Intel с нова демонстрация на технологията Light Peak

Intel с нова демонстрация на технологията Light Peak

В раздел: Новини от на 6.05.2010, 2,872 показвания

В средата на миналия месец, компанията Intel показа технологията Light Peak в действие, която е предназначена за предаване на информация по оптичен интерфейс. Устройства с поддръжката на Light Peak ще се появят на пазара още през следващата година, като много аналитици виждат в Light Peak алтернатива на USB 3.0. Представители на Intel, деликатно коментират тази идея, като според тях има възможност за създаване на една инфраструктура с Light Peak и USB 3.0.

Както съобщава сайтът PC Pro, тази седмица компанията Intel  е направила демонстрация на работата на технологията Light Peak в Брюксел, като оптичните влакна са били интегрирани в обичаен USB кабел, включен към ноутбук, където той е снабден със специален контролер, преобразуващ оптичните сигнали в електрически. В хода на демонстрацията от ноутбука към телевизора са предавани едновременно два видео-потока в качество HD.

Технологията Light Peak позволява едновременно предаване на информация в различни направления със скорост 10 GB/s, което е само началото. В бъдеще интерфейсът Light Peak ще позволи свързването на няколко монитора към един компютър, като тази технология ще може да се използва не само в настолните и мобилни компютри, но и в сървърния сегмент на пазара.


Етикети: , , , ,


Коментарите са забранени.