Трябва да вземете решение за управление на печатни услуги? Според IDC MarketScape лидерът е Xerox

Трябва да вземете решение за управление на печатни услуги? Според IDC MarketScape лидерът е Xerox

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.05.2010, 2,791 показвания

Съвет от експертите: Управлението на печатни услуги може да намали разходите до 30%, единствено при условие, че е изпълнено добре

Компаниите, които обмислят внедряване на модел с управление на печатни услуги, би трябвало да обърнат внимание на обхвата на услугите, които доставчикът предлага и на стратегическата ориентация за бъдещи услуги, според фирмата за проучвания IDC и нейния скорошен доклад* MarketScape за управление на печатни услуги. Докладът, който позиционира Корпорация Xerox като лидер, анализира нарастващия списък с доставчици на  печатни услуги и предоставя общ преглед на конкуретноспособността.

„Натовареният пазар на управлявани печатни услуги прави все по-трудно точното прецизиране на исканията към даден доставчик, от страна на клиентите” каза Майкъл Орасин, мениджър проучвания в IDC. “Високите резултати на Xerox в развитието на стратегическата визия и способността им да реализират успешно мащабни проекти показват, че компаниите, които търсят управлявани печатни услуги, искат партньор с пазарен опит и задълбочен подход, за да си осигурят най-широки възможности за реални резултати.”

Добре изпълнената програма за управление на печатни услуги може да съкрати рязко разходите с 30 процента, да увеличи производителността и да подобри природосъобразността – но не всички доставчици комбинират изброените три области. Препоръчително е мениджърите да направят оценка на следните фактори при избора на доставчик:

  • Подобряване на производителността: Наблюдава ли доставчикът на печатни услуги всички устройства и намесва ли се проактивно, за да се избегне забавяне на работата и да се поддържа продуктивността на служителите?
  • Фокус върху обслужването на клиента: Ще помогне ли на служителите да привикнат с новите технологии и работни процеси чрез мениджърски програми?
  • Текущо управление на разходите и отчетност: Има ли установен процес за отчитане, който показва как се осъществяват бизнес целите (разход, природосъобразност, сигурност и управление на риска)?
  • Поддръжка на устройства от различни производители: Поддържат ли оборудване от други производители, за да не се налага клиентите да заменят наличните устройства с произведени от доставчика?
  • Всеобхватно предложение: Предложението само за принтери в рамките на офисите на корпорацията ли е или може да обхваща и ведомствения печатен център, и виртуалното/домашното работно пространство?
  • Гъвкави продажби и дистрибуция: Има ли единна точка за контакт и последователен подход към управлението на печатните услуги за предприятия, които са разположени в различни точки по света?
  • Стремеж към нововъведения: Ще предостави ли доставчикът новаторски решения за по-ефективна работа на служителите – като добавена стойност към управлението на печата?
  • Постоянно следене на ефективността: Доставчикът ще отправя ли препоръки по качеството, които да доведат до измерими и устойчиви резултати?

„Има много начини да дефинирате и изпълнявате управление на печатни услуги, но единствено Xerox печели нарастващо признание като лидер, защото имаме утвърден подход и внушителна история от положителни резултати,” каза Стивън Кронин, президент на Xerox Global Services.

Като лидер в управлението на печатни услуги (MPS) Xerox първи предложи управление на печатни услуги за големи предприятия (EPS) с възможност да обхване всички елементи от печатната инфраструктура на една организация – от свързания в мрежа офис до ведомствения печатен център и виртуалното  работно място. Докладът MarketScape на IDC за управление на печатни услуги отличава Xerox заради стратегическата визия и способността да управлява проекти с високи постижения. Критериите за оценяване в различните раздели на доклада включват изготвяне на оферти, ценова конкурентноспособност, обслужване на клиенти и ангажимент към проучвания и развитие.

Портфолиото на Xerox за управление на печатни услуги обхваща и малкия и среден бизнес през глобалната мрежа от партньори. С клиенти като Fiat, Procter & Gamble, Reuters, Enterprise Rent-A-Car, The Dow Chemical Company и KeyCorp, Xerox е единственият доставчик на управление на печатни услуги, който контролира 1,5 млн. устройства от различни производители по цял свят.

*-IDC “IDC MarketScape: Worldwide Managed Print Services 2010 Hardcopy Vendor Analysis”. Doc # 222872, April 2010.

За Xerox

Xerox е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. Xerox предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 партньори и 89 оторизирани реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и услуги ще намерите на: www.xerox.bg и www.xerox.com.Етикети: , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.