Seagate попълни серията Constellation ES с нови HDD с обеми до 3 ТВ

Seagate попълни серията Constellation ES с нови HDD с обеми до 3 ТВ

В раздел: Новини от на 7.05.2010, 4,047 показвания

Производителят на устройства за съхранение на данни Seagate Technology работи над попълването на линията от високопроизводителни твърди дискове от корпоративния клас Constellation ES. Устройствата са произведени във форм-фактор 2,5 и 3,5-инча и ще използват интерфейс за връзка SAS (Serial attached SCSI), който позволява достигане на скорост за предаване на данни до 6 GB/s. Новите твърди дискове ще бъдат с капацитети от 1 ТВ до 3 ТВ, като скоростта на въртене на шпиндела ще бъде 7200 об/мин.

Журналисти от The Register научиха, че компанията подготвя за пускане още едно устройство, което ще запълни серията Savvio – 2,5-инчов HDD със скорост на въртене на шпиндела 10000 об/мин и обем на дисковото пространство 750 GB, като най-вероятно дискът ще бъде снабден с интерфейси SAS и Fiber Channel.

Традиционните устройства ще бъдат с поддръжка на фирмени технологии за снижаване на енергопотреблението и защита на информацията: Seagate PowerChoice, Self-encrypting Drive (SED) и Protection Information (PI).

seagate-constellation


Етикети: , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.