Canyon X Sport 512MB Mp3 Player

В раздел: Ревюта от на 31.08.2006, 9,242 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4

«»

Общо взето X Sport е малък колкото кибритена кутийка, изглежда наистина симпатично и спортно в типично Canyon-ската черно-оранжавата окраска, а теглото му не се усеща. Плеъра е водо и удароустойчив (нещо, което нямаше как да проверя) поради което целият е гумиран, дупките за miniUSB порта и слушалките имат нещо като капачета от гума, които обаче не се махат изцяло и няма как да се изгубят. Но най-първото нещо, което прави силно впечатление още от кутията – плеърчето няма LCD дисплей. Това предполагам е така, за да се спести всеки излишен грам и размера на плеъра да бъде точно такъв. След като вече и най-евтините популярни mp3 плеъри (раздавани с какви ли не промоции) имат LCD дисплеи, то на много от познатите ми, които видяха Canyon-а, това им се стори наистина шокиращо. От това наистина се губят някои от често срещаните “екстри” при този вид устройства – като ръчната настройка на еквалайзера и удоволствието от движещия се ID3 Tag :) За сметка на дисплея има двуцветен, червено-син диод, който свети или мига в няколко комбинации, за да индикира какво става докато слушате музика или когато цъкате по копчетата.
Прави впечатление и липсата на диктофон, не заради друго, ами защото напоследък всички флаш плеъри го имат. Всъщност за толкова време, никога не съм използвал диктофона на кой да е от плеърите ми. X Sport няма и възможност за триене на файлове. Това е отново заради липсата на LCD – би било трудно да се направи възможно триенето, без да има опастност от това да “забършете” нещо по погрешка. От друга страна при липсата на диктофон – паметта няма как да се запълни, освен ако плеърчето не е свързано към компютър, но пък ако някоя песен ви писне от слушане – единствения начин да се оттървавате от нея преди да стигнете до компютър е с forward бутона :)

Като става въпрос за копчета – бутоните на плеъра са наистина удобни, всичко е гумирано и въпреки че няма заключващ бутон, не мисля, че би било лесно да бъде натиснато по погрешка някое копче докато носите Canyon-чето по вас. Цялата навигация и работа с него става с 8 бутона, които вършат различни неща в зависимост от това дали слушате радио или музика от паметта. По един за усилване и намаляне на звука, по един за сменяне на песента напред и назад (или ръчно търсене на радио станции), един за включване и изключване, както play/pause, един за сменяне на repeat all и shuffle или auto scan ако слушате FM, друг за преминаване от прослушване на музиката на паметта към FM и последния е за еквалайзера. С управлението се свиква за минути активно разцъкване и всичко става навик много бързо. Комбинирано с диодите, мога да кажа, че от Canyon наистина са направили оптималното, за да опростят нещата при липсата на LCD.

За звука също има какво да се каже. Като за начало почти не го използвах с неговите слушалки, защото не са първа хубост. Минус е, че има 10тина preset-а на еквалайзера, а те се сменят “на тъмно” – слушате, сменяте и така докато ви хареса. Имах на разположение да сравня X Sport с един MSI-ски медия плеър с хард диск. Сложих една и съща песен на тях, настроих им еквалайзерите на normal и звука на Canyon-а беше близък до този на скъпия MSI, но и нетренирало ухо би направило разликата. След това го свързах към домашната аудио система и го усилих до край. Вече към най-последните степени на звука вече имаше осезаемо кривене, но със слушалки при това положение е абсурд да се слуша така или иначе. Трябва да отбележа, че останах очарован от постепенното усилване и намаляне на X Sport. Степените на звука са безброй и контрола върху силата на звука е изключително прецизен.

Остана да кажа и няколко думи за FM Tuner-а – направи ми впечатление, че auto scan-а “върти” 5-6 станции, а вярвам, че тези в българското FM пространство са доста повече :) Освен това ако се движите из града станциите лесно се смущават, което всъщност е оправдано и обяснимо до някъде от размерите… Е, аз така или иначе никога не съм харесвал радио, пробвах го само заради идеята с ревюто.Всички страници от статията:

  1. Page 1
  2. Page 2
  3. Page 4


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: ,Коментари: