ATI FirePro RG220: нов графичен ускорител за хората занимаващи се със създаването на цифрово съдържание

ATI FirePro RG220: нов графичен ускорител за хората занимаващи се със създаването на цифрово съдържание

В раздел: Новини от на 5.05.2010, 3,799 показвания

Асортиментът от професионални дискретни графични адаптери на компанията Advanced Micro Devices (AMD) беше попълнен с още едно любопитно по функционалност устройство, под наименованието ATI FirePro RG220.

Моделът, по информация на производителя, е предназначен за потребителите, които се занимават със създаване на цифрово съдържание. Ускорителят FirePro RG220 е производен върху печатна платка използваща шината PCI Express 2.0 x16, като в допълнение притежава пасивна охладителна система, състояща се от голям черен алуминиев радиатор с игловидна структура.

Новият графичен ускорите на ATI е оборудван с 512 МВ видео памет и е съвместима с DirectX 10.1 и OpenGL 2.1 и отговаря на всички изисквания за работа с платформите Windows XP/Vista/7, като се характеризира с максимална консумация на електроенергия 35 W.

На задния панел на видеокартата присъстват два конектора Ethernet и един изход DMS-59, който чрез подходящ преходник може да се свърже с два монитора с интерфейс DVI-D и резолюция 1920 х 1200 пиксела. Наличният конектор Ethernet е необходим за връзка с отдалечени терминали посредством протокола PCoIP. Новият ускорител поддържа, както традиционните, така и стереоскопични дисплей, а в една система едновременно могат да работят две такива видеокарти.

В настоящия момент все още няма точна информация за цената на графичния ускорител ATI FirePro RG220, но се предплога, че скоро ще бъде пуснат на пазара.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.