Нови продукти оборудвани с “Military” клас компоненти от MSI

Нови продукти оборудвани с “Military” клас компоненти от MSI

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.05.2010, 4,603 показвания

След пускането на серията системни платки AMD 800 в началото на тази година, компанията MSI представи серия системни платки от Military Class – Big Bang-X Power, MSI X58, P55, H55, като в производството на всичките изброени устройства, компанията е използвала компоненти от high-end клас или наречените “Мilitary Class Components”.

В продуктовата серия Military Class от MSI са използвали полимерни кондензатори с висока проводимост (Hi-c CAP), които са известни с дългият си живот на работа, а с новото поколение дросели Icy Choke се намалява възможността от прегряване при голям ток, който се използва при оувърклок.

Military Class с Hi-c CAP

В сравнение с общата ефективност в стандартните кондензатори, същите продукти на сървърно ниво Hi-c CAP са със сърцевина от тантал (Ta) и независимо от работната температура, те увеличават жизнения цикъл на продукта 8 пъти, в сравнение със стандартните електролитни кондензатори, а при температура от 65°C, кондензаторите Hi-c CAP могат да работят 200 години.

msi_hi-c_cap

Благодарение на специалната си структура и вътрешните елементи, кондензаторите Hi-c CAP  имат до  15 пъти по-ниска вътрешна консумация на енергия, в сравнение със стандартните електролитни кондензатори, а другото нещо, което прави продуктите Hi-c CAP по-ефективни е наличният в тях механизъм за “само възстановяване”. Взети заедно, тези предимства водят до много по-стабилна и надеждна работа, дори и след оувърклок като в същото време се намалява и  общата консумация на системата и изискванията към мощността на захранващият блок.

Дросели Icy Choke

Новото поколение дросели Icy Choke представляват резултат от използвани в тях нови материали и особена конструкция, като в сравнение с традиционните дросели, новото поколение такива продукти притежават висока устойчивост на прегряване, ниско потребление на енергия и ниско ниво на генерираният шум. Температурата, до която се нагряват дроселите Icy choke при пълно натоварване е с до 20°C по-ниска от традиционните дросели. Всичките изброени по-горе предимства правят дроселите Icy Choke едни надеждни компоненти за повишаване на ефективността при подаване на захранващо напрежение и стабилността на работата на системата, като цяло.

msi_icy_choke

msi_icy_choke_2

Кондензатори Solid CAP

За разлика от стандартните кондензатори, в “твърдите” кондензатори Solid CAP от серията Military Class се използва алуминии и полимер с високо молекулярно тегло, което повишава устойчивостта им на прегряване. При работна температура от 80°C, животът на описаните компоненти не не по-малък от 10 години, като повишената устойчивост от прегряване намалява риска от “експлозия” и “протичане” на кондензаторите.

В допълнение към горе изброените качества, кондензаторите Solid CAP притежават относително нисък еквивалент на съпротивление (ESR), което намалява работната температура и потреблението на енергия. Ефективността и стабилността на тези продукти, отговаря, както на изискванията за дълъг живот на работа, така и за надеждността им.

msi_solid_cap


Етикети: , , , , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 petar // 03.05.2010 в 20:58

  хи хи 40 години – ке ни зарови:)))нямам нищо против “много здравите” неща, ама след като,компютрите остаряват морално за една година,тези Милитари нещица ке гният в мазето

 2. 2 LUBO_1 // 03.05.2010 в 23:43

  Като ползват милитари чаркове, поне и да ги поят като за милитари… ОЛОВНИ :D

 3. 3 inside // 04.05.2010 в 08:29

  Проблем ли е ако един такъв кондензатор solit cap е леко чукнат?

 4. 4 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 04.05.2010 в 14:53

  Ако е само леко чукнат – няма проблем, но ако е поизкъртен от основата си е зле…

 5. 5 inside // 05.05.2010 в 09:26

  Eми една отверка ми се отплесна и видях горе една точка чукната дано не се е пробил :D