присъства още новата вересия на приложението Turbo Key II, което позволява оувърклок на системата в автоматичен режим, като дава възможност за задаване на параметри за повишаване и тестове за стабилността на работата. Интелигентната охладителна система на дънната платка позволява доста добри  възможност за повишаване на производителността при оувърклок.

Функцията ROG Connect позволява настройването и следенето на параметрите на основния компютър с помощта на включен в USB порта ноутбук или нетбук, като изобразяваните на резултатите са в реално време и във вид на диаграми.


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,


Един коментар

  1. 1 6-ядреният AMD Phenom II X6 1090T BE – оувърклок до рекордните 6,8 GHz на течен азот – hardwareBG.com // 25.03.2011 в 20:08

    […] че тестовият стенд включва в себе си дънната платка ASUS Crosshair IV Formula, базирана на висококласния чипсет AMD 890FX, а охлаждането […]