Gainward с алтернативна версия на GeForce GTX 470

Gainward с алтернативна версия на GeForce GTX 470

В раздел: Новини от на 29.04.2010, 3,393 показвания

Дни след официалният анонс на видеокартите GeForce GTX 480 и GeForce GTX 470, компанията Gainward обяви намеренията си да представи собствена версия на GTX 470, притежаваща подобрен дизайн на платката и охлаждането. От началото на подготовката на тази алтернативна видеокарта за серийно производство мина доста време, но ето че все пак от Gainward обявиха пускането на своята нова видеокарта GeForce GTX 470 GOOD Edition.

GeForce GTX 470 GOOD Edition

Съкращението “GOOD” в наименованието на продукта всъщност означава Gainward Optimized Own Design или “собствен оптимизиран дизайн на Gainward”, който се изразява в леко увеличени размери на платката, чиято дължина е 10.5″ в сравнение с оригиналната версия GeForce GTX 470, която е 9.5″. Захранващата подсистема е изпълнена с по-качествени компоненти, а охладителят съчетава в себе си топлопроводи (heatpipes) с диаметър 6 мм и два вентилатора с диаметър 80 мм.

По информация на производителя, този охладител е способен да понижи температурата на видеочипа с до 10-12 градуса по Целзий, осигурявайки и по-тиха работа в сравнение с референтния дизайн на GeForce GTX 470. Номиналните честоти остават стандартните – 607/1215/3348 MHz (с потенциал за по-добър овърклок), паметта също е със стандартния за модела обем 1280 МВ и разбира се е GDDR-5. Интересен момент е, че на задния панел на видеокартата са изведени четири порта: два DVI и един HDMI и един DisplayPort, като DP конектора традиционно липсва. Цената на видеокартата все още не се съобщава, но очакванията е тя да не е мнго по-скъпа от референтните модели GTX 470.


Етикети: , , , , , , ,


Коментарите са забранени.