ICY BOX IB-371StUS2-B – външен корпус за HDD от RaidSonic

ICY BOX IB-371StUS2-B – външен корпус за HDD от RaidSonic

В раздел: Новини от на 3.05.2010, 4,840 показвания

Компанията RaidSonic представи нов външен корпус за твърди дискове във форм-фактор 3.5” – ICY BOX IB-371StUS2-B. Устройството позволява с лекота превръщането на обичайния HDD за настолни персонални компютри в хранилище за информация, което може да се свърже без проблем към всеки компютър.

При създаването на ICY BOX IB-371StUS2-B, разработчиците са отделили особено внимание на безопасността на използвания HDD, така че потребителят да не се притеснява от вероятно прегряване на твърдия диск или някаква физическа повреда, като безопасността на устройството се гарантира от алуминиевата сплав, която е използвана при производството на корпуса и на 80-милиметровия вентилатор за ефективното охлаждане на диска във вътрешността на “чекмеджето”.

За да бъде по-привлекателен продуктът на RaidSonic, там където се намира охлаждащия вентилатор е използвано ефектно синьо осветление на фона на черния корпуса на ICY BOX IB-371StUS2-B, което прави устройството да изглежда стилно и съвременно, като в допълнение, съществува бутон, от който може да се изключи наличното осветление.

За да се отличава от многото подобни решения, ICY BOX IB-371StUS2-B притежава не един, а два интерфейса за включване към персонален компютър – традиционният USB 2.0 порт и eSATA. Наличието на USB 2.0 (480 Mbp/s), позволява използването на устройството в тандем с любимите съвременни компютри, а портът eSATA (3 GB /s) дава възможност за високоскоростно предаване на данни, като надеждното захранване на ICY BOX IB-371StUS2-B се осъществява от наличния в комплекта на устройството адаптер.

ICY BOX IB-371StUS2-B


Етикети: , , , ,Един коментар

  1. 1 Сашо // 05.05.2010 в 17:28

    Колко струва? Продава ли се в БГ?